- یکی از بهترین راه کارها برای پاک کردن دستها بعد از پوست کندن بادنجان شست و شوی دست با آب ژاول است. برای این کار با پنبهای آغشته به آب ژاول دستها را پاک کنید. برای پیشگیری از این مشکل بهتر است با دستکش برای پوست کندن بادنجان اقدام کنید.
- بهترین روش برای خنک نگه داشتن شربتها در تابستان استفاده از گیلاس، آلبالو یا انگور یخ زده است. با استفاده از این میوهها دیگر آب شدن یخها موجب تغییر طعم و بیمزه شدن شربت نمیشوند.
- میوهها و سبزیها را تنها در شرایطی که تصمیم دارید آنها را میل کنید یا برای تهیه غذا و دسر از آنها استفاده کنید بشویید. در غیراین صورت آنها خیلی زود فاسد میشوند.
- برای از بین بردن بوی بد چاه بهتر است مقداری جوش شیرین را با پودر ماشین لباسشویی ترکیب کرده و آن را با فشار آب داغ داخل لولهها بریزید.
- اگر شست و شوی پردهها را در منزل انجام میدهید به خاطر داشته باشید که به جای آنکه آنها را تا کرده یا در سبد رختها قرار دهید تا خشک شود آنها را بهصورت نم دار از محلی مناسب آویزان کنید تا بدون نیاز به اتو کشیدن قابل استفاده باشند.
- برای صرفه جویی در مصرف آب به یاد داشته باشید که اگر در خانه تان آکواریوم دارید آب آن را دور نریزید. از آن برای آبیاری درختان، باغچه و گلدانهای خود استفاده کنید.
- اگر چای روی لباس و رومیزی شما ریخته و امکان شستوشوی فوری آن مقدور نیست خیلی سریع پارچهای تمیز را با پودر لباسشویی و آب مخلوط کنید و آن را روی پارچه یا پیراهنتان بکشید.
- برای جلوگیری از فاسد شدن سبزیها آنها را در بخشی جداگانه و دور از انواع گوشتهای قرمز و سفید قرار دهید.
- ادویهها و سبزیهای معطر را حتما در ظروف شیشهای در بسته نگاه دارید تا بو و طعم آنها از بین نرود. شیشه سسهای مایونز بهترین وسیله برای نگهداری این ادویهها هستند.
- یکی از شیوههای پیشگیری از شپشک زدن برنج، مخلوط کردن کیسه برنج با نمک است. این کار مانع از وجود حشرات در برنج میشود.
- کیف دستی و کفشهای مهمانی را پس از استفاده تمیز کرده و با روزنامه درون آنها را پر کنید.
- بهترین راه برای شست و شوی طلا و جواهرات استفاده از خمیر دندان است. با این خمیر آنها را خوب ماساژ دهید و بعد با مایع ظرفشویی شسته و خشک کنید.
- اسفنجهایی را که برای شست و شوی ظرفها استفاده میکنید هر از گاهی ضدعفونی کنید. بهترین کار برای ضدعفونی کردن آنها جوشاندن اسفنجها درون ظرف آب بهمدت نیم ساعت است.
- یکی از بهترین شیوهها برای راحت کندن کاغذ دیواری آن است که با کمک دستمال و محلول سرکه و آب به مقدار مساوی روی کاغذ دیواری را خیس کنید و با دستمال آن قدر روی کاغذ دیواری بکشید تا به راحتی و بدون آسیب زدن به دیوار از آن جدا شود.
مردان متاهل نسبت به مردان مجرد یا افرادی که از همسر خود جدا شدهاند با احتمال بیشتری بعد از حمله قلبی زنده میمانند.
فواید ازدواج برای سلامت بهخصوص در مورد مردان بر هیچ کس پوشیده نیست. با وجود آنکه در طول چند دهه گذشته سرعت و کیفیت ارائه خدمات پزشکی به بیماران رشد چشمگیری داشته است اما با وجود این هنوز هم مردان نسبت به دردهای قفسه سینه توجه کافی نشان نمیدهند و مراجعه به پزشک را به تاخیر میاندازند.
در آخرین تحقیقات، دانشمندان سعی کردند سرعت انتقال یک فرد به بیمارستان را براساس وضعیت تاهل او مشخص کنند. با انجام این کار مشخص شد نزدیک به 75 درصد از مردان متاهل ظرف مدت 6 ساعت پس از احساس درد در قفسه سینه خود به بیمارستان منتقل میشوند، درحالیکه این رقم برای مردان مجرد کمتر از 67 درصد است.
محققان معتقدند، زنان نسبت به وضعیت سلامت همسرشان دقت بیشتری دارند و به همین دلیل درصورت بروز بیماریسعی میکنند با تذکرهای پیدرپی همسر خود را برای رفتن به پزشک ترغیب کنند.
1. فیلم سینمایی «کلئوپاترا»: این فیلم در سال 1963 با بازی «الیزابت تیلور» و «ریچارد برتون» ساخته شد، در آن سال 27 میلیون پوند بودجه صرف ساخت این فیلم شد که معادل 196 میلیون دلار امروز است.
2. فیلم سینمایی «دزدان دریایی کارائیب: در انتهای دنیا»: این فیلم محصول کمپانی «والت دیزنی» با بازی «جانی دپ» است که 195 میلیون دلار هزینه صرف ساخت آن شده است.
3. فیلم سینمایی «تایتانیک»: این فیلم به کارگردانی «جیمز کامرون»، سال 1997، 100 میلیون دلار، معادل 171 میلیون دلار امروز هزینه ساخت در بر داشته است. این فیلم آن زمان در گیشه بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار فروخت.
4. فیلم سینمایی «مرد عنکبوتی 3»: ساخت این فیلم 167 میلیون دلار تمام شد.
5. انیمیشن «ژولیده»: این انیمیشن سینمایی محصول سال 2010 میلادی با 160 میلیون دلار هزینه ساخت، توانست 362 میلیون پوند در گیشه فروش کند.
6. فیلم سینمایی «هریپاتر و شاهزاده دورگه»: «هریپاتر و شاهزاده دو رگه»، ششمین قسمت از مجموعه فیلمهای هریپاتر براساس رمانهای «جی.کی.رولینگ»، 156 میلیون دلار هزینه ساخت داشت و در سطح جهان نیز بیش از 570 میلیون دلار فروش داشت.
7. فیلم سینمایی «جهان آبی»: فیلم «جهان آبی» با بازی «کوین کاستنر»، سال 1995، 109 میلیون پوند هزینه ساخت در بر داشته که این مبلغ معادل 157 میلیون پوند امروز است.
8. فیلم سینمایی «دزدان دریایی کارائیب: گنجینه مرد مرده»: این فیلم با بازی «جانی دپ»، 153 میلیون دلار هزینه ساخت داشته است.
9. فیلم سینمایی «آواتار»: این فیلم سینمایی علمی تخیلی، به کارگردانی «جیمز کامرون» 148 میلیون دلار در سال 2009 هزینه ساخت داشته است که این مبلغ معادل 152 میلیون دلار سال 2011 میلادی است.
این فیلم بیش از یک میلیارد و 200 میلیون دلار در گیشه فروخت و بدینترتیب توانست برای اولین بار رکورد فیلم «تایتانیک» را بشکند.
10. فیلمهای سینمایی «کینگ کونگ» و «مرد عنکبوتی 2»: این فیلم به کارگردانی «پیتر جکسون» و «مرد عنکبوتی 2» به کارگردانی «سم ریمی» به ترتیب 129 میلیون و 124 میلیون دلار هزینه ساخت در بر داشته است.
این جملات مربوط به آگهیهای صاحبان آرایشگاهها و سالنهای زیبایی است.آرایشگرانی که شاید با هدف کسب درآمد بیشتر اقدام به اجاره یکی از صندلیها آرایشگاه یا سالن خود می کنند یا در صورت بالابودن متراژ آرایشگاه خود یکی از اتاقها را به دیگر آرایشگران فعالی که فضایی برای کار ندارند اجاره می دهند.برنا این بار در گزارش خود سراغ از آرایشگاههای زنانه و قیمت اجاره بها برای یک صندلی یا اتاقی کوچک در آرایشگاههایی در نقاط مختلف پایتخت گرفت.
اول: 250 هزار تومان اجاره میز!
صاحبان آرایشگاه"س" در خیابان جردن،بابت اجاره یک صندلی ناقابل در آرایشگاه خود،1 میلیون تومان اجاره بها و ماهیانه 400 هزارتومان دریافت میکنند. البته این آرایشگاه میز ناخن خود را به کسی که در کارهایی مثل فرنچ ناخنها،کاشت ناخن؛ مانیکور و کارهایی از این قبیل تبحر دارد و به اصطلاح به او ناخن کار میگویند اجاره می دهد. میزان اجاره میز ناخن این آرایشگاه ماهیانه 250 هزار تومان است.
دوم:اجاره اتاق برای هر کاری که می خواهید!
آرایشگاه" آ " در شهرک غرب تهران که نیاز خود را به آرایشگری ماهر برای اجاره اتاقی درآرایشگاه خود اعلام کرده،بابت اجاره اتاق خود مبلغ 1 میلیون تومان ودیعه و ماهیانه 300 هزار تومان اجاره دریافت میکند. یکی از صاحبان آرایشگاه میگوید:می توانید از این صندلی برای هرکاری استفاده کنید.ابرو،کوتاهی،رنگ و ....
سوم:برای هم مشتری جمع میکنیم
آرایشگاهی در حوالی خیابان 30 متری جی،در ناحیه جنوب شرقی تهران،اتاقی 40 متری در آرایشگاه خود را با مبلغ 1میلیون و 500 هزار تومان ودیعه و ماهیانه 170 هزار تومان بابت اجاره دریافت میکند.صاحب آرایشگاه می گوید: باید کمی امکانات آرایشگاه را به روز کنید. چون خیلی شیک نیست.البته این نوید را به شما می دهم که اگر آرایشگاه شلوغ شود در جذب مشتری به هم کمک می کنیم.
چهارم:چِک تخلیه هم می خواهیم
آرایشگاه بعدی در شرق تهران قرار دارد و صاحب آن یکی از صندلیهای آرایشگاه خود را تنها به حرفهای ها اجاره می دهد.صاحب این آرایشگاه برخلاف موارد دیگر تاکید میکند که صندلی را تنها برای انجام کار در زمینه اصلاح و ابرو و کاشت ناخن که دارای مشتری باشند به قیمت ماهیانه 150 هزار تومان اجاره میدهد. البته او چِکی هم از مستاجر خود با عنوان چِک تخلیه دریافت میکند.او می گوید:این چِک را تنها بابت ضمانت و به عنوان امانت دریافت میکنم.نگران نباشید. مبلغ این چِک باید به میزان اجاره بها تمام ماههایی باشد که قرار است مستاجر صندلی آرایشگاه باشید!
پنجم:حمام نداریم!
5میلیون تومان قیمت رهن اتاقی در سالن زیبایی شیکی در منطقه پاسداران تهران است.صاحب این آرایشگاه می گوید: اتاق یک تخت دارد و تنها آن را به اپیلاسیون کار اجاره میدهم. دستگاه اپیلاسیون هم داریم. البته حمام جداگانه نداریم. سابقه آرایشگاه هم 10 سال است. البته میز ناخن این آرایشگاه هم برای اجاره گذاشته شده و اگر بخواهید میز ناخن را اجاره کنید باید ماهیانه 300 هزار تومان بپردازید.
ششم:خط و حمام جداگانه
سالن زیبایی بعدی هم در حوالی منطقه پاسداران قرار دارد.این سالن زیبایی یک اتاق و یک صندلی برای اجاره دارد. قیمت اجاره اتاق 1میلیون تومان ودیعه و ماهیانه 200 هزار تومان اجاره است.اتاق یک خط تلفن و حمام و سرویس بهداشتی جداگانهای دارد. اتاق 12 متری است. مبلغ اجاره صندلی هم ماهیانه 400 هزار تومان است.
هفتم: مشتری می خواهم
آرایشگاه فعال دیگری در خیابان ستارخان تهران،مورد بعدی است.صاحب این آرایشگاه به دلایل شخصی می خواهد برای مدتی آرایشگاه خود را با تمام تجهیزات و امکانات به آرایشگر فعال دیگری که تعداد مشتریان او زیاد باشند اجاره بدهد. آرایشگاه او 75 متر است و 20 میلیون تومان مبلغ ودیعه و ماهیانه 600 هزار تومان میزان اجاره بهای آن است. این آرایشگاه کولر،شوفاژ، و برق دارد و مدیر ان معتقد است برای شناخته شدن آن زحمت زیادی کشیده است و به این منظور کلی کار تبلیغاتی انجام داده است.
هشتم و آخر :قضاوت با شماست
این روزها که تعداد زیادی از مردم، به ویژه جوانان برای اجاره خانه ای کوچک و به اصطلاح خودشان به اندازه یک قوطی کبریت درمانده اند،چطور می شود که برای اجاره یک صندلی در آرایشگاهی در تهران باید ماهیانه مبلغی در حدود 150 تا 400 هزار تومان و گاه برابر با اجاره بهای آپارتمانی کوچک در تهران پرداخت؟ که البته این مبلغ در مواردی خاص به 600 تا 700 تومان هم می رسد و بالا یا پایین رفتن میزان اجاره بها به عواملی مثل میزان شیک بودن،شناخته شده بودن و البته منطقهای که آرایشگاه در آن قرار دارد بستگی دارد. آیا آرایشگری شغلی پردرآمد است در شرایطی که خیلیها از بیکاری گلایه دارند؟ آیا گاهی رقم های نجومی آرایشگران پایتخت برای انجام خدمات زیبایی و بهداشتی به بالارفتن میزان اجاره یک صندلی در آرایشگاه یا اتاقی کوچک دامن نمی زند؟آیا هیچ گونه نظارتی بر قیمتهای مصوب آرایشگران برای اجاره بهای یک صندلی یا اتاق یا یک میز وجود دارد؟! قضاوت با شماست.
به گزارش ایران، بازیگر مرد این سریال به خاطر مردانگی و رفاقت، قتل برادر دوستش را گردن گرفته و بیگناه تا پای چوبه دار رفته بود، لحظات دلهرهآور اعدام «سیاوش» تمام ذهن و وجود پسرک پای صفحه جادویی تلویزیون را منجمد کرده بود.
او به طناب?دار خیره شده و پلک هم نمیزد و تمام صحنههای سریال «سیامین روز» را مو به مو در ذهن لطیفش ضبط میکرد و ناگهان طناب?دار بیدلیل پاره شد و پسرک مثل میلیونها بیننده مات و مبهوت دیگر حس کرد بار دیگر زندگی به جریان افتاده است.
اما ساعتها پس از پایان سریال پسرک هنوز صحنه پاره شدن طناب دار را با هزار و یک پرسش در ذهنش مرور میکرد.
اواسط مرداد امدادگران اورژانس یزد از حلق?آویز شدن پسر 12 سالهای به نام «سعید» در منطقه آزادشهر باخبر شدند. آنها بلافاصله خود را به محل حادثه رسانده و پس از انتقال پیکر نیمهجان پسر دانشآموز به بیمارستان موضوع را به مأموران پلیس اعلام کردند.
مأموران پس از حضور در بیمارستان به تحقیق از خانواده «سعید» پرداختند و در کمال ناباوری دریافتند پسرک به تقلید از بازیگر یک سریال ویژه ماه رمضان خود را با چادر مادر حلق آویز کرده تا «فرشته» به کمکش بیاید و نجاتش دهد. پسرک میخواست به محض بازگشایی مدرسه این معجزه ماندگار تابستانی را بین زنگهای تفریح برای دوستانش تعریف کند اما افسوس که...
پدر «سعید» که کارگر یک شرکت است درباره مرگ غمانگیز پسرش گفت: شب قبل از حادثه و پس از افطار به همراه همسر و دو فرزندم «سعید» - 12 ساله – و «محدثه» - 10 ساله – پای تلویزیون به تماشای سریالهای ویژه ماه رمضان نشسته بودیم.
سریالهایی که مثل چند سال اخیر شیطان یا فرشته موضوع اصلیشان بود. همان شب در شبکه دوم با صحنه به دار آویختن مرد بیگناهی روبهرو شدیم که هر بینندهای را تحت تأثیر قرار میداد. اما در یک لحظه طناب دار پاره شد و مرد اعدامی نجات یافت.
محو تماشای فیلم بودیم که پسرم کنجکاوانه در مورد علت و چگونگی این اتفاق سؤال کرد. من که به هیچ عنوان تصور نمیکردم این صحنه فیلم چه سرنوشت شومی برای فرزندم و خانوادهام به دنبال دارد به آرامی جواب دادم: «ایمان به لطف خدا، پسرم! بیگناه بود و نجات پیدا کرد. از قدیم گفتهاند آدم بیگناه تا پای دار میرود اما جان نمیدهد.»
پدر «سعید» در حالی که اشک میریخت ادامه داد: سؤالهای عجیب و تمام نشدنی پسرم آزارم میداد: «آخه بابا مگه طناب محکم به راحتی پاره میشه؟! یعنی هر بیگناهی نجات پیدا میکنه؟! یعنی فرشتهها به همه بیگناهان کمک میکنند. پس فرشتهها اجازه نمیدن آدمهای بیگناه بمیرن؟ اصلاً چرا آدمها را با طناب اعدام میکنن؟مگر اونها با طناب کسی را کشتهاند؟ و...» بالاخره آن شب سکوت سنگین و مرموز شب با سؤالهای بیجواب پسرم گره خورده بود و نمیدانستم جغد شوم مرگ بر دیوار خانهام نشسته است. مادر «سعید» نیز به خبرنگار ما گفت: همزمان با اذان ظهر جمعه وضو گرفتم.
«سعید» هم گوشه خانه آرام نشسته بود. برای نماز ظهر قامت بستم تا دلم آرام بگیرد. چون دلشوره عجیبی داشتم و خواب دیده بودم که کنار قبر پدرم گور کوچکی نیز کندهاند. نمازم که تمام شد از دختر کوچکم خواستم قرآن را برایم از طبقه پائین بیاورد. اما دقایقی بعد فریادهای محدثه آرامش خانه و کوچه را به هم ریخت.
همان موقع من و همسرم هراسان خود را به پائین رساندیم و در کمال ناباوری با پیکر حلق آویز پسرم از لوله گاز روبهرو شدیم. لبهای «سعید» کبود شده و قلبش به کندی میزد. وقتی همسایهها با صدای شیون و فریاد ما رسیدند سعی کردند با تنفس مصنوعی نجاتش دهند اما نفسهای پسرم بریده بریده بود و نبضش هم ضعیف میزد.
مادر دلسوخته ادامه داد: «سعید طبق آموزههای تلویزیون، منتظر بریده شدن طناب دار بود و حالا ما چشم انتظار یک معجزه ... و پزشکان پس از معاینات لازم گفتند: مهرههای ضعیف گردن پسرمان شکسته و نخاعش قطع شده است و... راستی ای کاش نویسنده و کارگردان این سریال تلویزیونی میدانستند که شب بعد هنگام پخش قسمت بعدی این سریال پسر کوچولوی ما در گورستان دفن شده بود.»
پزشکی قانونی علت مرگ پسرمان را خفگی اعلام کرد. مأموران پلیس در تحقیقات از ما خواستند اگر از کسی شکایت داریم اعلام کنیم. اما با خود گفتیم چطور میشود از رسانه ملی که با پول بیتالمال تأمین میشود گلایه کرد؟
پدر سعید هم با انتقاد از پخش برخی برنامههای بدون کارشناسی در تلویزیون گفت: متأسفانه این پایان راه نیست. چرا که نمیدانم اصرار تلویزیون برای پخش صحنه اعدام، اعترافگیری از متهمان جرایم مختلف و نمایش صحنههای خشن و ماوراءالطبیعه به چه خاطر است؟ ما حتی روز بعد با برنامه خبری 20:30 هم تماس گرفتیم و موضوع مرگ پسرمان را اعلام کردیم.
اما متأسفانه سریالها همچنان ادامه یافت تا اینکه به تازگی خبر مرگ دردناک «محمد مهدی» - 12 ساله – را نیز در روزنامه خواندیم که او هم متأسفانه به خاطر تماشای سریال دیگری به استقبال مرگ رفته بود. یک شهروند یزدی نیز در تماس تلفنی با گروه حوادث روزنامه گفت: دو سال پیش هم در منطقه خیرآباد یزد دو پسر بچه دبستانی به تقلید از برنامه کودک «فتیله» داخل صندوقچه رفتند که به علت قفل شدن در صندوق خفه شدند.
تعداد دیگری از هموطنان نیز در تماسهای تلفنی خواستار توجه و نظارت هر چه بیشتر مسئولان و دستاندرکاران صدا و سیما بر نحوه تولید و پخش سریالها، فیلمها و برنامههای تلویزیونی مختلف و افزایش سطح آگاهی عمومی جامعه شدند.
وی افزود: استانداری تهران 165 هزار واحد مسکن مهر را تعهد کرده که از این تعداد تاکنون 45 هزار تحویل شده و 45 هزار واحد دیگر نیز به زودی تحویل متقاضیان میشود، ضمن آنکه مابقی واحدها نیز باید تا پایان سال 91 به اتمام برسد.
استاندار تهران تصریح کرد: پس از تحویل 165 هزار واحد تعهد شده از سوی استانداری در پایان سال آینده، چنانچه افرادی نیازمند مسکن باشند مجددا از آنها ثبتنام به عمل خواهد آمد.
تمدن در ادامه در خصوص برخورد با زمینخواران پایتخت نیز گفت: جلسات نحوه برخورد و رسیدگی به پروندههای زمینخواران پایتخت آغاز شده است.
وی با اشاره به همکاری خوب قوه قضاییه در برخورد با زمینخواران، تصریح کرد: پس از نهایی شدن احکام قضایی، اسامی زمینخواران بزرگ نیز اعلام میشود.
منبع: ایسنا
اکنون مسئولان پلیس در کنترل فضای تولید و تبادل اطلاعات می گویند رواج اعتیادهای اینترنتی در بین جوانان ایرانی افزایش یافته و هرزه نگاری در ردیف اول آسیب های این اعتیاد قرار دارد. آنها تاکید می کنند بیشتر معتادان اینترنت هرزه نگارند.
رئیس پلیس تولید و تبادل اطلاعات اصفهان توضیح می دهد: "براساس تحقیقات پلیس، هرزه نگاری در رتبه اول آسیب های اعتیاد اینترنتی قرار دارد و بیشتر معتادان اینترنتی به هرزه نگاری معتادند."
به گفته سرهنگ ستار خسروی، اعتیاد به چت کردن، اعتیاد به چک کردن ایمیل، اعتیاد به گوش دان به موزیک و تماشای فیلم و اعتیاد به بازیهای رایانه ای از دیگر موارد اعتیاد اینترنتی ایت، البته در برخی مواقع یک معتاد اینترنتی به تمام این موارد اعتیاد دارد.
هرزه نگاری در اینترنت به معنای تولید و انتشار مطالبی است که از لحاظ جنسی آشکار هستند و عمدتاً به قصد تحریک جنسی ارائه میشوند.
پزشکان می گویند هرزهنگاری یک بیماری روانی است و از عوامل مهم یا حداقل تأثیرگذار در ایجاد انحرافات یا اعتیاد جنسی بیماران هرزه نگار تلقی می شود.
به گفته پژوهشگران، مصرفکننده هرزهنگاری به آن معتاد میشود. وقتی آنها یک بار از مطالب هرزه استفاده کنند، دوباره به آن رجوع میکنند و این روند، بارها و بارها تکرار میشود. به نظر میرسد که این مطالب،یک محرک قدرتمند جنسی برمیانگیزد که به دنبال آن، آزادسازی قوا و فعالیت جنسی، صورت میگیرد. هرزهنگاری، تصویر بسیار قدرتمند و هیجانآلودی ایجاد میکند که دائماً به ذهن فرد خطور میکند و او آنها را در مخیله خود تفصیل میدهد.
افراد به هنگام اعتیاد به هرزهنگاری، به تنهایی نمیتوانند از شر آن خلاص شوند و آن را کنار بگذارند. علیرغم این که این اعتیاد، عواقب وخیمیمثل طلاق، از دست دادن خانواده و مواجهه با قانون (در موارد تهاجمات جنسی، آزار یا سوء استفاده از همکاران) را به دنبال دارد.
این بیماری اگر در کنار بیماری اعتیاد اینترنتی قرار بگیرد، بسیار خطرناک خواهد بود. چنانکه گفته می شود کاربران معتاد اینترنتی چنان به اینترنت وابستگی پیدا می کنند که در برخی اوقات تا 18 ساعت پای آن می نشینند و مرتب در وب ها و سایت های مختلف زمان خود را سپری می کنند.
بیوه های اینترنتی
به گفته سرهنگ خسروی، فروپاشی خانواده ها یکی از مهمترین و شاخص ترین عوارض و آسیب های اعتیاد اینترنتی است.
این مسئول انتظامی می افزاید: "اخیراً اصطلاحی به نام بیوه اینترنتی رایج شده و این اصطلاح به کسانی اطلاق می شود که دارای همسران معتاد به اینترنت هستند و به همین علت توجهی به همسرشان ندارند و کم کم زمینه دوری و جدایی از یکدیگر را فراهم می کنند."
گفته می شود اصلی ترین عامل به وجود آمدن اعتیاد اینترنتی، کمبود محبت و خجالتی بودن در فرد است. کسانی که در برقراری ارتباط رودررو با دیگران خجالتی هستند و از کمبود عاطفه و محبت اطرافیان برخوردارند سعی می کنند خود را با اینترنت مشغول کنند.
به نوشته سایت پزشکان بدون مرز، عوارض هرزه نگاری اینترنتی بسیار بیش از چیزی است که در گذشته تصور می شد.
پژوهشگران اعتیاد و هرزه نگاری اینترنتی می گویند بسیاری از بیماران که دارای درجه هوشی بالایی هستند، آسیبپذیرتر از سایر بیماران هستند، شاید علت آن، قدرت خیال پردازی آنان است که آنها را بیشتر به اعتیاد نزدیک میساخت. در حالی که هر مردی در این مورد آسیب پذیر است، اما تحقیقات نشان میدهد که وکلا، حسابدارها و افراد مرتبط با رسانهها، در برابر این اعتیادات، بیشتر آسیب پذیر هستند.
پژوهشها نشان می دهد هر چه قدر افراد، باسوادتر باشند، به هرزهنگاریهای بیشتری معتاد میشوند و البته پول بیشتری هم خرج آن میکنند.
مراحل اعتیاد به هرزه نگاری اینترنتی
پس از به وجود آمدن تمایل و وابستگی به محیط مجازی و هرزه نگاری در آن، اعتیاد فرد معتاد به اینترنت، وارد مرحله تشدید می شود. در این مرحله معتاد به اینترنت نیز مانند معتاد به مواد مخدر، نیاز دارد غلظت، دفعات و زمان بیشتری را به عمل خود اختصاص دهد.
این امر تقریباً همیشه، ظرفیت دوست داشتن و ابراز عشق به همسر را در روابط خصوصی معتادان اینترنتی و هرزه نگاران کاهش میدهد. تخیل پردازی در آنان بسیار قوی است و موجب آزردگی خاطر همسران آنها میشود. محرک جنسی آنها، چیزی غیر از همسرانشان است و همسر آنها به سادگی میتواند این امر را حس کند و در نتیجه، اغلب احساس تنهایی و رانده شدن میکند. اینجاست که پدیدیه "بیوه های اینترنتی" شکل می گیرد.
"حساسیت زدایی" مرحله بعد به هرزه نگاری اینترنتی است. در این مرحله، تصاویر، کلمات و فیلمهایی که معولا بسیار کریه و زشت تلقی می شوند، برای معتادان هرزه نگار، بسیار عادی می شود. در این مواقع، یک حس رو به رشد "همه این کار را انجام میدهند"، به آنها اجازه میدهد کارهایی انجام دهند که قبلاً برای آنها غیرمشروع بود و با عقاید اخلاقی و معیارهای شخصی سابق آنها در تضاد است.
چهارمین مرحله به انفجار عملیات جنسی افراد منجر می شود. در این مرحله، فرد در موقعیتهای خاص، با شدت بیمارگونه ای نسبت به دیگران، خصوصا اهداف جنسی، مهاجم می شود. گفته می شود انجام اعمال جنسی با کودکان، تجاوز به عنف و آسیب وارد آوردن به خود یا طرف مقابل به هنگام عمل جنسی از عوارض این مرحله است.
این رفتار دائماً در بیماران رشد میکند، به طوری که آنها خود را محصور در آن میبینند و دیگر قادر نیستند آن را تغییر دهند یا با آن مقابله کنند. به علاوه، عواقب منفی این اعتیاد در زندگی آنها بسیار شدید است، احساس تنهایی، افسردگی، طلاق، کاهش ارتباط با دیگران، انزوا و نهایتا خودکشی از عوارض این امور است.
صرع یک بیماری است که با تشنجات مکرر در یک دوره زمانی خود را نشان می دهد. تشنج به یک حمله ناگهانی در فعالیت الکتریکی مغز اطلاق می شود که می تواند باعث کاهش هوشیاری، حرکات مکرر و انقباضات عضلانی و گاهی اختلالات حس شود. 25% موارد صرع در سنین قبل از 5 سالگی بروز کرده و 50% موارد آن قبل از 25 سالگی خود را نشان می دهند. و موروثی می باشند که در خانواده های خاصی شیوع بالاتری را دارند.
دلایل ایجاد صرع
مغز در حقیقت از مجموعه ای از سلولهای عصبی بنام « نورون » تشکیل شده است و افکار، احساسات و اعمال فرد تحت کنترل مغز است و این فعالیتها توسط تکانه های الکتروشیمیائی صورت می گیرد، سلولهای عصبی حدود 80 بار در ثانیه از خود سیگنال صادر می کنند ولی، شرایط مختلف و محرکهای متفاوتی باعث می شوند سلولهای عصبی حدود 500 بار در ثانیه تولید سیگنال کنند. در حدود 70-50 در صد موراد صرع، که علت تولید این سیگنهالهای که غیرطبیعی مشخص نیست که به این نوع صرع « صرع با علت نامشخص » می گویند.
سایر موارد صرع البته درصد کمتری از موارد بیماری را تشکیل می دهند. تا حدی علت شناخته شده ای دارند. مثلاً بعضی از انواع صرع در اثر « آسیب مغزی » در بدو تولد بوجود می آیند که این آسیب ها می توانند در اثر کاهش اکسیژن رسانی به مغز ، ضربه به سر یا خونریزی شدید، عدم تطابق و سازگاری خون مادر و بچه، عفونت ( قبل، حین و بلافاصله بعد از تولد) بوجود آیند. بعضی از انواع صرع نیز ارثی می باشند مثل « صرع میوکلونیک جوانان ». سایر علل ایجاد صرع مثل ضربه به سر، استفاده زیاد از الکل ، نقایص مادرزادی ، التهاب بافت مغز یا نخاع ، بیماریهائی مثل سرخک ، اوریون و دیفتری ، استنشاق و یا خوردن مواد سمی مثل سرب، جیوه و یا مونواکسید کربن و یا قطع ناگهانی داروهای ضد صرع می باشد. صرع همچنین یکی از علائم سایر بیماریها مثل فلج مغزی، نورو فیبروز ماتوز، کمبود پیروات و یا اوتیسم ... می باشد.
حملات صرع
می تواند در اثر مواجهه با نورهای درخشان، بازیهای ویدئوئی، صداهای تکراری، کمبود خواب، مصرف زیاد الکل ، استرس، سیگار و تغییرات هورمونی مثلاً در هنگام قاعدگی بروز نمایند.
صرع چه علائمی دارد؟
علائم تشنجات صرعی به ناحیه ای از مغز که تحت تأثیر سیگنالهای غیر طبیعی قرار می گیرد بستگی دارد. مغز به دو نیمکره تقسیم می شود و هر نیمکره نیز از چهار قسمت اصلی تشکیل شده است بنامهای قسمت پیشانی، گیجگاهی بالای سری یا آهیانه و پس سری.
قسمت پیشانی، رفتارهای حرکتی ما را کنترل می کنند مثل صحبت کردن ، فکر کردن و طرح و برنامه ریختن و همچنین خلق و خوی فرد و صرع این ناحیه شامل یک گروه تشنجات کوتاه است که سریعاً آغاز شده و ناگهان اتمام می یابند.
قسمت آهیانه یا بالای سری دریافت کننده ورودی های حس بدن بوده و آنها را تفسیر کرده و حرکات بدن را کنترل می کند. صرع این ناحیه تمایل دارد که به سایر نقاط مغز گسترش می یابد.
قسمت پس سری که تفسیر ورودی های بینائی را بر عهده دارد، در صورت درگیری آن و ایجاد تشنج در این کانون، با شاهد توهمات بینائی، چشمک زدنهای سریع و پلک زدنهای مکرر و سایر علائم مربوط به چشم خواهیم بود.
قسمت گیجگاهی در حافظه و احساسات دخالت دارد و صرع این ناحیه که معمولاً در دوران کودکی آغاز می شود معمولاً قبل از شروع حمله صرع ، یک علائم آگاه کننده ( بنام Aura) که ممکن است بینائی، شنوائی، حس چشائی و ... باشد رخ می دهند و سپس فرد حمله را تجربه می کند.
بسته به اینکه کدام قسمت مغز درگیر باشد علائم ممکن است حرکتی باشد ( مثل حرکات شدید ناگهانی قسمتی از بدن ) و یا حسی باشد مثل احساس مور مور و خواب رفتگی در یک سمت بدن و یا علائم بینائی که مثلاً فرد چیزهائی را می بیند که واقعاً وجود نداشته و بقیه آنها را نمی بینند و یا علائم شنوائی که فرد صدای شخصی یا موسیقی و ... را بصورت خیالی می شنود. تشنج می تواند همچنین باعث اختلال هوشیاری ، تهوع و فشارهای احساسی به فرد شود.
از نظر طبی، صرع به انواع زیادی تقسیم می شود که در این مختصر نمی توان به آنها پرداخت ولی چند نوع مهم آنها را توضیح می دهیم. یک نوع مهم صرع که بنام « صرع بزرگ » یا Mal – Grand نامیده می شود. در این صرع که معمولاً ابتدا سیگنالهای غیر طبیعی مغزی محدود به یک قسمت کوچک مغزی باشند، سریعاً به تمام مغز منتشر می شوند، و فرد پس از یک فریاد بلند بیهوش شده و روی زمین می افتد و در حالیکه هوشیار نیست، بدنش کاملاً سفت شده و حدود 30 ثانیه در این حالت باقی می ماند. پس از این مرحله برای حدود 60-30 ثانیه بدن دچار انقباضات و رفع انقباض بصورت مکرر می شود.
در طول تشنج بیمار سر خود را به یک طرف منحرف کرده و دندانهای خود را محکم به هم فشار می دهد و ممکن است دچار بی اختیاری ادرار یا مدفوع شود. همچنین ممکن است، فرد دچار اختلال تنفس شود که در این صورت ممکن است، پوست آنها در اثر کمبود اکسیژن به رنگ آبی متمایل شود. فرد مبتلا پس از اتمام حمله صرع و در حالیکه در حال بازگشت به حالت هوشیاری می باشد، ممکن است دچار سردرد، درد عضلانی و ضعف در دستها و پاها بوده و شدیداً احساس خستگی کند.
نوع دیگر صرع که بنام صرع کوچک یا Mal –Petiet معروف است معمولاً حوالی سن 4 سالگی آغاز می شود و مدت آن حدود 20-15 ثانیه است.
همچنین بیمار ممکن است برای مدت کوتاهی هوشیاری خود را از دست بدهد. کودک در این حالت بسیار ساکت بوده و حرکاتی مثل چشمک زدن ، خیره شدن و یا حرکات لب را از خود بروز می دهد. معمولاً کودک به سرعت به حالت نرمال باز گشته و فعالیت خود را از سر می گیرد، بدون اینکه از زمان تشنج چیزی به خاطر آورد. البته این نوع تشنج در دوران بلوغ و جوانی معمولاً متوقف می شود ولی اگر درمان نشود ، بیمار می تواند تا روزانه 100 حمله بیماری را تجربه کند و بعضی از این کودکان ممکن است نهایتاً به صرع بزرگ مبتلا شوند.
صرع قسمت گیجگاهی مغز نیز قبلاً توضیح داده شده و به آن تشنج حرکتی _ روانی نیز اطلاق می شود ( زیرا هم هوشیاری و هم فعالیتهای حرکتی را درگیر می کند ) ابتدا با یک مقدمه (Aura) که ممکن است حس چشائی ، شنوائی بویائی ... باشد مثلاً فرد ابتدا احساس می کند دارد صدائی را می شنود و سپس وارد فاز اصلی تشنج می شود که ممکن است در این حالت بین 2-1 دقیقه کاملاً حالت گیجی پیدا کند و پس از اتمام حمله نیز حالت نیز تلو تلو خوردن، صداهای نامفهوم از خود بروز داده و در مقابل هر گونه کمکی مقاومت می کند.
یک حالت دیگر حملات تشنجی که می تواند تهدید کننده حیات باشد، « صرع مداوم » است که در آن بیمار برای مدت 30 دقیقه دچار حملات صرعی شده که در بین حملات نیز به هوش نمی آید و مکرر دچار تشنج می شود.
در این نوع صرع، بیمار هوشیاری خود را از دست داده، تنفس وی مشکل شده و دچار انقباضات شدید عضلانی می شود و ممکن است برای قطع حملات تشنجی وی مجبور به بیهوش کردن بیمار بشوند.
در نوع دیگر صرع که بنام « صرع بدون حرکت » یا « حملات افتان » معروف است ،بیمار بطور ناگهانی برزمین می افتد و معمولاً این صرع در کودکان دیده می شود و یک دوره کوتاه هم هوشیاری خود را از دست داده و چیزی از محیط اطراف را درک نمی کنند.
چگونه بیماری تشخیص داده می شود؟
برای تشخیص بیماری معمولاً از تاریخچه ای که بیمار یا همراهان با توصیف حملات بیماری به پزشک می دهند، در کنار انجام یک آزمایش « الکترو انسفالوگرام » یا « نوار مغز » نامیده می شود، استفاده می گردد. در نوار مغز چندین الکترود در مکانهای مختلف سر بیمار قرار داده شده و فعالیت الکتریکی مغز در آن نواحی اندازه گیری می شود و نوار مغز طولانی مدت و یا نوار مغز ویدئوئی از وی گرفته می شود تا امواج غیر طبیعی مشخص گردد. البته اگر پزشک به صرع مشکوک شود علاوه بر نوار مغز برای پی بردن به دلیل صرع ممکن است آزمایشات خونی برای چک کردن قند خون، کلسیم، سدیم و یا آزمایشاتی که عملکرد کلیه یا کبد را می سنجند و اندازه گیری تعداد گلبولهای سفید خون انجام شوند.
گاهی نیز نوار قلب برای چک کردن ریتم قلب و پی بردن به ریتمهای غیر طبیعی قلب درخواست می شود. CT اسکن و یا MRI نیز برای تشخیص تومور مغزی و یا علائم سکته مغزی و آسیب به بافت مغز استفاده می شوند.
بررسی مایع مغزی نخاعی نیز برای بررسی عفونت مغزی ممکن است لازم باشد.
با کمک تستهای فوق پزشک برای نوع درمان و طول دوره درمان بیمار تصمیم گیری خواهد کرد.
چگونه صرع درمان می شود؟
فردی که در حال تشنج است نمی توان حرکات او را مهار کرد. توصیه پزشکان در این حالت شل کردن و باز کردن دکمه های
لباس، دور کردن هرگونه جسم نوک تیز و سفت از نزدیکی بیمار در حال تشنج است تا به خود صدمه ای نزند. گرچه نباید چیزی را در داخل دهان فرد در حال تشنج قرار داد ولی اگر بیمار در حال تشنج محکم زبان خود را گاز گرفته است می توان یک پارچه را چند تا کرد و بین دندان و زبان بیمار قرار داد تا از صدمه بیشتر به زبان بیمار جلوگیری شود. چرخاندن سر بیمار به یک طرف نیز باعث می شود. که تنفس بیمار راحت تر صورت گیرد. گاهی نیز تشنج در اثر یک مشکل زمینه ای پزشکی ایجاد شده ( مثلاً کاهش قند خون ) که با رفع آن، تشنج نیز بر طرف می گردد، ولی صرع کلاً با داروهای ضد صرع کنترل می شود. بعضی از بیماران با یک یا چند دارو کنترل می شوند. بیشترین داروهای مورد استفاده در درمان بیماری صرع عبارتند از : فنی توئین، کاربامازپین، فنو باربیتال، پریمیدون، والپوریک اسید، کلونازپام ، و اتوسوکسامید . بیمارانی که از داروهای ضد صرع استفاده می کنند باید بطور مرتب ویزیت شده و سطوح خونی داروهای آنها چک شود و همچنین عوارض مثل گیجی، تنبلی و خستگی، پر فعالیتی، حرکات غیر قابل کنترل چشم ، مشکلات گفتاری یا بینائی ، تهوع و استفراغ و اختلال خواب بررسی شوند.
صرع مداوم نیز ابتدا توسط داروهائی مثل دیازپام، فنی توئین، فنو باربیتال درمان می شود و اگر به اینها جواب نداد، سایر اقدامات توسط پزشک انجام خواهد شد. اگر تشنج بعلت کاهش قند خون ایجاد شده باشد با تزریق محلول گلوکز وریدی ، تشنج رفع خواهد شد.
(صرع غیر قابل مهار) و یا اینکه عوارض درمان داروئی زیاد بوده و ادامه درمان به این علت ممکن نباشد. مؤثرترین جراحی در درمان صرع وقتی انجام می گیرد که پزشک بتواند کاملاً نقطه درگیر در مغز را پیدا کرده و بداند در کدام قسمت مغز اختلال ایجاد شده است و آن ضایعه ( که مثلاً می تواند یک تومور باشد) را بدون آسیب زیاد به بافت نرمال اطراف آن بیرون آورد. علاوه بر اعمال جراحی که ضایعه را جراحی می کنند، در صرعهای مربوط به قسمت گیجگاهی که قبلاً توضیح داده شده، برداشتن قسمتی از مغز در ناحیه گیجگاهی باعث کنترل 80-75 درصد این نوع صرع می شود ولی با توجه به اینکه این قسمت مغز تا حدی مسؤول حافظه و احساسات است، بعضی از بیماران پس از عمل مشکلات حافظه و گفتار پیدا می کنند. در صرعهای که شدید بوده و فعالیت الکتریکی غیرطبیعی در بیشتر نقاط مغز گسترده است از عمل جراحی برداشتن یک نیمکره مغز (Hemispheretomy ) انجام می شود که بیشتر در نوزادان و کودکان با مشکلات و اختلالات مغزی از هنگام تولد یا بفاصله کمی پس از تولد درگیر آن بوده اند، صورت می گیرد.
گاهی اوقات نیز برای کنترل صرع ، رابط بین دو نیم کره مغزی را جراحی کرده و برمی دارند که به این عملCorpus Callostomy می گویند. البته ابتدا 3/2 از فیبرهای عصبی رابط بین دو نیمکره را نابود کرده و 3/1 آنرا باقی می گذارند ولی اگر این روش جواب نداد، 3/1 باقمانده را نیز باقیمانده را نیز برمی دارند.
امروزه روشهای دیگری نیز ممکن است برای کنترل صرع استفاده شود. از جمله استفاده از یک دستگاه کوچک که در طرف بالا و چپ قفسه سینه کار گذاشته می شود و باعث « تحریک عصب واگ » یا [Vagus nerve stimulation(VNS)] می شود. عصب واگ که عصب دهم مغزی است باعث کنترل تنفس،ضربان قلب، بلع، صحبت کردن، هضم غذا و چندین کار دیگر می شود. این دستگاه بطور دوره ای این عصب را تحریک می کند و نشان داده شده که در پیشگیری و یا حداقل کوتاه کردن دوره تشنج بعضی افراد مؤثر است.
سایر روشها نیز ممکن است حداقل بطور نسبی باعث کنترل صرع شوند از جمله، تن آرامی (Relaxation)، بیوفیدبک ، طب سوزنی، طب فشاری و یا تغییر در رژیم غذائی است.
چند نکته مهم برای افراد مبتلا به صرع
این افراد برای پیشگیری از حملات صرع بهتر است یک رژیم غذائی سالم، خواب کافی و سطوح استرس پائین داشته باشند. همچنین از آنجا که که تب ممکن است، ایجاد تشنج کند، با اولین علائم بیماری داروهای ضد تب باید تجویز شود. اگر تشنج شما با مقدمه (Aura) شروع می شود و به شما حالتی دست می دهد که می فهمید تا چند لحظه دیگر تشنج خواهید کرد، سریعاً خود را به یک مکان امن رسانده و در حالت درازکش قرار گرفته تا تشنج شما تمام شود. به اطرافیان خود بیاموزید که هنگامیکه شما را در حال تشنج دیدند، چکار کنند و چه اقداماتی را انجام دهند. همچنین بعضی از روشها را هرگز به تنهائی انجام ندهید ، مثل شنا کردن یا دوچرخه سواری تا در صورت بروز حادثه کسی بتواند شما را نجات دهد. در هنگام ورزشهائی مثل دوچرخه سواری، اسکیت سواری ، موتور سواری و ... حتماً کلاه ایمنی بر سر بگذارید.منبع:تبیان