خاصیت ضددرد نعنا و فواید این گیاه در درمان و پیشگیری از بسیاری از بیماریهای دستگاه گوارش بهویژه بیماریهای معده و روده از جمله عواملی است که این گیاه را از زمانهای قدیم بهعنوان یک گیاه دارویی ضروری در آشپزخانه مادربزرگها تا امروز جای داده است. دکتر سعید صانعی، درمانگر و مشاورگیاهدرمانی از خواص دارویی این گیاه و برخی از نسخههای خانگی نعنا برایمان بیشتر میگوید.
یکی از خواص معجزهآسای نعنا خاصیت آرامبخشی و نشاط آوری آن است. تهیه شربت نعنا که از دم کرده این گیاه و مقداری زعفران و شکر تهیه شده باشد در لحظاتی که دچار ناراحتی و اندوه هستید به افزایش نشاط و برطرف شدن اندوه کمک میکند و در زمان عصبانیت و خشم، آرامبخش و تسکیندهنده است. برای تهیه این شربت کافی است 2 قاشق برگ خشک و پودر شده نعنا را در 2 لیوان آب جوش دم کنید و پس از صاف کردن آن یک لیوان از آن را با یک قاشق شکر و مقدار اندکی زعفران مخلوط کرده و بهصورت سرد یا گرم میل کنید.
اگر مزاجتان گرم است و علائمی از قبیل کلافگی، بالانیامدن نفس، تلخی دهان و سرگیجه را در طول روز تجربه میکنید با استفاده از این نسخه گیاهی میتوانید مزاجتان را کنترل کنید. برای تهیه این نسخه کافی است یک قاشق غذاخوری نعنا را با یک لیوان آب جوش بهمدت 01دقیقه دم کرده و آن را صاف کنید. سپس مقداری شکر، خاکشیر و آبغوره به آن اضافه کرده و آن را میل کنید. این نسخه کمک میکند تا علائم گرم مزاجی از قبیل کلافگی و گرگرفتگی، تلخی دهان و سرگیجههایتان به مرور برطرف شود.
افرادی که در اصطلاح سرد مزاج هستند به این معنا که بدنشان معمولا سرد است و گهگاه دچار افت فشار خون میشوند بهتر است از نسخه دم کرده نعنا و عسل استفاده کنند. برای تهیه این دم کرده کافی است یک قاشق غذاخوری نعنا را بهمدت 10دقیقه در آب جوش بریزند و پس از این مدت آن را صاف کرده و با یک قاشق غذاخوری عسل ترکیب کرده و میل کنند. این نسخه را میتوانید هنگامی که این افراد دچار ضعف و افت فشار میشوند به آنها بدهید.
حتما برایتان پیش آمده که با خوردن نخستین لقمه از غذا دچار سکسکه شوید و این سکسکه آنچنان شما را همراهی کند که از خوردن غذایتان لذت نبرید. در این هنگام به هر پیشنهادی عمل میکنید و ممکن است برای چند ثانیه نفستان را حبس کنید یا یک لیوان آب را بیوقفه بنوشید اما چاره کار تنها نوشیدن یک فنجان دم کرده گیاه نعناست. این چای را سریع آماده کنید. پس از نوشیدن آن به سرعت سکسکه شما بند میآید.
افرادی که دچار ریفلاکس معده هستند بهتر است از نوشیدن دم کرده یا عرق نعنا پرهیز کنند زیرا مصرف نعنا به تشدید ریفلاکس معده آنها منجر میشود. نعنا به این دلیل که خواص آرامشبخش برای اعصاب دارد موجب تسکین و آرامش اعصاب معده میشود و به این ترتیب موجب بروز اختلال در عملکرد معده شده و ریفلاکس معده را تشدید میکند. علاوه براین افرادی که دچار یبوست نیز هستند نباید از نعنا و فرآوردههایی که از نعنا تهیه شده، استفاده کنند. زیرا نعنا با آرام کردن اعصاب سیستم گوارش و رودهها موجب کند شدن عملکرد رودهها و تشدید یبوست میشود.
|
آلودگیها در سطحی عظیم رنگهای متنوعی را بر روی سطح زمین ایجاد کرده اند که نمایانگر زخمهای ناشی از نشت مواد شیمیایی و نفتی، اکتشافات باز معدنی، فرسایش و پوسیدگی مواد معدنی و جنگل زدایی در زمین است.
فیر می گوید زیبایی بصری این تصاویر که به آثار انتزاعی شباهت دارند توجه افراد را به خود جلب می کند و سپس آنها را به واسطه دلایل زشتی که منجر به ایجاد این زیبایی ها شده است بهت زده می سازد. فیر امیدوار است پرداختن به این موضوع بتواند در مردم انگیزه کافی را برای تغییر چنین وضعیت وحشتناکی ایجاد کند: رودخانه ای که به واسطه ورود پسماندهای آلومینیومی به رنگ سفید در آمده و با عبورش از میان منطقه ای از لوئیزیانا به ماری سفید شباهت دارد که خود را به دریاچه سرخ "داررو" رسانده است بقایای به جا مانده از فرایند استخراج قیر نفتی از میان سنگها در آلبرتای کانادا زخم خون آلود زمین، سولفور زرد رنگ به جا مانده از استخراج نفت از میان سنگها و عبور رودخانه ای آلوده و سرخ رنگ از میان زمین سولفوری در آلبرتای کانادا زیبا به نظر می آید اما این تصویر برکه ای است که با یکی از شایع ترین سموم علف کش که در نزدیکی این برکه در تگزاس تولید می شود، مسموم شده است این منظره ای برفی و زیبا نیست بلکه آبراه هایی در فلوریدا است که به کودهای فسفاتی آلوده شده است آسیبهای وارد شده ناشی از نیروگاه بخار در شمال کارولینا این تصویر زیبا و رنگارنگ زخمهای زمین است که در اثر پسماندهای هیدروکسید آلومینیوم آهن دار به جا مانده از تولید آلومینیوم ایجاد شده است، این رنگها حاوی مقادیر قابل توجهی از فلزات سنگین هستند آثار مسموم پالایش نفت در پالایشگاهی در آلبرتای کانادا، آلودگی های نفتی از مرکز به اطراف گسترده تر شده اند بخشی از منطقه "گایزمر" در لوئیزیانا که به واسطه سنگ گچ، اسید سولفوریک و فلزهای سنگینی مانند اورانیوم و رادیوم آلوده شده است رد قلم موی آبی رنگی که بر روی این بوم دیده می شود درواقع آبراهی است که از میان پسماندهای نیروگاه ذغال سنگی در لوئیزیانا عبور می کند خطوط دردناک سرخی که بر روی پهنه آبی دریا دیده می شوند ناشی از نشت نفت از خطوط نفتی شرکت مشهور بریتیش پترولیوم در خلیج ماکاندو است سبزی زیبای این تصویر باز هم ناشی از سموم علف کشی است که در تگزاس وارد آب یک برکه شده است بافت سلول مانندی که در این تصویر دیده می شود ناشی از نشت مواد شیمیایی مورد استفاده در کارخانه آرایشی بهداشتی در نیو ارولئان است
اکنون نیز کافیست به چهره این جوان ژاپنی نگاه کنید تا آثار دستکاری ژنتیکی مهندسان تویوتا و رنج ناشی از آن را بهتر حس کنید. راوفور شبیه هیچ کدام از سایر تولیدات این کارخانه نیست. حتی انگار طراحان آن کوچکترین ایده و خلاقیتی در زمان طراحی آن نداشته اند.
در خیابان بدون داشتن آرم تویوتا، احتمالاً آن را با آکورا یا نیسان اشتباه می گیرند. صاحب آن نیز هرگز نمی تواند ادعا کند که سوار یک لندکروز یا لکسس کوچکتر و ارزانتر است.
خوب بر سر مال زدن کافیست. از تویوتا بجز ظاهر، انتظارات بزرگتری داریم. همان خصوصیاتی که راوفور را در مقابل حریفانش برنده می کند و در این کلاس قیمتی، پیشتاز گروه می نماید.
شما می توانید از بین دو موتور 4 سیلندر 2.5 لیتری و شش سیلندر 3.5 لیتری یکی را برگزینید. موتور 2.5 لیتری 179 اسب بخار تولید می کند و گشتاور آن نیز 172 پوند فوت می باشد. سیستم زمانبندی متغیر و باهوش سوپاپها (VVT – I) علاوه بر کاهش مصرف سوخت باعث افزایش توان نیز می شود. شفت های دقلوی تعادلی نیز باعث کاهش لرزش موتور و سر و صدای آن شده اند. این موتور با گیربکس چهر سرعته با کنترل اتوماتیک قدرت را به چرخها منتقل می نماید. مصرف سوخت در مدل دو دیفرانسیل در بزرگراه 8.7 لیتر و در شهر 11.2 لیتر می باشد.
در یک سطح بالاتر، موتور شش سیلندر 3.5 لیتری خورجینی، توانایی تولید قدرت 269 اسب بخار و گشتاور 246 پوند فیت را دارد.شتاب صفر تا صد این مدل تنها 7 ثانیه است.
RAV4 با رینگ و لاستیکهای استاندارد 16 اینچی ارائه می شود. اما مدلهای اسپرت با رینگهای آلیاژی 18 اینچی و سیستم تعلیق اسپرت عرضه می شوند.
قیمت راوفور از 22 هزار تا 29 هزار دلار می باشد. رقبای این خودرو هم سوزوکی گراند ویتارا و هوندا CR-V و سوبارو فورستر و فولکس واگن تیگوان می باشند.
منبع: پدال
اعتیاد به کار
معتاد به کار، کسی است که در خود نوعی اجبار برای کارکردن احساس می کند. این احساس فشار به حدی است که حتی به قیمت از دست دادن مسوولیت های خانوادگی، زندگی اجتماعی و سلامت جسمی و روانی وی تمام می شود. این اصطلاح در اواخر دهه 60 میلادی در نشریات خارجی به کار برده شد و در دهه 90 با پیدایش موج حرکت ها یا برنامه های کمک به خود در ارتباط با رفتارهای اجتماعی زیان آور مانند کار زیاد یا اعتیاد به مواد مخدر استفاده از آن گسترش یافت. رفتارهای یک فرد معتاد به کار در رفتار بیماران مبتلا به اختلال وسواس هم دیده می شود. ولی عنوان اعتیاد به کار در کتاب های مربوط به طبقه بندی اختلال های روانی به عنوان اختلال یا بیماری به چشم نمی خورد.
ویژگی های فرد معتاد به کار
بسیاری از افراد پرکار به درستی نمی دانند که آیا در مقوله اعتیاد به کار قرار می گیرند یا خیر. به همین دلیل مجموعه ای از رفتارهایی که چنین فردی از خود نشان می دهد برای اطلاع ذکر می شود:
*برای او جدایی بین کار و خانه وجود ندارد.
*حتی در منزل بالاترین اولویت به کار داده می شود.
*احساس می کند خوشبختی اش در کار نهفته است.
*کار بر خانواده و ایام فراغت ترجیح داده می شود.
*به جز رویدادهای مرتبط با کار چیز دیگری به عنوان زندگی اجتماعی وجود ندارد.
*در 24 ساعت شبانه روز و هفت روز هفته ذهن او را کار اشغال کرده است.
*به علت کار دچار استرس می شود.
*وقتی دیگران می گویند کارش را کم کند عصبانی می شود.
*یا به مرخصی نمی رود یا کار را با خود به مرخصی می برد.
*تنها فعالیتی که دوست دارد درباره آن صحبت کند کار است.
*کار بیش از هر چیز دیگر او را خوشحال می کند.
*فکر می کند خوابیدن و بازی کردن اتلاف وقت است.
*در خارج از محیط کار مشغول حل مسائل کاری است.
*معمولا مسوولیت کامل فعالیت های کاری خود را قبول می کند.
*در محیط کار پرانرژی است؛ درحالی که در منزل بی حال و افسرده است.
*کار اضافی برعهده می گیرد زیرا فکر می کند در غیر این صورت برنامه ها به طور کامل اجرا نمی شوند.
*ساعات کار طولانی برای او ناراحت کننده نیست.
*تحمل افرادی که اولویت هایی غیر از کار دارند برای او مشکل است.
*تصور او این است که اگر سخت کار نکند از کار بیکار می شود.
*حتی زمانی که کارها جریان خیلی خوبی دارد او نگران است.
*توجهی ندارد که کار کردن بیش از حد او به روابط خانوادگی اش لطمه می زند.
*موقع رانندگی و خوابیدن یا زمانی که دیگران صحبت می کنند او درباره کارش فکر می کند.
*بعضی از افراد «معتاد به کار» تمایل دارند هنگام مطالعه و غذا خوردن نیز کار کنند.
تاثیرات جسمی و روانی
اعتیاد به کار را نباید با پرکاری یا کوشایی اشتباه گرفت. افراد کوشا کار را امری واجب و در مواردی ارضاکننده می دانند. با وجود این آنها در عین پرکاری زمان هایی را نیز به خانواده، دوستان و برنامه های زندگی اختصاص می دهند و بر فعالیت های خود کنترل دارند. در حالی که این وضعیت های مورد بحث در افراد معتاد به کار مشاهده نمی شود. در تعداد قابل ملاحظه از این افراد برخی مشکلات جسمی نیز وجود دارد. از آن جمله موارد زیر را می توان نام برد: سردرد، آلرژی، خستگی، سوءهاضمه، درد معده و روده، درد سینه، گیجی. این افراد به راحتی عصبانی و بیقرار می شوند، از بی خوابی رنج می برند، مشکل حافظه پیدا می کنند، دامنه توجه آنان کوتاه است و نمی توانند آرامیدگی داشته باشند یا به اصطلاح ریلکس باشند. خلق آنان به صورت مرتب تغییر می کند. اعتیاد به کار بیشتر جنبه روانی دارد تا جسمی. افراد معتاد به کار تصویر یک فرد ضعیف را از خود دارند و این عامل در کنار استرس، ناکامی و عوامل دیگر نگرش کلی آنان را نسبت به زندگی تغییر می دهد. این امر در عملکرد آنان تأثیر می گذارد.
چرا اعتیاد به کار؟
بحث پیرامون دلایل پیدایش چنین رفتاری بسیار است. در این زمینه گفته شده است که رقابت بین همکاران، تمایل به نشان دادن وفاداری به سازمان، مشکل در بودجه خانواده، تقاضای مدیریت سطح بالاتر یا فرهنگ سازمانی خاص می تواند به تدریج چنین رفتاری را شکل دهد. فرهنگ جامعه نیز می تواند رفتارهای ناشی از اعتیاد به کار را تقویت یا مانع از ترویج آن شود. در ژاپن سالانه عده ای از کارکنان به علت کار بیش از حد فوت می کنند. برای مرگ در اثر کار زیاد، واژه «کاروشی» به کار می رود. اگر این مساله رخ دهد خانواده آن شخص می تواند کارفرمای مربوطه را متهم به سوءمدیریت کند و دادگاه نیز می تواند برای این موضوع غرامت تغیین کند. شاید دلیل اصلی این باشد که افراد معتاد به کار از درون احساس مشکل می کنند. آنها افرادی خوشبخت و راضی نیستند. به هر حال فرد معتاد به کار یاد گرفته است که به تدریج این رفتارها را از خود نشان دهد. شاید هم سعی دارد خود را فردی با توانایی های خاص نشان بدهد. در عین حال می توان تصور کرد که در مواردی نیز ممکن است چنین فردی سعی کرده باشد از چیزی یا چیزهایی فرار کند و چنین رفتاری به تدریج به شکل عادت در وی درآمده است.
رهایی از اعتیاد
*برای کسب بهبودی، شخص باید نخست با خود صمیمی شود، به خود ابراز علاقه کند و خود را بفهمد. او نیاز به وقت و خلوتی خاص دارد تا بر شخص خود و رابطه روان و جسم تمرکزک ند. باید ذهن خود را بیشتر به «بودن» توجه دهد تا به «کارکردن».
*سعی کند از حالت شخصی که هدفش فقط موفقیت است بیرون بیاید. ساعت کارش را مانند افراد عادی تعیین کند.
* کامپیوتر و موبایل خودر ا در زمانی خاص و برای مدتی در شبانه روز خاموش نگه دارد.
*دیدار از دوستان و تفریحات معمول را در برنامه زندگی خود مدنظر قرار دهد.
*از خود استرس زدایی کند. برنامه آرامیدگی یا تن آرامی و در کنار آن برنامه های ورزشی ترتیب دهد.
*باید در خود این احساس را به وجود آورد که پرکاری معقول چیز خوبی است ولی برنامه هایی که موجب می شوند انسان از زندگی به همان مقدار لذت ببرد هم خوب هستند.
منبع: مجله تندرستی