بهشت چگونه مکانی است؟
بهشت، جایگاهی است که همه انسان ها رسیدن به آن را آرزو می کنند. همه افراد در نهاد خویش، چنین خواسته ای را دارند و اهل ایمان هم سودای دستیابی به آن عالم جاویدانِ بدونِ رنج و ناراحتی را در سر می پرورانند. آنان هم که با بصیرت و عرفان به جهان هستی می نگرند و خود را پاک و صالح احساس می کنند، برای نجات از سختی ها و تلخی ها و پرگشودن به جهان نعمت ها و لذّت ها، با خوشحالی خواستار کنار رفتن «پرده و حجاب تن» هستند. اما اینکه بهشت چگونه جایگاهی است، عوامل ورود به بهشت چیست و درجات بهشتیان چگونه است، از مجهولاتی است که دست یافتن به آن ها برای آدمی بسیار خوشایند است. امام علی علیه السلام در نهج البلاغه به این مسائل پرداخته است. بهشت چگونه مکانى است؟ امام علیه السلام در توصیف جایگاه بهشت می فرماید: «وَ یُخَلِّدْهُ فِیَما اشْتَهَتْ نَفْسُهُ، وَ یُنْزِلْهُ مَنْزِلَ الْکَرَامَةِ عِنْدَهُ، فِی دَار اصْطَنَعَهَا لِنَفْسِهِ، ظِلُّهَا عَرْشُهُ، وَ نُورُهَا بَهْجَتَهُ، وَ زُوَّارُهَا مَلاَئِکَتُهُ، وَ رُفَقَاؤُهَا رُسُلُهُ؛ خداوند آن انسان پارسا و با تقوا را در آنجا که خود مى خواهد، زندگى جاوید مى دهد و در نزد خود در جایگاه گرامى و با ارزش منزل مى دهد؛ در سرایى که خداوند آنان را براى دوستان خود برپا ساخته است، سایبان آن عرش او و روشنایى آن، خوشنودى او و دیدار کنندگان آن، فرشتگان و دوستان آن، پیامبران مى باشند.»(1)
عوامل ورود به بهشت
اینکه داشتن چه ویژگی ها و چه عواملی زمینه ساز ورود آدمی به بهشت هستند، از مسائل مهم در این زمینه است که هر کسی مشتاق دانستن آن می باشد.
معرفت خدا و پیامبر صلى الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام
«فَإِنّهُ مَنْ مَاتَ مِنْکُمْ عَلَى فِرَاشِهِ وَ هُوَ عَلَى مَعْرِفَةِ حَقِّ رَبِّهِ عَزَّوَجَلّ وَ حَقِّ رَسُولِهِ وَأَهْلِ بَیْتِهِ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیْهِ وَعَلَیْهِمْ مَاتَ شَهِیداً، وَ وَقَعَ أَجْرُهُ عَلَى اللهِ، واسْتَوْجَبَ ثَوَابَ مَا نَوَى مِنْ صَالِحِ عَمَلِهِ، وَ قَامَتِ النِّیَّةُ مَقَامَ إِصْلاَتِهِ لِسَیْفِهِ؛ پس راستى چنین است که اگر یکى از شما در بستر خود در حالتى بمیرد که به حق پروردگار و حق پیامبر و اهل بیت پیامبر آشنا باشد، او شهید از دنیا رفته پاداش شهیدان را دارد و پاداش او در روز قیامت بر عهده خداوند متعال است، و ثواب آن کار نیک که انجام آن را در دل داشته و قصد آن را نموده بود، خواهد برد و آن قصد او براى جنگیدن در راه خدا و انجام کار نیک جایگزین و جانشین از نیام بر کشیدن شمشیرش مى شود.»(2) ورود به بهشت با مشروط شدن بر اینکه عارف به مقام خداوند و پیامبر صلى الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام بودن، نشانگر اهمیت این مسئله است و کسی که عارف به این مسئله نباشد، هر چقدر هم که کار نیکی انجام داده باشد، نمی تواند به بهشت وارد شود: «لاَ یَدْخُلُ الْجَنَّةَ إِلاَّ مَنْ عَرَفَهُمْ وَعَرَفُوهُ؛ در بهشت داخل نمى شود، جز کسى که امامان را بشناسد و امامان نیز او را بشناسند.»(3)
یارى و دوستى اهل بیت علیهم السلام
«نَاصِرُنا وَمُحِبُّنَا یَنْتَظِرُ الرَّحْمَةَ؛ آن که ما را یارى رساند و ما را دوست داشته باشد، رحمت خداوند در انتظار اوست.»(4) صرف دوست داشتن پیامیر صلی الله علیه و آله و اهل بیت علیهم السلام، جوازی برای ورود به بهشت نمی شود؛ بلکه این دوست داشتن باید با یاری و کمک کردن آنان در همه موارد همراه باشد.
مطابقت عمل با عقیده
کسی که مشتاق ورود به بهشت است، باید شایستگى خود را به اندازه اى برساند که امامان اهل بیت علیهم السلام او را به عنوان شیعه و پیرو بپذیرند؛ یعنی اعمال او مطابق سیره و روش آنان باشد: «إنَّ اللهَ سُبْحَانَهُ أَنْزَلَ کِتَاباً هَادِیاً بَیَّنَ فِیهِ الْخَیْرَ وَالْشَّرَّ؛ فَخُذُوا نَهْجَ الْخَیْرِ تَهْتَدُوا، وَاصْدِفُوا عَنْ سَمْتِ الشَّرِّ تَقْصِدُوا الْفَرَائِضَ الْفَرائِضَ! أَدُّوهَا إلَى اللهِ تُؤَدِّکُمْ إِلَى الْجَنَّةِ؛ خداوند، کتاب راهنمایى را فرستاده است که نیک و بد در آن بیان گردیده است. پس روش نیک را برگزینید تا هدایت گردید و از بدى دورى نمایید تا راه مستقیم و درست را بپیماید. واجبات را رعایت کنید! واجبات را رعایت کنید ـ آن ها را به گونه اى پسندیده انجام بدهید ـ حق خداوند را در مورد آن ها بپردازید که رعایت واجبات و رعایت حق خداوند در آن ها شما را به بهشت مى کشاند.»(5) به عبارتی مطابقت اعتقادات و باورها با اعمال انسان، از ویژگى هاى انسان هایى است که در روز قیامت جایگاه آنان بهشت جاوید خواهد بود: «وَ إِنَّمَا الْأَجْرُ فِى الْقَوْلِ بِاللِّسَانِ وَ الْعَمَلِ بِالْأَیْدِى وَ الْأَقْدَامِ؛ و همانا پاداش انسان در گفتار به وسیله زبان و در کردار به وسیله کار و تلاش با دستان و پاهاست.»(6)
امام علیه السلام این مسئله در پندی به مردی که از حضرت درخواست پندی کرده بود، این گونه بیان می دارد: «از کسانى مباش که بدون عمل صالح به آخرت امیدوار است و توبه را با آرزوهاى دراز به تأخیر مى اندازد، در دنیا چونان زاهدان سخن مى گوید، اما در رفتار همانند دنیاپرستان است. اگر نعمت ها به او برسد، سیر نمى شود و در محرومیت قناعت ندارد. از آنچه به او رسید، شکرگزار نیست و از آنچه مانده، زیاده طلب است.
دیگران را پرهیز مى دهد، اما خود پروا ندارد. به فرمانبردارى امر مى کند، اما خود فرمان نمى برد. نیکوکاران را دوست دارد، اما رفتارشان را ندارد. گناهکاران را دشمن دارد، اما خود یکى از گناهکاران است و با گناهان فراوان مرگ را دوست نمى دارد، اما در آنچه که مرگ را ناخوشایند ساخت، پافشارى دارد. اگر بیمار شود، پشیمان مى شود و اگر مصیبتى به او رسد، به زارى خدا را مى خواند؛ اگر به گشایش دست یافت، مغرورانه از خدا روى بر مى گرداند. نفس به نیروى گُمان ناروا بر او چیرگى دارد و او با قدرت یقین بر نفس چیره نمى گردد. براى دیگران که گناهى کمتر از او دارند، نگران و بیش از آنچه که عمل کرده، امیدوار است. اگر بى نیاز گردد، مست و مغرور شود و اگر تهى دست گردد، مأیوس و سْست شود؛ چون کار کند، در آن کوتاهى ورزد و چون چیزى خواهد، زیاده روى نماید؛ چون در برابر شهوت قرار گیرد، گناه را برگزیده، توبه را به تأخیر اندازد و چون رنجى به او رسد، از راه ملت اسلام دورى گزیند؛ عبرت آموزى را طرح مى کند، اما خود عبرت نمى گیرد. در پند دادن مبالغه مى کند، اما خود پند پذیر نمى باشد.
سخن بسیار مى گوید، اما کردار خوب او اندک است. براى دنیاى زودگذر تلاش و رقابت دارد، اما براى آخرت جاویدان آسان مى گذرد؛ سود را زیان و زیان را سود مى پندارد. از مرگ هراسناک است، اما فرصت را از دست مى دهد؛ گناه دیگران را بزرگ مى شمارد، اما گناهان بزرگ خود را کوچک مى پندارد. طاعت خود را ریاکارانه برخورد مى کند، خوشگذرانى با سرمایه داران را بیشتر از یاد خدا با مستمندان دوست دارد، به نفع خود بر زیان دیگران حکم مى کند، اما هرگز به نفع دیگران بر زیان خود حکم نخواهد کرد.»(7)
چنین فردی هرگز جایگاهی در بهشت نخواهد داشت؛ زیرا کردارش با عقیده اش یکسان نیست.
نیت خالص
وقتی اعمال انسان درست باشد و همه کارهایش مطابق فرمان خدا و پیامبر صلى الله علیه و آله و اولیاى دین انجام باشد و از انجام آنچه که مورد نهى آنان است، خوددارى ورزد؛ شایسته بهشت است، چرا که دارای نیتی خالص و پاک است: «وَ إِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ یُدْخِلُ بِصِدْقِ النِّیَّةِ وَ السَّرِیرَةِ الصَّالِحَةِ مَنْ یَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ الْجَنَّةَ؛ و خداى سبحان به خاطر نیت راست و درون پاک، هر کس از بندگانش را که بخواهد وارد بهشت خواهد کرد.»(8)
جهاد در راه خدا
جهاد و پیکار در راه خدا و پایداری دین، یکی از اصلی ترین عوامل ورود به بهشت است: «فَإِنَّ الجِهَادَ بَابٌ مِنْ أَبْوَابِ الجَنَّةِ، فَتَحَهُ اللهُ لِخَاصَّةِ أَوْلِیَائِهِ؛ پس راستى چنین است که جهاد دروازه اى از دروازه هاى بهشت است که خداوند این دروازه را براى دوستان مخصوص خود گشوده است.»(9)
تقوا و پارسایى
تقوا و پارسایی نیز یکی دیگر از عواملی است که آدمی را به بهشت می رساند: «أُوصِیکُمْ عِبَادَ اللهِ، بِتَقْوَى اللهِ وَ طَاعَتِهِ، فَإنَّهَا النَّجَاةُ غَداً، وَ الْمَنْجَاةُ أَبَدا؛ اى بندگان خدا! شما را به پارسایى تقواى الهى و پیروى از او ـ خداوند - سفارش مىکنم، به راستى که آن پارسایى سبب رستگارى فردای قیامت و رهایى از عذاب و کیفر همیشگى است.»(10)
پی نوشت ها:
1. نهج البلاغه، خطبه 183.
2. همان، خطبه 190.
3. همان، خطبه 152.
4. همان، خطبه 109.
5. همان، خطبه 167.
6. همان، حکمت 42.
7. همان، حکمت 150.
8. همان، حکمت 42.
9. همان، خطبه 27.
10. همان، خطبه 161.م:تبیان
مارتن لندن
مسابقه دو ماراتن لندن روز، یکشنبه، 22 آوریل (سوم اردیبهشت) برگزار شد. برآورد شده است که نزدیک به 36 هزار و 500 نفر در این مسابقه شرکت کردند.
دوندگان حرفهای، ورزشکاران مبتدی و چهرههای شناختهشده و معروف برای شرکت در این مسابقه ثبت نام کردهاند.
مسئولان موسسه گینس که رکوردهای جهانی را ثبت میکند، اعلام کردهاند که بیش از 100 نفر در مسابقه دو ماراتن لندن به دنبال شکستن رکوردهای جهانی، از جمله رکورد سریعترین دونده با حلقه هولاهوپ و سریعترین دونده ماراتن با چوبپا هستند.
ویلسون کیپسانگ، دونده کنیایی روز یکشنبه در ماراتن لندن به قهرمانی رسید.
ویلسون کیپسانگ با ثبت زمان دو ساعت و چهار دقیقه و چهل و چهار ثانیه زودتر از مارتین لِل هم وطن خود و تسگای کِبده دونده اتیوپیایی به خط پایان رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از لندن، در بخش زنان ماراتن لندن نیز یک دونده کنیایی قهرمان شد.
ماری کیتانی مسافت این مسابقه را در دو ساعت و هجده دقیقه و سی و شش ثانیه دوید و ادنا کیپلاگات و پریسا ژپتو دو هم وطن خود را پشت سر گذاشت.
شاهزاده هری، نوه ملکه بریتانیا همراه گروهی از برندگان ماراتن
هیولاهای ساکن در یک قطره آب!
باورش سخت است اما تکسلولیهای ساکن آب میتوانند از زامبیها و هیولاهایی که تنها در کابوسهای شبانه به سراغ انسان میآیند هم ترسناکتر باشند. کلمنز ویرث تعدادی از آنها را به تصویر کشیده است.کلمنز ویرث که فارغالتحصیل هنر چندرسانهای است این تصاویر را از یک قطره آب که از هر شیر آب خانگی ممکن است بچکد، تهیه کرده تا دنیای پرهیاهوی موجودات ریزاندام را را به نمایش بگذارد...
وییرث برایی تهییه ایین عکسها از تکنییکیی به نام رییزنگاریی زمیینه تارییک استفاده کرده و ییک دوربیین عکاسیی را که در ایینجا کانن 5dmarkII است با استفاده از ییک مبدل به مییکروسکوپ متصل کرده است.وییرث که فارغالتحصییل دانشگاه علوم کاربردیی سالزبورگ است، وییدئویی تهییه شده از حییات مییکروسکوپیی درون آب را «قلمرو مییکروبها» نامگذاریی کرده و آنرا تجربهایی مییکروسیینمایییی از جدال آنها برایی ادامه حییات توصییف مییکند. او میگوید: «میخواستم تجربهای فراتر از تماشای جهان ماکرو داشته باشم، به همین دلیل به سراغ دنیای میکروسکوپی رفتم و مجذوب جزئیات آن و تنوع زیستی آب شدم. چه کسی باور میکرد در یک قطره کوچک این همه جاندار متفاوت وجود داشته باشد؟»
دختر چوپانی که سوگلی سوگلیهای ناصرالدین شاه شد
فاطمه ملقب به انیسالدوله همسر مورد علاقه و سوگلی حرمسرای ناصرالدینشاه قاجار، پادشاه ایران بود.
فاطمه، دختر نورمحمد نامی، در کودکی یتیم شد و مادرش نیز مجددا ازدواج نمود. فاطمه به ناچار در امامه نزد عمو و عمه خود زندگی سختی را به چوپانی میگذراند. عمویش صفر و عمهاش نسا نام داشتند. او دو برادر دیگر هم به نامهای حبیبالله و محمدحسن داشت که بعدها به حکومت قم و درجه امیرتومانی رسیدند و به القاب معظمالسلطنه و معظمالدوله مفتخر شدند.
آشنایی ناصرالدینشاه و انیسالدوله در یکی از سفرهای شکار شاه اتفاق افتاد. در سفری که شاه برای شکار به حوالی امامه رفته بود، دختر چوپانی را میبیند و پس از اندکی مصاحبت، او را خوش صحبت و شیرین زبان مییابد و با خود به تهران میآورد. انیس الدوله ابتدا به دست جیران سپرده میشود تا آداب معاشرت بیاموزد. با مرگ جیران (سوگلی قبلی شاه) خانه و اثاث او به انیسالدوله سپرده میشود و او به تدریج مقام و نفوذ لازم را پیدا میکند.
انیسالدوله نسبت به شاه وفاداری حیرت انگیزی داشت. او پس از ترور ناصرالدینشاه تا زمان مرگ عزادار بوده و زمانی که اتابک حقوق وی را بصورت یک بسته اسکناس برای وی فرستاد، با مشاهده تصویر ناصرالدینشاه بر اسکناسها، غش کرد و پس از چند ساعت فوت نمود!!
او نخستین ملکه ایران است که تا اروپا مسافرت کرد. او با شاه تا مسکو همراه بود ولی حضور دختران اشرافزاده روسی و مراسم غربی در جریان خوشآمدگویی از آنها باعث برخورد فرهنگی شد و ناصرالدینشاه انیسالدوله را به تهران برگرداند. ماجرا چنین بود که به محض اینکه شهردار مسکو از ورود انیسالدوله اطلاع یافت، تا دروازه شهر رفت و تلاش کرد تا دسته گلی تقدیمش کند، برای گریز از چنین دردسرهایی، مشیرالدوله به شاه توصیه کرد تا انیسالدوله را به تهران بازگرداند.
خطوط مترو در این میان در معرض خطر بیشتری قرار دارند و هر چند وقت یکبار در یک شهر جهان سیستم حمل و نقل عمومی به خاطر بارانهای سیلآسا مختل میشود.
تصاویر زیر نمونهای از ایستگاههای مترو در شهرهای بزرگ جهان در سالهای گذشته است که با بارانهای شدید و آبگرفتگی مواجه شدهاند.
چه کسانی به مکمل غذایی نیاز دارند؟
بررسی? الگوی مصرف غذایی در کشور نشان میدهد که ضروری است به میزان و نوع مواد مصرفی در سبد خانوار توجه جدی داشته باشیم و به منظور حل مشکلات و مسائل تغذیهای و ارتقای وضع تغذیه کشور، گام برداریم.
هدف از تغذیه متعادل تامین انرژی، پروتئین وتمامی ریزمغذیها (ویتامینها و عناصر معدنی) برای حفظ سلامتی بدن در هر سن و سال است، اما گاه ناچار به استفاده از مصرف مکملهای غذایی هستیم. در این نوشتار به این نکته اشاره میشود که چه گروههای سنی به چه میزان مکملهای غذایی نیاز دارند.
نوزادان و کودکان: استفاده از قطره ویتامینD از بدو تولد و قطره آهن از زمان شروع غذای کمکی.
کودکان پیشدبستانی: مکمل روی که کمبود آن در کشور ما گسترده است و مکمل آهن در کسانی که کمخون هستند.
کودکان دبستانی دارای اختلال رشد: استفاده از مکملهای مولتی ویتامین و مینرال برای کمک به بهبود اشتها و رشد کودکان به صورت دورهای و محدود.
نوجوانان: دوران بلوغ یکی از دورانهای سریع رشد است. درصورتی که نتوانیم از طریق یک رژیم غذایی متعادل نیازهای این دوره را تامین کنیم، استفاده از انواع مکملها برای این دوره ضروری است.
مکمل آهن، روی، گاهی مولتیویتامینها یا مکملهای غذایی پروتئینی، برای نوجوانانی که از منابع غذایی و حیوانی به اندازه کافی استفاده نمیکنند.
مادران باردار و شیرده: مکمل آهن برای دوره بارداری ضروری است. مکمل اسید فولیک پیش از بارداری توصیه میشود.
در صورتی که وزنگیری مادر در دوران بارداری مناسب نباشد، مکملهای غذایی مناسب این دوره نیز لازم است. مادران شیردهی که رژیم غذایی متعادل ندارند به منظور تامین شیر و حفظ سلامتی مادر نیاز به انواع مکملهای غذایی دارند.
همچنین افرادی که به هر دلیل نتوانند مقدار کافی لبنیات استفاده کنند نیاز به مکمل کلسیم و بعضی از مواد مغذی دیگری که لبنیات تامین میکند، دارند.
شبکاران: افرادی که شبکارند یا به صورت شیفتی کار میکنند و افرادی که در معادن و دور از نور خورشید زندگی و فعالیت میکنند نیاز به مکمل ویتامین D و بعضی از ریزمغذیها دارند.
تامین ویتامینهای د و دث : تنها ویتامین?هایی که معمولا ما از طریق غذا قادر به تأمین آن نیستیم، ویتامینهای د و دث است. این ویتامینها معمولا در لبنیات، تخممرغ و گوشتهایی که در دامداریهایی پرورش پیدا میکنند که دارای فضای باز، آفتاب و علوفه مناسب هستند، وجود دارد.
میزان این ویتامینها در گوشت دامداریهای صنعتی معمولاً کمتر است. حتی اگر از موادی که این ویتامینها را دار?د استفاده کنیم، از آنجا که میزان ویتامین ث در غذاهای ما ناچیز است، به علت کمبود ویتامین د و دث، افراد دچار پوکی استخوان و اختلال در رشد استخوانی میشوند. کم خونی باعث میشود که فرد بیحوصله شده، تمرکز او پایین آمده و قدرت یادگیری کم شود.
افراد میانسال و سالمند: نیاز به انواع مکملها دارند. به عنوان مثال معده بعضی از افراد سالمند قدرت تولید فاکتور ویتامین 12?B را از دست میدهد. در چنین شرایطی نیاز به مکمل تزریقی ویتامینB12 وجود دارد.
ورزشکاران حرفهای: با توجه به نوع ورزش،مدت و شدت آن و دورههای طولانی تمرینات و مسابقات با یک رژیم غذایی معمول نیازهای بدنشان تامین نمیشود. در چنین شرایطی استفاده از انواع مکمل ها برای آنها ضروری است.
بیماران بدحال: بیماران بد حال غذاهای ویژه نیاز دارند.چون دراین بیماران شرایط متعارف هضم و جذب و گاهی متابولیسم مختل میشود.
دراین بیماران مکملهای غذایی تنها و بهترین شیوه درمان و کوتاه کردن دوره بیماری است.
فوایدی از والک، ترشک، غازیاغی، ریواس، کنگر و...
اینها همه هدایایی است که تنها سالی یکبار، در فصل بهار و تنها به مدت یک ماه در روزهایی که بارندگی و رطوبت زیاد است جوانهزده و به صورت خودرو میرویند.
این گیاهان به خاطر عطر و رایحه دلانگیزشان به قدری شامه نوازند که اکثر افرادی که برای تفریح و لذت از طبیعت به دشت و صحرا میروند، ترغیب به جمعآوری آنها میشوند.
این گیاهان به دور از کودهای شیمیایی و به وسیله باران آبیاری شده و زیر نور خورشید رشد میکنند و در مقایسه با سبزیهایی که به روش مصنوعی پرورش مییابند، عطر و طعم متفاوتتری داشته و مغذیتر و طبیعیتر بوده و در واقع ارگانیک هستند.
در هر حال این روزها تفریح اکثر زنان روستایی چیدن و جمعآوری انواعی از سبزیهای کوهی و عرضه آن از طریق بازارهای روز به شهرنشینان است، اما بسیاری از خانوادهها بخصوص نسل جوان شهرنشین این سبزیها را نمیشناسند و خواص دارویی و تغذیهای آن را نمیدانند.
والک، ترشک، غازیاغی، ریواس، کنگر و... از جمله سبزیهای صحرایی یا کوهی هستند که در این نوشتار به خواص آنها میپردازیم.
این گیاه قاعدهآور خوبی است و به دلیل دارا بودن کلسیم برای درمان پوکی استخوان و التیام دردهای استخوانی و مفصلی مفید است. فیبر آن برای سلامتی معده و روده سودمند است و باعث لینت مزاج میشود. گوگرد آن به جهت خاصیت ضدعفونیکنندگی، اسهال خونی را التیام میبخشد. خواص پیاز آن تا حدود زیادی شبیه سیر است و با انبساط ملایم عروق خونی در کاهش فشار خون و رفع سرگیجه موثر است. این سبزی اثر آرامبخش دارد و درد نقرس، روماتیسم و آرتروز را تسکین میدهد.
ترشک: این سبزی، گونههای زیادی دارد. برگهای آن به جهت دارا بودن اسیدهای آلی، طعم ترشی دارد. ترشک سرشار از ویتامین C، آهن، فسفر و پتاسیم است. تصفیهکننده خون، معرق، مدر، تب بر، اشتهاآور و صفرابر است. جهت تقویت معده و کبد بهتر است برگ آن خام استفاده شود. این سبزی به دلیل ویتامینC فراوان خونریزی لثه را التیام بخشیده و بوی بد دهان را رفع میکند.
مصرف ترشک در فصول گرم سال از التهاب بدن کاسته، عطش را رفع کرده و به دلیل پتاسیم بالا ادرارآور خوبی است و سموم بدن را خارج و کلیهها را شستشو میدهد. ترشک به جهت آن که خون را تصفیه میکند از بین برنده کورک، دملهای چرکی و جوشهای زیر پوستی است. قابل توجه آن که مصرف زیاد ترشک به دلیل داشتن اسید اگزالیک برای کسانی که سنگ کلیه و مثانه دارند، محدودیت مصرف دارد.
کنگر: گیاهی با برگهای خاردار و ساقههای ضخیم شبیه به کرفس است. از برگهای سبز آن به صورت خام در تهیه سالاد و از ساقه آن در تهیه خورش استفاده میشود. این گیاه، طبع گرمی دارد و بسیار نیرو بخش و مقوی قلب است. برگهای این سبزی، موجب کاهش چربی خون شده و به دلیل فیبر نامحلول، بسیار ملین و برای پایین آوردن قند خون سودمند است. اینولین آن باعث افزایش باکتریهای مفید دستگاه گوارش شده و از سرطان روده باریک میکاهد. آنتی اکسیدانهای موجود در آن نیز پوست را در برابر سرطان محافظت میکند.
کنگر به دلیل دارا بودن هورمونهای گیاهی، ترشحات غدد را تقویت کرده و باعث افزایش نیروی جنسی میشود. این سبزی، دارویی موثر برای جلوگیری از حالت تهوع و ویار زنان باردار است. قابلتوجه آن که برگهای کنگر محرک انقباض کیسه صفرا و کلیه بوده و افرادی که دارای سنگ کلیه و صفرا هستند نباید از آن استفاده کنند.
ریواس: دارای برگهای ضخیم و گوشتدار است و طعم ترشی دارد. این گیاه سرشار از ویتامین C و فیبر است. خاصیت ضدعفونیکنندگی داشته، زخم اثنیعشر را بهبود بخشیده و به جهت تقویت کبد و افزایش ایمنی بدن عفونتهای ویروسی را از بین میبرد. یکی از مهمترین خواص برگهای ریواس آن است که لوزالمعده را وادار به ترشح انسولین کرده و برای کاهش قند خون سودمند است.
ریواس به دلیل اسیدهای فراوانی که دارد از افزایش چربی خون جلوگیری کرده و با افزایش ترشح شیره معده موجب بهبود عملکرد هضم و جذب غذا میشود. این سبزی پتاسیم، فسفر و کلسیم زیادی دارد و مصرف آن برای کودکان در حال رشد و خانمهای یائسه مفید است.
غازیاغی: این سبزی اغلب در کنار نهرها رشد میکند و در این فصل مخلوط با سبزیهای دیگر با نام سبزی کوهی مخلوط به فروش میرسد. این سبزی بسیار معطربوده و طعم دلپذیری دارد و در تهیه انواع سوپ، آش، کوکو و سبزی پلو به کار میرود. غازیاغی، شیر مادران شیرده را زیاد، خون را تصفیه، ترشحات غدد داخلی را تنظیم و برای درمان بیماریهای پوستی موثر است. این سبزی، گرمی و حرارت بدن را بالا برده و انرژیزا بوده، بیاشتهایی را رفع و برای آرامش اعصاب مفید است.
نارسایی کلیهها چگونه رخ می دهد؟
نشانههای نارسایی کلیهها چیست؟
کلیهها در بدن وظایف بسیاری از جمله تصفیه مواد زائد از بدن، تنظیم آب و الکترولیت بدن و دخالت در ساختمان خون و استخوانها را دارند که با نارسایی کلیهها این سیستمها مختل میشود.
نشانههای نارسایی کلیه به طور تدریجی اتفاق میافتد؛ کمخونی مزمن که بتدریج ایجاد میشود یا خون دماغ شدن و به هم ریختن سیستم انعقاد خون از علائم نارسایی کلیه است.
ممکن است شخصی با شکستگی عضوی از بدن به پزشک مراجعه کند یا فردی با فشارخون بالا یا ورم صورت یا اندامها یا به دلیل حجم و تکرر ادرار در شب و افزایش آن مراجعه کند؛ همه اینها میتواند از عوامل نارسایی کلیه باشد.
برای پیشگیری از نارسایی کلیه؛ باید نشانههایی را بشناسیم. علائم با یک آزمایش ساده اوره یا کراتینین قندخون و سونوگرافی ساده تشخیص داده میشود.
امروزه بیماری قند بیشترین عامل نارسایی کلیه را تشکیل میدهد بنابراین در تشخیص بیماری قند باید توجه ویژهای داشته باشید.
مهمترین عوامل پیشگیری از نارسایی کلیه به داشتن روش مناسب زندگی وابسته است. پرخوری، کمخوری، کمتحرکی در کنار عوامل ارثی میتواند باعث نارسایی کلیه شود.
همچنین با نوشیدن آب زیاد و تشخیص بموقع با مراجعه به پزشک متخصص میتوان از این بیماری خطرناک پیشگیری کرد.
فستیوال حباب در سن پترزبورگ روسیه
یک گوسفند فروش قرقیز در منطقه اویغور چین
تظاهرات مغربی ها برای دموکراسی
تشدید تدابیر امنیتی در منامه به خاطر برگزاری مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک
مراسم دعای راهبان تایلندی برای صلح جهانی در معبدی در شمال بانکوک
حضور گورباچف و شان پن در گردهمایی سه روزه برندگان نوبل صلح در شیکاگو
پیروزی نیروهای سودان بر نیروهای سودان جنوبی در تصرف منطقه نفت خیز هجلیج
مراسم تدفین یکی از کشته شدگان مسیحی سانحه هوایی اخیر پاکستان
کودک معلول غزه ای در حال خوردن نان
شادمانی فرانسوا اولاند نامزد پیروز مرحله اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه
بدون شرح!