همه اقدامات کشورک امارات علیه ایران / امارات برای ما شهری بیش نیست
اگر چه گاه گاهی گستاخی های لفظی شیوخ امارات افکار عمومی ایران را متوجه خود می کند ، اما کمتر کسی از اقدامات عملی این شیوخ علیه تمامیت ارضی ایران سخن می گوید. گزارش زیر بخشی از اقدامات عملی حکام اماراتی برای آسیب زدن به منافع ملی ایرانیان است.
در اقدامی خلاف عرف و عجیب، سفر رئیسجمهور ایران به جزیره ابوموسی با واکنش گستاخانه شیوخ شارجه روبهرو شده است؛ گستاخی که هرچند پاسخ مناسبی از سوی وزارت خارجه کشورمان دریافت نکرد، با پاسخ کوبنده دیگر شخصیتهای کشورمان روبهرو شد.
با وجود این، افکار عمومی گمان میکنند که اقدامات شیوخ اماراتی علیه ایران صرفا در حد همین لفاظیهای گستاخانه است، حال آن که این کشور تا کنون فعالیتهای عملی بسیاری برای دستاندازی به خاک ایران و منافع ملی ایرانیان انجام داده که «تابناک» برای آشنایی مخاطبان، فهرست وار اندکی از این کارهای گستاخانه را برای مخاطبان میآورد.
برخی اقدامات ضد ایرانی امارات که با پاسخی از سوی ایران روبهرو نشد، عبارتند از:
1ـ ساخت جزایر مصنوعی و پیشروی گام به گام در خلیج فارس با دزدی خاک و سنگ ایران!
کشور امارات همزمان با ادعاهای ارضی بیپایه علیه جزایر سهگانه همیشه ایرانی خلیج فارس با سرمایهگذاری عظیم و با سرعت، مشغول گسترش جزایر مصنوعی در کرانههای جنوبی خلیج فارس است که با هدف افزایش سرمایه، تصرف گام به گام حریم آبی ایران و عربی کردن نام خلیج همیشه فارس، حیات را در آبهای خلیج تا ابد فارس به خطر انداختهاند.
این امر که با سکوت عجیب و توجیهناشدنی رسانههای درونی همراه شده، نه تنها محیط زیست شکننده خلیج فارس را در معرض نابودی قرار داده، بلکه مرزهای آبی و مناطق حاکمیتی و تمامیت ارضی ایران در خلیج فارس را نیز در معرض تهدید جدی قرار داده است.
ذکر این مهم لازم است که ساخت سه جزیره به شکل نخل ـ که طول هر کدام بیش از شش کیلومتر و جزیرهای بیضوی به شکل نقشه پنج قاره کره زمین (Universe) در منطقهای به طول 9 کیلومتر و عرض 6 کیلومتر و با مساحتی نزدیک 63 کیلومتر مربع که کاملا در تضاد با اکوسیستم طبیعی خلیج فارس است ـ با سرمایهگذاری بیش از بیست میلیارد دلار در حال تکمیل است.
از سوی دیگر، «سلطان بن سلیم»، مدیر این پروژه در اظهارات تجاوزگرانهای، بیپرده فاش کرده است: «با توجه به اینکه هم اکنون تنها بخش کوچکی از ساحل خلیج فارس به امارات تعلق دارد، در هنگام پایان این پروژه، دولت امارات با داشتن 1200 کیلومتر ساحل به اندازه کافی ابزار برای اعمال فشار به ایران خواهد داشت».
عمق این اقدام فاجعه بار امارات متحده عربی همزمان با پایان ساخت نخستین جزیره نخل نمایان شد؛ هنگامی که به اذعان رسمی مجریان، برای این پروژه 1. 65 میلیارد متر مکعب ماسه و 87 میلیون تن سنگهای صخرهای برای پیسازی و برای تکمیل محوطهها نیز یک میلیارد تن صخره ـ که به طور عمده از قاچاق سنگهای صخرهای از ایران تأمین شده) به محل آورده شده و مورد استفاده قرار گرفته است.
از مهمترین هدفها و پیامدهای سیاسی توسعه جزایر مصنوعی توسط امارات نیز میتوان موارد زیر را برشمرد:
1. توسعه حریم مرزهای دریایی امارات: از آنجا که محیط جزایر مصنوعی امارات به عنوان حریم آبی این کشور به شمار میرود، اماراتیها با افزایش جزایر خود، به دنبال افزایش حریم آبی و نیز به چنگ آوردن هر چه بیشتر محدوده بینالمللی مشترک آبها و بستر خلیج فارس هستند.
گفتنی است، تا به امروز، اماراتیها با ساخت این جزایر، سواحل خود را به صورت مجازی، دو تا سه برابر کردهاند و ادامه این روند، همان اندازه که به سود عربهاست، به ضرر ایران و ایرانی است.
2. توسعه طلبی ارضی با انتقال 12 میل انحصاری ماهیگیری از کرانههای خشکی جنوب خلیج فارس به دورترین جزایر مصنوعی از سواحل امارات با هدف تهدید عمق استراتژیک ایران در خلیج فارس.
3. تصرف گام به گام فلات قاره و بستر خلیج فارس برای نزدیکتر شدن هر چه بیشتر به جزایر سهگانه و سواحل ایران به منظور برنامههای توسعهطلبانه ارضی آینده اعراب، از جمله تصرف جزایر ایرانی و بنادر جنوبی ایران.
4ـ تبلیغ و تثبیت نام جعلی برای خلیج فارس با تبلیغات رسانهای و توزیع نقشههای جلب گردشگران و فروش واحدهای مسکونی این جزایر در عرصه جهانی.
از مهمترین پیامدهای فاجعه بار محیط زیستی جزایر مصنوعی امارات نیز میتوان به این موارد اشاره نمود:
1. نابودی محیط زیست طبیعی ایران با تخریب خاک و سنگهای صخرهای کوهستانهای ایران و انتقال آنها به امارات برای ساخت جزایر مصنوعی.
2. تهدید امنیت زیستی پرندگان مهاجر و جانداران جزایر غیر مسکونی خلیج فارس.
3. نابودی پوشش زنده مرجانی به عنوان یکی از پتانسیلهای مهم تجمع زیستی خلیج فارس.
4. تخریب پهنه بندی طبیعی بستر دریا. (اماراتیها رسوبات ارزشمند بستر خلیج فارس را هم برای ساخت و ساز پروژه جزایر به تاراج بردند و افزون بر آن، فعالیت ماشین آلات و استخراج ریزدانهها از کف دریا، آسیبهای بسیاری بر پهنهبندی بستر دریا وارد ساخته است).
5. تغییر راه جریانهای طبیعی آب که در توان خودپالایی طبیعی خلیج فارس اختلال جدی پدید میآورد.
6. به هم ریختن ساختار طبیعی بستر خلیج فارس. (لازم به ذکر اینکه امارات حتی بقایای دو هواپیمای جنگی، چند جمبو جت و هفت کرجی را نیز به اعماق دریا برده تا برای غواصان یک پارک زیر دریایی موضوع دار درست کند)!
7. تخلیه انواع زبالهها، پسابهای آلوده کننده و انواع آلایندههای فسفره و… به درون خلیج فارس.
8. تخریب یکی از ارزشمندترین اکوسیستمهای دریایی دنیا از راه نابودی زیستگاه آبزیان خلیج فارس شامل 400 تا 450 گونه ماهی و 300 تا 450 گونه از سایر آبزیان از جمله لاکپشتهای دریایی (گونه ویژه منطقه خلیج فارس).
9. گمراه سازی افکار عمومی با انتشار تصاویر دروغین حیات زیر جزایر مصنوعی. (دولت امارات برای گمراه کردن افکار عمومی و تبرئه خود از اتهامات احتمالی، اقدام به پخش فیلمهایی از وجود حیات جانوری در زیر این جزایر کرده است، حال آن که تصاویر منتشره مربوط به پیش از مسکونی شدن جزایر و هنگامی است که هنوز از پسابهای آلوده ساز، زبالههای جامد و آلودگیهای صوتی و دیداری که در کوتاهترین زمان، زندگی آبزیان را از بین میبرد، خبری نبوده است).
10. عوارض اقلیمی، محیط زیستی ناشی از تبدیل بخشهایی از حریم دریا به خشکی، کاهش ظرفیت گرمایی ویژه منطقه و خشکتر شدن اقلیم آن و افزایش توفانهای گرد و غبار که مستقیم بر کیفیت حیات اقتصادی، اجتماعی مردم منطقه به ویژه ساحل نشینان جنوب ایران تأثیر میگذارد.
جزایر مصنوعی امارات، در حالی بی سر و صدا و در بایکوت خبری رسانهای ایران، یکی پس از دیگری سر از آب درمیآورند که نه تنها مخالفتی جدی از سوی نهادهای مسئول ایرانی ندیدهایم، بلکه با کمال تأسف در برخی رسانهها و روزنامهها و سایتهای اینترنتی داخلی، شاهد تبلیغ پیش فروش منازل واقع شده در این جزایر نیز هستیم!
تحمیل خسارات جبران ناپذیر بر زیستگاه آبی خلیج فارس، در حالی انجام میگیرد که ایرانیان تلاش چندانی در جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی طرف اماراتی خود نداشتهاند و از این روی، فعالیت ناشایست سازمان حفاظت محیط زیست ایران و بیتوجهی مدیران به ساخت جزایر مصنوعی اماراتی در خلیج فارس، در گام نخست ضمن تهدید آشکار علیه ایران، ملت ایران را از حقوق طبیعی محیط زیستی و ژئوپلتیک خود در کرانههای شمالی و جنوبی خلیج فارس محروم میکند.
این در حالی است که پیماننامه حفاظت محیط زیست منطقهای مهمی همچون «راپمی» توسط همه کشورهای ساحلی خلیج فارس از جمله امارات در سال 1978 به امضا رسیده که در آن تأکید شده که آبهای خلیج فارس، بینالمللی هستند و همه کشورها باید به حریم آن احترام بگذارند و هر نوع توسعهای که حریم آن را به خطر بیندازد، برای کشورهای همسایه آن ممنوع است، ولی آگاهیرسانی نامناسب از سوی نهادهای مسئول ایران و حضور نیافتن بازرسان سازمان ملل در این منطقه و ارایه نشدن گزارش فاجعه محیط زیستی ساخت جزایر مصنوعی، دولت امارات را در اقدامات سودجویانه خود جسورتر ساخته است.
2 ـ ساخت بیسروصدای آبگذر جانشین برای تنگه هرمز توسط امارات
بنا بر این طرح ـ که برای از اعتبار انداختن اهمیت نقش ایران در تنگه هرمز به مراحل پایانی ساخت نزدیک میشود ـ راهاندازی کانال جایگزین تنگه هرمز توسط امیرنشین دبی بوده است؛ بنابراین، با ساخت آبگذر (کانال) از درون امارات، سواحل امارات در دریای عمان (در شرق امارات) به سواحل این کشور در خلیج فارس (در شمال امارات) متصل خواهد شد تا اهمیت استراتژیک تنگه هرمز و جزایر ایران از میان برود؛ طول این کانال 180 کیلومتر و هزینه ساخت آن دویست میلیارد دلار برآورد شده است.
به گزارش تابناک،در چنین شرایطی رویکرد فعال رسانه ای و سیاسی در کنار تحرکات دیپلماتیک می تواند هم افکار عمومی را بیش از پیش به گستاخی های امارات آگاه کند و شیوخ اماراتی را از احساسات ایرانیان در دفاع از تمامیت ارضی خود به معنای تام و تمام مطلع کند .
نام خلیج فارس روزانه 6 هزار بار در اینترنت جعل می شود
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فرهنگی و هنری خلیجفارس با تشریح برنامه های این جشنواره از جعل گسترده نام خلیج فارس توسط دشمنان نظام و انقلاب در فضای سایبر خبر داد.
به گزارش خبرنگار مهر، همایون امیرزاده معاون مدیرکل امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به برگزاری دومین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس در جزیره ابوموسی گفت: شناساندن خلیج فارس به عنوان مهد تمدن بشریت و جایگاهی برای نهادینه کردن صلح و دوستی در منطقه، معرفی جاذبههای گردشگری خلیجفارس و نشان دادن چهره واقعی متجاوزان به حریم خلیجفارس از جمله اهداف برگزاری این جشنواره فرهنگی و هنری است.
عضو شورای سیاستگذاری جشنواره فرهنگی و هنری خلیجفارس افزود: اجرای موفقیت آمیز اولین جشنواره در سال گذشته، زمینه را برای رشد و توسعه آن در سال جاری فراهم آورده و بر این اساس، ورود جدی به فضای مجازی با همکاری مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دستور کار دومین جشنواره قرار گرفته است.
وی با تاکید بر ضرورت صیانت از نام خلیجفارس در فضاهای مجازی، به جعل عنوان خلیح فارس به تعداد روزانه 6 هزار بار در فضای سایبر از سوی برخی سلطهگران منطقه اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالعه انجام شده در خصوص جعل نام خلیجفارس از سوی برخی سلطهگران منطقه، توجه به فضای سایبری برای تاکید هرچه بیشتر پایگاههای اینترنتی ایرانی برای جلوگیری از جعل نام خلیجفارس مدنظر قرار گرفته و بر این اساس یکی از پیشنهادات این است که انجمن دوستداران خلیج فارس در روز ملی خلیج فارس تشکیل شود.
امیرزاده خاطرنشان کرد: سال گذشته طیفی از پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری مرتبط با موضوع خلیجفارس مورد تقدیر واقع شدند و اولین سمپوزیوم “از پرسپولیس تا خلیجفارس” با حضور 9 نقاش داخلی و 9 نقاش بینالمللی برگزار شد.
وی ابراز امیدواری کرد با همکاری مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بتوان زمینه را برای مشارکت هرچه بیشتر کاربران فضای مجازی در صیانت از نام خلیج فارس فراهم کرد
ماجرای جزایر سه گانه از کجا شروع شد؟ *حسین علایی دولت امارات عربی متحده هر از چند گاهی و به بهانه های مختلف موضوع جزایر ابوموسی و تنب بزرگ و کوچک را مطرح می کند و مدعی می شود که این جزایر اشغالی است. بلافاصله پس از هر ادعایی ، شورای همکاری خلیج فارس نیز از مواضع این دولت حمایت می کند. حال این سوال مطرح است که چرا به طور مرتب این مسئله از سوی دولت این امیرنشین مطرح می گردد و هدف از اصرار بر آن چیست؟ پس از پایان جنگ اول جهانی، امپراطوری عثمانی فروپاشید و انگلیس بر بخشی از جهان عرب مسلط شد و کشتی های جنگی انگلیس با تعداد بیشتری به خلیج فارس اعزام شدند. از این هنگام نیروهای نظامی انگلیس در بعضی از جزایر ایرانی از جمله بحرین،ابوموسی،تنب بزرگ و تنب کوچک مستقر شدند. در سال 1349 هجری شمسی وقتی که دولت انگلیس تصمیم گرفت نظامیان خود را از خلیج فارس خارج کند،نیروهای ایران اجازه یافتند تا در سه جزیرة ایرانی ابوموسی،تنب بزرگ و تنب کوچک وارد شده و حاکمیت ایران را به این سه جزیره بازگردانند. البته طبق توافقی که با شاه ایران صورت گرفت، بحرین که استان چهاردهم ایران بود هم با حمایت دولت انگلیس به عنوان امیرنشینی مستقل از ایران جدا شد. از این زمان بود که مسئلة ابو موسی به عنوان موضوعی اختلافی بین امیر نشین شارجه و ایران درآمد.در آن هنگام دولتی به اسم امارات وجود نداشت و کشوری که اکنون به نام امارات عربی متحده خوانده می شود در قالب هفت امیرنشین مستقل با دولت های جداگانه و تحت الحمایة انگلیس شناخته می شد. بنابراین فقط اختلاف بین شارجه و ایران آن هم بر سر چگونگی ادارة ساکنین عرب ابوموسی به وجود آمد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، موضوع این سه جزیره به عنوان بهانه ای برای فشار آوردن به ایران مورد استفاده بعضی از کشورهای عربی قرار گرفت و یکی از بهانه های صدام حسین برای جنگ با ایران نیز عدم واگذاری این جزایر به اعراب بود. در سال های گذشته هرگاه که روابط آمریکا با ایران به مرحلة خصمانه تری رسیده است کشور امارات که سیاست های آمریکا در خلیج فارس را دنبال می کند ادعای مربوط به جزایر را مطرح کرده است. به هر حال طبق تفاهم نامه ای که در دسامبر 1971 بین ایران و آقای محمد القاسمی حاکم شارجه منعقد گردیده است،امنیت ابوموسی بر عهدة ایران است و مالکیت ایران بر این سه جزیره طبق اسناد تاریخی محرز است. از سوی دیگر هیچگاه در طول تاریخ شارجه و کشور امارات بر این جزایر حاکمیتی نداشته اند. به دلیل روابط نامطلوب کشورهای غربی به ویژه آمریکا با جمهوری اسلامی ایران،هیچگاه این کشورها موضع مناسبی در رابطه با مسئلة جزایر ایرانی نداشته اند. آنها یا در برابر ادعای امارات سکوت کرده اند و یا مواضعی را اتخاذ کرده اند که تلویحا حمایت از امارات تلقی شده است. معمولا کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس و نیز اتحادیة عرب از ادعای امارات حمایت می کنند و در گذشته و در دوران جنگ تحمیلی شدیدترین حمایت از ادعای امارات را صدام حسین انجام می داد. البته پس از جنجال اخیر امارات،مقامات آمریکایی و انگلیسی با وضوح بیشتری از امارات حمایت کرده اند که جای تأمل دارد. به نظر می رسد تا زمانی که رابطة ایران با کشورهای غربی و آمریکا حالت خصمانه داشته باشد،امارات آن را فرصتی مناسب برای طرح ادعای خود ارزیابی می کند و به حرف های خود ادامه خواهد داد. اختلاف بین ایران و عربستان بر سر مسائل منطقه ای هم به این مسئله دامن زده است. طبیعی است که ایران برای خاتمه دادن به این ادعا می تواند فعال تر عمل کند. دولت می تواند چند اقدام را به صورت هم زمان انجام دهد تا دولت امارات نتواند به طرح ادعای خود علیه این جزایر ادامه دهد. اولین و مهم ترین اقدام استفاده از روش ها و ابزارهای حقوقی است. ایران می تواند اسناد تاریخی خود در این باره را در سطح جهان و برای افکار عمومی منتشر نماید و یک پایگاه اطلاع رسانی اختصاصی برای این کار راه اندازی نماید. همچنین دانشگاه های کشور می توانند کرسی هایی علمی متعددی را برای دفاع از مالکیت ایرانی این جزایر و نیز اسم خلیج فارس راه اندازی نمایند و تدوین رساله های دانشجویی در بارة این موضوعات را تشویق نمایند. اقدام دیگری که دولت می تواند انجام دهد شکل دادن به یک دیپلماسی فعال در این حوزه است. علاوه بر مذاکره با امارات ، این موضوع می تواند محور مذاکرات ایران با بعضی از کشورهای ذی نفوذ باشد تا آنها به دولت امارات در این زمینه فشار آورند و مانع از بروز نا امنی در خلیج فارس شوند. اقدام سوم کاهش یا قطع روابط تجاری گسترده با امارات است. هم اکنون ایران یکی از منابع درآمدی پر فایده برای کشور امارات است. این کشور حدود یک سوم صادرات مجدد خود را به ایران انجام می دهد و از این طریق سود سرشاری می برد. از سوی دیگر امارات یکی از منابع جذب سرمایة ایرانیان است به طوری که گفته می شود بیش از سیصد میلیارد دلار سرمایة ایرانی در امارات وجود دارد. دولت می تواند به گونه ای سیاستگذاری کند که این سرمایه ها برای پیشرفت ایران و توسعة جزایر و بنادر ایرانی در خلیج فارس به کار گیری شوند. هم اکنون بسیاری از شرکت ها و دستگاه های دولتی ایران در امارات دفتر نمایندگی دارند و سرمایه های ایران را در این کشور هزینه می کنند و به پیشرفت این کشور کمک می کنند که می توانند با برنامه ریزی از ادامة آن خودداری کنند. از سوی دیگر ایران می تواند با تدوین قوانین و مقرراتی این سه جزیره را به سه قطب تجاری،گردشگری و تفریحی دریایی در خلیج فارس تبدیل کند و همانگونه که از سالها پیش بارها و به طور مرتب مطرح کرده ام سه شهر زیبای فردوسی،حافظ و سعدی را در این سه جزیره احداث نماید به طوری که حداقل پنجاه هزار ایرانی در در این سه جزیره در برج های بلندی که احداث می شوند ساکن شوند تا عملا ادامة ادعای امارات بی معنی و غیر عملی گردد. لازم به ذکر است که در چند سال اخیر امارات با خرید خاک از ایران و جذب سرمایه گذاران ایرانی توانسته است جزیره ای مصنوعی به اسم نخل را در خلیج فارس احداث نماید که تعدادی از ایرانی ها هم در آنجا منزل خریداری کرده و به آن رفت و آمد می کنند که گفته می شود ساخت این جزیرة مصنوعی به ضرر محیط زیست خلیج فارس است. همچنین مردم ایران باید تا زمانی که دولت امارات این مسئله را مطرح می کند همکاری با این دولت را تحریم کنند. برای تفریح و تجارت به این کشور سفر نکنند و از هواپیماها و فرودگاه های این کشور برای رفت و آمد به سایر نقاط جهان استفاده نکنند. باید عِرق ملی ایرانیان برای مقابله با این ادعا برانگیخته شود تا دولت امارات به ناچار رفتار و شیوة خود را تغییر دهد. البته ایرانیان با مردم امارات و کشورهای حاشیة خلیج فارس مشکلی ندارند و با آنها برادر و دوست و همسایه هستند. بدیهی است که ایران در هر وضعیتی از تمامیت ارضی خود دفاع خواهد کرد.اما بهترین شیوة دفاع از جزایر،دفاع مردمی از آنهاست که آن هم با حضور گستردة مردم در این جزایر امکان پذیر است و راه حضور مردم هم ساکن شدن تعدادی زیادی از آنها برای زندگی دائمی در این جزایر است.در حال حاضر امارات به دنبال کشاندن این مسئله به دادگاه لاهه است تا به کمک حامیان بین المللی خود،ایران را دچار چالش کند. بنابراین جمهوری اسلامی ایران بایستی ضمن ممانعت از این اقدام،خود را برای این احتمال آماده کند.
ایران می تواند با تدوین قوانین و مقرراتی این سه جزیره را به سه قطب تجاری،گردشگری و تفریحی دریایی در خلیج فارس تبدیل کند.
چگونه طول عمر لپ تاپ خود را افزایش دهیم؟
مهدی نظری کارشناس سخت افزار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: لپ تاپ از دسته کالاهای ظریف محسوب می شود و در مورد نگهداری و نظافت آن باید به نکاتی توجه ویژه داشت.
وی درادامه درخصوص نگهداری از این وسیله اظهار داشت: کاربران همیشه از کابل، آداپتور، باتری و دیگر ملزومات اصلی و سازگاربا دستگاه مورد نظر استفاده کنند. هرگز دستگاه را هنگام استفاده روی سطوح پرزدار همچون فرش و موکت قرار ندهید.
هرگز در زمان روشن بودن، دستگاه راروی زانو قرار ندهید چرا که دمای زیر دستگاه حتی در زمان کارکرد معمولی ممکن است بالا برود و دمای زیاد برای قطعات اصلا مناسب نیست.
هرگز دستگاه را در معرض رطوبت شدید و میدان مغناطیسی قرار ندهید.
زمانیکه دستگاه خود را از یک محیط گرم منتقل می کنید داخل دستگاه رطوبت ایجاد می شود در چنین مواقعی باید حداقل یک ساعت از روشن کردن کامپیوتر خود داری نمود.
اگر قرار است به مدت طولانی از دیسک های نوری استفاده کنید محتویات آن را روی هارد دستگاه کپی کنید تا عمر درایور کم نشود.
همواره از تکانهای مکانیکی و لرزشی شدید خود داری کنید.
زمانی که از برق شهر برای تامین انرژی آن استفاده می کنید بهتر است باتری را جدا و در مکانی خشک و خنک نگهداری کنید.ویدر خصوص نظافت دستگاه افزود: صفحه کلید قسمتی از لپ تاپ است که بیشتر از بقیه قسمت ها در معرض کثیف شدن قرار می گیرد و پیشنهاد می شود از روکش های پلاستیکی استفاده شود.
صفحه نمایش نیز به دلیل اینکه در معرض دید کاربران قرار دارد نیز از اهمیت خاصی برخوردار است و برای نظافت آن در صورت امکان از محلول های نظافت نمایشگر استفاده شود و در غیر این صورت از دستمال های پنبه ای با رطوبت خیلی کم استفاده شود .
تمیز کردن پورت ها نیز از اهمیت برخوردار است که باید توسط اسپری هوای فشرده انجام شود.برایتمیز کردن درایو نوری نیز پیشنهاد می شود که از فرچه های تمیز کننده ی لنزیا یک دستمال با کمی محلول تمیز کننده لنز استفاده شود.
والدینی که کودکشان قرار است ختنه شود، سوالهای زیادی دارند مثلا اینکه آیا واقعا این عمل لازم است، بهترین زمان آن چه موقع است و در کجا بهتر است انجام شود؟ آیا خطری برای کودک دارد؟ اگر شما هم در این مورد نگرانی دارید، پاسخ سوالهای خود را از زبان دکتر جهان اوجی، فوقتخصص بیماریهای نوزادان، بخوانید...
سلامت: لطفا از تاریخچه ختنه برایمان بگویید.
ختنه، عمل جراحی کوچکی است که سابقه 5 هزار ساله دارد. تاریخچه ختنه به مدتها پیش و به مصر باستان برمیگردد. انجام ختنه فقط جنبه بهداشتی داشت اما امروزه مسلمانان، مسیحیان، زرتشتیان، یهودیان و بسیاری از مناطق دنیا پسران را ختنه میکنند. مسلمانان علاوه بر دلیل پزشکی، به دلایل اسلامی و مذهبی فرزند خود را ختنه میکنند اما سایر مذاهب و ادیان برای پیشگیری از بسیاری از مشکلات پزشکی کودکان خود را ختنه میکنند. سلامت: چرا باید کودک را ختنه کنیم؟ دلایل مختلفی برای ختنه نوزاد وجود دارد؛ بهطور طبیعی زیر پوستی که آلتتناسلی کودک را میپوشاند، ماده سفید رنگ و پنیری شکلی که حاوی سلولهای مرده است، تولید و جمع میشود. این ماده به دلیل نرمبودن، مانع چسبیدن پوست به سر آلت میشود. گاهی این ترشحات عفونی میشود و پوست سرآلت را نیز دچار عفونت میکند. در موارد نادر این عفونت مخصوصا در نوزادان و شیرخواران به عفونت کلیهها میانجامد. پزشکان بهطور خلاصه فواید ختنه را 5 مورد زیر میدانند: 1) شانس ابتلا به عفونت ادراری در اولین سال زندگی در یک نوزاد پسر ختنهشده حدود 1 در 1000 و در نوزادانی که ختنه نشدهاند، 1 در 100 است. 2) ختنه خطر سرطان آلت تناسلی را که در مردان شایع هم نیست، کاهش میدهد. 3) خطر ابتلا به عفونتهای قابل انتقال جنسی مانند ایدز کاهش مییابد و از عفونت پوست آلت پیشگیری میشود. 4) میتوان از فیموزیس، بیماریای که مردان ختنه نشده به آن مبتلا میشوند، پیشگیری کرد. 5) از سرطان دهانه رحم در همسر مردان پیشگیری میکند. سلامت: بهترین زمان برای ختنه چه زمانی است؟ زمان دقیقی برای انجام ختنه وجود ندارد اما میگویند اگر ختنه بعد از تولد یا در ماههای اول تولد انجام شود، به بیهوشی عمومی نیاز نیست و با بیحسی موضعی انجام میگیرد. اگر ختنه در ماههای اول تولد انجام نشود، علاوه بر اینکه باید کودک را بیهوش کرد، هزینهای اضافهای به خانواده تحمیل میشود و اثر بد روانی نیز روی کودک میگذارد. کودک (بهخصوص از 2 تا 3 سالگی)، به حفظ آلتتناسلی خود حساسیت دارد و چه بسا ختنه را تنبیه پدر و مادر تصور کند و این تصور او را آزرده میکند. سلامت: درمورد نوزادانی که دچار مشکل هستند، چه توصیهای دارید؟ نوازدانی که با نقایص جنینی آلت متولد میشوند (مثلا هیپوسپادیاس که در آن مجرای ادراری در جایی به غیر از جای طبیعی قرار دارد) بهتر است دیرتر ختنه شوند، اگر سابقه خونریزی در خانواده وجود داشته باشد، پزشک ممکن است توصیه کند که تا کشف دلیل خونریزی صبر کنند. سلامت: آیا ختنه خطری هم دارد؟ عوارض ناشی از ختنه معمولا نادر است. بههرحال هر جراحیای کمی خطر دارد و عوارضی که ممکن است رخ دهد عبارتند از: خونریزی، عفونت، آسیب به آلت یا مجرای ادراری و زخم و در موارد نادر، ممکن است نیاز باشد ختنه تکرار شود. سلامت: چه مراقبتهایی بعد از ختنه لازم است و چه توصیههایی به والدین کودک دارید؟
این عمل میتواند در بیمارستان قبل از اینکه مادر و کودک ترخیص شوند انجام شود. باید توجه داشت که نوزاد هنگام ختنه سلامت کامل داشته و حداقل یک بار بعد از تولد ادرار کرده باشد و 1ساعت قبل از ختنه چیزی نخورده باشد.
12 ساعت اول بعد از این عمل پماد وازلین یا کرم تتراسیکلین باید در اطراف زخم حداقل برای 5 روز مالیده شود تا از چسبندگی آلت به پنیس جلوگیری شود. پوشک را بعد از هر بار ادرار و مدفوع تعویض کنید تا از عفونت پیشگیری شود.
در پایان یک کلیپ بامزه و دیدنی از دقایقی بعد از ختنه یک کوچولوی ایرانی
لطفا تا باز شدن کامل عکسها شکیبا باشید تصاویری خاطره انگیز....
از هر دست بدی با همون دست می گیری
هر عمل از خیر و شر ، کز آدمی سرمی زند آن عمل مزدش به زودی، پشت در در می زند
فضیل عیاض که از عرفای معروف زمان خویش بود، حکایت می کند که روزی درویشی به حقیقت توانگر و به ظاهر تنگ دست، ریسمانی از کار عیال خویش برداشته آن را به یک درهم بفروخت و خواست که با آن خوراکی تهیه کند. ناگاه دو نفر را دید که با یکدیگر به سختی نزاع می کنند. سبب منازعه آنها را پرسید. گفتند به جهت یک درهم این شورش را بر پا کرده اند. با خود گفت که این یک درهم را به ایشان بدهم تا این شورش و دشمنی، برطرف گردد و همین کار را کرد. پس با دست تهی به خانه بازگشت و صورت حال را با همسرش در میان گذاشت. زنش نه تنها بر وی اعتراض نکرد بلکه، از اینکه به نزاع و جدالی پایان داده است شادمان شد. آنگاه زن برای یافتن چیزی به جست و جو پرداخت و پارچه مستعملی را پیدا کرد و آن را به شوهرش داد که بفروشد تا با آن برای رفع گرسنگی، خوراکی تهیه کند.
هر قدر در بازار به گردش پرداخت، خریداری را نیافت. سرانجام مردی را یافت که یک ماهی به دست گرفته، خریدار می جوید. به او گفت: متاع من و تو خریداری ندارد اگر موافقت کنی آن را مبادله کنیم. آن مرد راضی شد. پس او ماهی را به منزل آورد و به همسرش داد تا طبخ کند. زن چون شکم ماهی را شکافت، مروارید درشتی را در آن یافت. هر دو شادمان شدند. آن شخص مروارید را نزد یکی از دوستان گوهر فروش برد و آن را به قیمت گزافی فروخت و خدای تعالی در مقابل آن یک درهم که به خاطر او از دست داده بود، وی را ثروتمند و توانگر ساخت.
جواد و بخشنده کیست؟
احمد بن سلیمان گوید: مردى از موسى بن جعفر علیه السّلام که مشغول طواف بود پرسید که معناى جواد را براى من شرح دهید، حضرت او را فرمود: این سخن تو دو معنى دارد اگر معناى جود را نسبت به مخلوق مىپرسى هر کس آنچه را که خداوند بر او واجب فرموده پرداخت او را جواد گویند و اگر نپرداخت و بخل ورزید، بخیلش خوانند و اگر مقصودت معناى جواد نسبت به خالق است باید متوجه باشى که خداوند اگر چیزى به کسى عطا فرماید و اگر عطا نکند در هر دو صورت جواد است زیرا خداى تعالى که به بندهاى عطائى فرماید چیزى را که حق بنده نبوده عطا فرموده است و اگر چیزى از او دریغ بدارد چیزى را که حق بنده نبوده است دریغ فرموده است(و نسبت بخل به حضرتش نتوان داد).(الخصال/ ترجمه فهرى، ج1، 50) امام صادق علیه السّلام فرمود: مرد سخاوتمند و شریف کسى است که مال خودش را در راه حق انفاق کند. (ایمان و کفر، ترجمه الإیمان و الکفر بحارالأنوار، ج2، 271 ، 87) جود و سخاوت از اخلاق پیامبران مىباشد سخاوت از پایههاى دین بشمار مىرود و مؤمن سخى و بخشنده است، کسى به مقام جود مىرسد که داراى یقین و همتى عالى باشد، زیرا سخاوت در پرتو یقین حاصل مىگردد و هر کس مقصود را شناخت مال و ثروت در نظرش پست مىشود.(ایمان و کفر، ترجمه الإیمان و الکفر، بحارالأنوار، ج2، 272)
رسول اکرم صلى اللَّه علیه و آله فرمود: ولىّ خدا سرشتش به سخاوت آمیخته شده است سخاوت باید در باره دوستانى که دنیا آنها را ناتوان کرده است انجام گیرد، کسى که اهل جود و سخاوت مىباشد باید همه مردم را یکسان مشاهده کند، و مؤمن و کافر و مطیع و عاصى و بزرگ و کوچک در نظر او مساوى باشند. افراد نیازمند را طعام دهد و زندگى آنها را تامین کند، و به آنها لباس بپوشاند و به دیگران بخشش کند، ولى خودش هر طور مىخواهد زندگى کند، اگر او همه دنیا را در اختیار خود بگیرد باز خویشتن را بیگانه مشاهده مىکند، و اگر همه را در راه خداوند خرج کند هرگز ملول نمىگردد.
بخشندگان، بهترین ها هستند
جمیل بن دراج گوید: امام صادق علیه السّلام فرمود: بهترین شما بخشندگان شما هستند، و بدترین شما بخیلان مىباشند، از کارهاى نیک احسان به برادران و کوشش در بر آوردن خواستههاى آنان مىباشد، اگر این کارها را بکنید شیطان را از خود دور مىکنید و از دوزخ نجات مىیابید و وارد بهشت مىشوید.
اى جمیل این حدیث را به دوستان برگزیدهات برسان، جمیل گوید: عرض کردم قربانت کردم دوستان برگزیدهام کدام افراد مىباشند فرمود: آنها که به برادران خود نیکى مىکنند در سختىها و آسانیها از آنها دلجوئى مىنمایند.
بعد از آن فرمود: اى جمیل آنها که مال زیاد دارند براى آنها مشکلى نخواهد بود، ولى خداوند آنهائى را که مال اندک دارند و در عین حال انفاق مىکنند ستوده و گفته وَ یُؤْثِرُونَ عَلى أَنْفُسِهِمْ وَ لَوْ کانَ بِهِمْ خَصاصَةٌ وَ مَنْ یُوقَ شُحَّ نَفْسِهِ فَأُولئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ 4- برید عجلى گوید: امام باقر علیه السّلام از پدرانش علیهم السّلام روایت مىکند که رسول خدا صلى اللَّه علیه و آله فرمود: خداوند متعال مىفرماید: کار نیک هدیهاى است از طرف من براى بندگان مؤمنم. اگر آنها را قبول کرد معلوم است که رحمت من شامل حال او مىباشد و اگر رد کرد معلوم مىشود گناهى مرتکب شده و از آن محروم شده است، و این از طرف او مىباشد نه از طرف من، هر بندهاى را که آفریدم، او را بطرف ایمان هدایت کردم و خلقش را نیکو گردانیدم و او را گرفتار بخل نکردم و همه نیکیها را به او دادهام.(ایمان و کفر، ترجمه الإیمان و الکفر بحارالأنوار، ج2، 268)
بالاترین مرتبه بخشش
بالاترین مراتب سخاوت، ایثار است، که عبارت است از بخشش و جود با وجود احتیاج و ضرورت خود. و حکایت ایثار حیدر کرّار در السنه و افواه مشهور، و در تواریخ و کتب مسطور است و ایثار ان بزرگ. ار به جایی رسید که در «لیلة المبیت» حیات پیغمبر را بر حیات خود اختیار کرد و در خوابگاه پیامبر خوابید. به این سبب خداوند عالم بر ملائکه مباهات نمود.