|
|
|
تعداد خودروهایی که با برچسب قیمت میلیون دلاری عرضه می شوند، چندان زیاد نیست.
خودروهای لوکس و سوپر اسپرتی که در نهایت محدوده قیمت خود قرار داشته و به تعداد محدود که معمولا کمتر از 100 دستگاه بوده تولید می شوند. خریداران این خودروها نیز افرادی خاص یا همان قشر فوق ثروتمند جهان هستند.
مسلما این خودروها برای انجام خرید روزانه، رساندن بچه ها به مدرسه و یا رفتن به یک رستوران تولید نشده اند. بسیاری از آنها دارای موتوری با دو توربو شارژر بوده که قابلیت رسیدن به سرعت هایی بالاتر از 200 مایل بر ساعت را فراهم کرده و در کسری از ثانیه می توانند به این مهم دست یابند.
جاگوار هیبرید سوپر کار - قیمت: 1.1 میلیون دلار
این خودرو طی نمایشگاه خودرو پاریس در سال 2010 توسط شرکت جاگوار به نمایش درآمد. پس از همکاری با تیم بریتیش فرمولا وان و شرکت مهندسی ویلیامز گرند پری، جاگوار اعلام کرده است که هیبرید سوپر کار به تعداد 250 دستگاه و با میانگین قیمت 1.1 میلیون دلار عرضه خواهد شد. عملکرد این خودرو همانند سریعترین خودروهای بازار اعلام شده و فن آوری های پیشرفته به کار رفته در آن می تواند قیمت میلیونی آن را مقرون به صرفه جلوه دهد. کاهش انتشار دی اکسید کربن در حالی که به سرعتی بیش از 200 مایل بر ساعت دست پیدا می کنید، بسیار جالب توجه است.
پاگانی هوآیرا - قیمت: 1.1 میلیون دلار
به اعتقاد مردمی بومی آند، آیمارا هوآیرا تاتا نام یکی از خدایان بزرگ باد بوده است. اما هوآیرا، امروز نام یک سوپر اسپرت ایتالیایی تولید پاگانی است. این خودرو بیشتر با هدف عرضه در بازارهای ایالات متحده آمریکا تولید شده است. موتور هوآیرا 700 اسب بخار قدرت داشته و وزنی برابر با 3 هزار پوند دارد. صفر تا 96 کیلومتر هوآیرا زیر 4 ثانیه بوده و تنها 20 دستگاه از آن تولید خواهد شد. مسلما برای خدای باستان باد در آمریکای جنوبی، قیمت 1.1 میلیون دلاری چندان زیاد به شمار نمی رود!
مک لارن -F1 قیمت: 1.1 میلیون دلار
در سال 1994 مجله اتوکار، مک لارن F1 را به عنوان بهترین خودروی تولیدی برای استفاده خیابانی تا آن زمان معرفی کرد. بسیاری این مساله را تنها یک ادعا می دانستند اما زمانی که این خودرو توانست تا رکورد صفر تا بیش از 200 مایل در ساعت را تنها در 7.6 ثانیه به ثبت برساند، این ادعا به واقعیت مبدل شده بود.
میباخ 62 لاندولت -قیمت: 1.35 میلیون دلار
این مدل کانورتیبل میباخ در نمایشگاه خودرو دوبی در معرض نمایش عموم قرار گرفت. قسمت راننده و مسافرین این خودرو به وسیله یک پانل شیشه ای جدا می شود. به اعتقاد هانس دیتر مولتاپت معاون مدیریت برنامه شرکت میباخ، این خودرو برای افراد فوق العاده ثروتمند که خواهان خودرویی متفاوت، تجربه نهایت لذت سواری به همراه منظره زیبایی از آسمان هستند، ساخته شده است.
بوگاتی ویرون سدان-قیمت: 1.4 میلیون دلار
بوگاتی یک شرکت خودروسازی فرانسوی و فعال در زمینه تولید خودروهای سوپر اسپرت و لوکس است. این شرکت در سال 1909 تاسیس شده و تا سال 1952 به فعالیت های خود ادامه داد. اما با توجه به مشکلات مالی سرانجام در این سال بوگاتی تولید خودرو خود را متوقف کرد. حیات مجدد این افسانه فرانسوی به سال 1998 و خریداری این شرکت توسط فولکس واگن باز می گردد. ویرون یکی از خودروهایی است که پس از صرف هزینه 1.7 میلیارد دلاری از سوی فولکس و در سال 2005 وارد خط تولید بوگاتی شد. اما مدل جدید این شرکت، بوگاتی ویرون سدان است که انتظار می رود یک هزار تا یک هزار و 500 دستگاه از آن تولید شود.
مرسدس مک لارن SLR استرلینگ موس -قیمت: 1.7 میلیون دلار
این خودرو سرفصل جدیدی در میان محصولات مرسدس مک لارن به شمار رفته و تنها 75 دستگاه از آن تولید شده است. شاید با پرداخت چنین قیمتی انتظار داشته باشید تا همه چیز خودرو در نهایت کمال خود باشد اما نکته جالب توجه در رابطه با استرلینگ موس عدم وجود هیچ گونه بادگیر یا شیشه جلو است. این خودرو دارای موتور 5.5 لیتری V8 بوده و می تواند به حداکثر سرعت 217 مایل بر ساعت دست پیدا کند. در نتیجه باید مواظب پوست صورت خود باشید!
زنوو -ST1 50S قیمت: 1.8 میلیون دلار
شرکت دانمارکی زنوو تولید خودرو سوپر اسپرت ST1 50S را بر عهده داشته است. در سال 2011 نمونه تولید محدود ST1 50S برای عرضه در بازار آمریکا وارد خط تولید این شرکت شد. تولید تنها سه دستگاه به رنگ های قرمز، سفید و آبی به معنای واقعی تولید محدود و خاص بودن این خودرو را نشان می دهد. قیمت 1.8 میلیون دلاری این خودرو نیز در نوع خود جالب توجه بوده و دو برابر نمونه اصلی است. موتور 7 لیتری V8 با دو توربو شارژر بعلاوه حک شدن حرف اول نام صاحبان آنها بر روی صندلی ها و ساعت مچی 49 هزار دلاری بخشی دیگر از ویژگی های خاص این خودرو را تشکیل می دهد.
اَستون مارتین وان 77 -قیمت: 2 میلیون دلار
همانطور که از نام این خودرو نیز مشخص است تنها 77 دستگاه از آن تولید شده است. این خودرو کوپه دارای موتور 7 لیتری V12 بوده و در فاصله زمانی کوتاهی همه 77 دستگاه آن به فروش رسیدند. اما ثروتمندان جهان حاضر هستند تا بهایی بیش از 2 میلیون دلار را نیز برای خاص بودن خود بپردازند. یک دستگاه از وان 77 در هند به قیمت 4.4 میلیون دلار به فروش رسیده است.
بوگاتی ویرون 16.4 کانورتیبلقیمت: 2 میلیون دلار
یکی از گران قیمت ترین خودروهای جهان که برچسب قیمت 2 میلیون دلاری بر روی آن زده شده است.
مسلما خریداران در قبال پول پرداختی خودرویی شگفت انگیز را نیز در اختیار خواهند داشت. یک هزار و یک اسب بخار قدرت، موتور 8 لیتری 16 سیلندر و دارای 4 توربو شارژر که شتاب بی نظیر صفر تا 96 کیلومتر 2.5 ثانیه ای را برای ویرون به ارمغان می آورد. بیشینه سرعت این خودرو نیز برابر با 253 مایل بر ساعت بوده و هیچ مانعی نمی تواند باعث توقف آن شود!
لامبورگینی سستو المنتو 2.9 میلیون دلار
یکی از ویژگی هایی که خریداران خودروهای لوکس و سوپر اسپرت به دنبال آن هستند خاص بودن خودرو خریداری شده است.
سستو المنتو با قیمت خیره کننده و در حالی که تنها 20 دستگاه از آن تولید خواهد شد مسلما می تواند به نحو احسنت این خواسته مشتریان خود را برآورده کند. فیبر کربن در جای جای عنصر ششم لامبورگینی به کار رفته است. صفر تا 96 کیلومتر بر ساعت این خودرو نیز تنها 2.5 ثانیه است. این در حالی است که لوله های اگزوز آن از کامپوزیتی پیشرفته به نام پیروسیک که ترکیبی از شیشه و سرامیک بوده و حرارت 1600 درجه فارنهایت را تحمل می کند، ساخته شده است.
منبع: مشرق نیوز
آیت الله بهجت و رزق و روزی
خدا کند یقین براى انسان روزى شود! آیا آدمى هست که مى ترسد از گرسنگى بمیرد؟! ولى باید بداند هم چنان که امکان دارد از گرسنگى بمیرد، اگر مردن او مقدّر شده باشد، ممکن است از سیرى بمیرد.
چه قدر خوب است انسان از ناحیه ى امر روزى راحت باشد، زیرا همّ و غم روزى بدتر از زحمت کار است.
کسى که به همّ و غم روزى مبتلاست، شب و روز کار مى کند و پیوسته غصّه ى روزى را مى خورد!
خدا کند یقین او، روزى او باشد!
آن آقا(1) با این که منقطع بود اَشَدَّ الانْقِطاعِ او، حتّى از انقطاع طلاّب منقطع تر بود ـ زیرا آن ها راه خانه ى علما و مراجع را مى دانستند ولى او آن را هم نمى دانست ـ مى گفت:
هفتاد سال از عمرم گذشته یا بیشتر، ولى یک شب نشده است که بگوییم، امشب شام نداریم. خدا کند هر کسى یقینِ او، روزىِ او باشد!
پیرمردى در کاروانسرایى ساکن بود. قافله اى وارد شدند و شام خوردند، مقدارى زیاد آمد، گفتند: ببینیم آیا کسى در این جا هست، جست و جو کردند و به آن پیرمرد رسیدند و به او گفتند: شام خورده اى؟
گفت: نه. گفتند: مقدارى غذا داریم، آیا میل دارى؟ گفت: اگر شکر پلو باشد مى خواهم، ولى چون غذاى آن ها پلو مرغ بود قبول نکرد.
قافله ى دیگر آمد آن ها هم غذاى دیگرى داشتند لذا باز قبول نکرد و گفت: اگر پلو شکر باشد مى خواهم.
تا این که قافله ى سوّم آمد و آن ها پلو شکر داشتند و قبول کرد و گفت: پانزده سال است که شام من، غیر از پلو شکر نیست!
پی نوشت:
1. مقصود آقا سیّد على قاضى طباطبایى ـ رحمه اللّه ـ مى باشد.
تهیه و تنظیم : گروه حوزه علمیه تبیان - حامد رهنما
با مراجعه به آیات و روایات، مشاهده مى کنیم که عواملى، همچون: بیکارى، تنبلى، بى تدبیرى، اخلاق بد، گناه و... از عوامل کاستى رزق هستند.
نکته جالب توجه آن است که با مقایسه عوامل افزایش دهنده و کاهش دهنده روزى، بسیارى از آنها در نقطه مقابل و متناظر با یکدیگر قرار دارند؛ براى مثال، کار و تلاش، سبب افزایش و بیکارى و تنبلى سبب کاهش آن قلمداد شده است. همچنین است عوامل متقابلى، چون: ازدواج و زنا، توکل بر خدا و بر مردم، اخلاق خوب و بد، امانتدارى و خیانت در امانت و... .
1. بیکارى و تنبلى
همچنان که کار و تلاش، عامل افزایش نعمت است؛ تنبلى، کسالت و تن پرورى، عامل تنگدستى است. بنا به فرموده امام صادق علیه السلام: «مَنْ کسَلَ عَنْ طَهُورِهِ وَصَلاتِهِ فَلَیْسَ فِیهِ خَیْرٌ لِاَمْرِ خِرَتِهِ وَمَنْ کسِلَ عَمَّا یَصْلَح بِهِ اَمْرُ مَعِیشَتِهِ فَلَیْسَ فِیهِ خَیْرٌ لِاَمْرِ دُنْیاهُ؛(1) کسى که نسبت به پاکیزگى و نماز خود، تنبلى و کسالت ورزد، در او خیرى براى آخرتش نیست، و کسى که نسبت به انجام امورى که معاشش را اصلاح مى کند تنبلى ورزد، در او خیرى براى دنیایش نیست.»
امام على علیه السلام در تشبیه لطیفى، فقر را محصول ازدواج بى حوصلگى و ناتوانى برشمردند: «اِنَّ الْاَشْیاءَ لَمَّا ازْدَوَجَتْ اِزْدَوَجَ الْکسِلُ وَالْعَجْزُ فَنَتَجا بَیْنَهُما الْفَقْر؛(2) هنگامى که اشیا با یکدیگر ازدواج کردند، کسالت و ناتوانى با هم ازدواج کردند و از آنان فقر متولد شد.»
یکى از مصادیق کسالت، خواب بین الطلوعین است که افزون بر آثار منفى بر جسم، سبب کاهش نعمت نیز مى شود: «نَوْمُ الْغَداةِ مَشْؤُمَةٌ تَطْرُدُ الرِّزْقَ وَتَصْفَرُ اللَّوْنَ وَتُقَبِّحُهُ وَتُغَیِّرُهُ... اِنَّ اللَّهَ تَعالى یُقَسِّمُ الْاَرْزاقَ ما بَیْنَ طُلُوعِ الْفَجْرِ اِلى طُلُوعِ الشَّمْسِ فَاِیَّاکمْ وَتِلْک النَّوْمَةَ؛(3) خواب صبح (بین طلوع فجر تا طلوع خورشید) شوم است و باعث طرد رزق، زشتى و زردى چهره و تغییر آن مى شود... . خداوند، ارزاق را بین طلوع فجر تا طلوع خورشید تقسیم مى کند. از خوابیدن در این هنگام پرهیز کنید.»
2. بى برنامگى
همچنان که تدبیر و برنامه ریزى در زندگى، نشان کمال شخصیت آدمى و از اسباب فزونى روزى است، در نقطه مقابل آن، بى تدبیرى و بى برنامگى در زندگى، باعث تهیدستى مى شود.
امام على علیه السلام همین نکته را از جمله عوامل فقر دانسته اند. «وَتَرْک التَّقْدِیرِ فِى الْمَعیشَةِ یُورِثُ الْفَقْرَ؛(4) «[برنامه ریزى نکردن و] عدم اندازه گیرى در معاش، موجب فقر مى شود.»
همچنین آن امام همام مى فرماید: «حُسْنُ التَّدْبِیرِ یَنْمِى قَلِیلَ الْمالِ وَسُوءُ التَّدْبِیرِ یَفْنِى کثیرَهُ؛(5) برنامه ریزى نیکو در امور [اقتصادى ]، مال اندک را افزایش مى دهد و برنامه ریزى بد، مال فراوان را نابود مى کند.»
3. توکل بر غیر خدا
رزق همه مخلوقات به دست خالق رازق است. افرادى که نیازهاى خود را از سرچشمه و مبدأ آن جویا شوند، به آن مى رسند؛ امّا آنان که آن را نزد مخلوقات بجویند، به جاى آب به سراب مى رسند و گمشده خود را نخواهند یافت. از همین رو، توکل بر خدا باعث افزایش روزى و توکل بر خلق خدا، سبب کاهش آن خواهد شد. امام على علیه السلام به نقل از پیامبر گرامى اسلام صلى الله علیه وآله فرمود: «یَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ: مامِنْ مَخْلُوقٍ یَعْتَصِمُ بِمَخْلُوقٍ دُونِى اِلَّا قَطَعْتُ اَسْبابَ السَّموات وَاَسْبابَ الْاَرْضِ مِنْ دُونِهِ فَاِنْ سَاَلَنِى لَمْ اَعْطِهِ وَاِنْ دَعانِى لَمْ اَجِبْهُ وَما مِنْ مَخْلُوقٍ یَعْتَصِمُ بِى دُونَ خَلْقِى، اِلَّا ضَمِنْتُ اَسْبابَ السَّمواتِ وَالْاَرْضِ رِزْقَهُ، فَاِنْ دَعانِى اَجِبْتُهُ وِاِنْ سَاَلَنِى اَعْطَیْتُهُ وَاِنْ اِسْتَغْفَرَ غَفَرتُ لَهُ؛(6) خداوند عزّ و جل مى فرماید: هر کس که نه بر من، بلکه بر مخلوق من تکیه کند، اسباب آسمانها و زمین را براى او قطع مى کنم. پس اگر از من چیزى بخواهد به او نمى بخشم و اگر مرا بخواند پاسخش را نمى دهم و هر کس که نه بر بنده من، بلکه بر خود من تکیه کند، اسباب آسمان ها و زمین را پشتوانه رزق او قرار مى دهم. پس اگر مرا بخواند پاسخش مى دهم واگر از من چیزى بخواهد، به او عطا مى کنم و اگر از من پوزش بخواهد، از او درگذرم.»
خداوند، سبب ساز و سبب سوز است. اگر فردى در انجام کارهایش بر او توکل کند، علل و اسباب کارهاى او را فراهم مى کند؛ اما اگر شخصى به جاى خالق اسباب، به خود اسباب چنگ زند، از کاریى کامل اسباب و وسایل نیز محروم خواهد شد.
4. گناه و نافرمانى
نافرمانى خداوند، رابطه خالق و مخلوق را تیره مى کند و تغییر رفتار مخلوق، باعث تغییر نعمتهاى الهى مى شود و از آن مواهب مى کاهد. شاید با این کیفر، بنده از تقصیر خود آگاه شود و عذر به درگاه خدا ورد.
امام على علیه السلام فرمودند: «تَوَقُّوا الذُّنُوبَ فَمَا بَلِیَّةٌ اَشَدُّ وَأفْظَعُ مِنْهَا وَلاَ یَحْرُمُ الرِّزْقُ اِلاَّ بِذَنْبٍ حَتَّى الْخَدْشِ وَالنَّکبَةِ وَالْمُصِیبَةِ. قَالَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ: وَمَا أصَابَکمْ مِنْ مُصِیبَةٍ فَبِمَا کسَبَتْ أیْدِیکمْ وَیَعْفُوا عَنْ کثِیر؛(7) از گناهان دورى کنید که هیچ بلایى شدیدتر و زشت تر از آن نیست و رزق باز داشته نمى شود، مگر به دلیل انجام گناهى، حتى در حدّ ایجاد خراش و جراحت و ناراحتى [در دیگران ]؛ چرا که خداوند فرمود: هر مصیبتى که به شما رسد، به سبب اعمالى است که انجام داده اید و بسیارى را نیز عفو مى کند.»
امام صادق علیه السلام فرمود: عمل شنیع زنا باعث «محبوس شدن رزق»(8) است. «وَالذُّنُوبَ الَّتِى تَحْبِسُ الرِّزْقَ الزِّنَا؛ [از] گناهانى که باعث محبوس شدن روزى مى شود، زنا است.» بر اساس این روایت روزى افراد بر اثر بدکردارى، نابود نمى شود؛ بلکه محبوس و زندانى مى گردد. کلید این زندان نیز به دست انسان است تا با تجدید نظر در رفتار خویشتن، و برداشتن موانع، جُوى روزى خویش را به جریان اندازد و درخت زندگى اش را از آن سیراب کند.
گناه دیگرى که موجب کاهش ورزى است، خیانت در امانت مى باشد.
همچنان که امانتدارى و حفظ حرمت مال مردم، سبب افزایش رزق است، خیانت در امانت و بى حرمتى به مال مردم، باعث کاهش نعمت خواهد شد. پیامبر مکرّم اسلام صلى الله علیه وآله در این باره فرمود: «ألْاَمَانَةُ تَجْلِبُ الْغِنَاءَ وَالْخِیَانَةُ تَجْلِبُ الْفَقْرَ؛(9) امانتدارى باعث بى نیازى و خیانت [در امانت،] سبب فقر مى شود.»
5. اخلاق بد
همچنان که اخلاق خوب، باعث جلب رحمت و محبت خداوند، محبوبیت بین مردم، افزایش رزق و برکت در زندگى خواهد شد، اخلاق بد نیز سبب ناخشنودى خداوند، ناخرسندى مردم و بى برکتى در زندگى مى شود. امام على علیه السلام در این باره مى فرماید: «مَنْ سَاءَ خُلْقُهُ ضَاقَ رِزْقُهُ؛(10) هرکس بد اخلاق باشد، رزقش تنگ مى شود.»
و بنا بر روایتى دیگر: «مَنْ فَحَشَ عَلَى اَخِیهِ الْمُسْلِمِ نَزَعَ اللّهُ مِنْهُ بَرَکة رِزْقِهِ وَوَکلَهُ اِلَى نَفْسِهِ وَأَفْسَدَ عَلَیْهِ مَعِیشَتَهُ؛(11) هرکس به برادر مسلمانش فحاشى کند، خداوند برکت روزیش را از او بر مى دارد و او را به خودش وامى گذارد و زندگیش را تباه مى کند.»
6. اسراف در مصرف و انفاق
میانه روى و مشى معتدل در تمام ابعاد زندگى، از جمله ویژگی هاى مؤمنان خردمند است. در نقطه مقابل تندروى یا کندروى، افراط یا تفریط و اسراف یا بخل ورزیدن از ویژگی هاى نابخردان به شمار مى رود.
7. شرم ناروا
لازمه کار تجارى و اقتصادى، قدرت چانه زنى و صراحت لهجه است. فروشنده یا خریدارى که چنین نباشد یا به دلیل کم رویى و یا احترام گذاشتن بیش از حد، از بیان قیمت مطلوب خویش، خوددارى کند، و یا به نسیه فروشى روى آورد و یا اینکه کالا را به هر قیمتى - ولو گزاف - ارائه کردند، بخرد، رفته رفته از درآمدش کاسته خواهد شد و مخارج او بر درآمدهایش غلبه خواهد کرد. این همه، در شرم هاى نابجا و قرار گرفتن در محظورات اخلاقى، ریشه دارد.
در فرهنگ دینى ما، حیاى بى جا یکى از عوامل کاهش رزق معرفى شده است. امام على علیه السلام مى فرمودند: «اَلْحَیَاءُ یَمْنَعُ الرِّزْقَ؛(12) حیاى [نابجا] از رزق جلوگیرى مى کند.»
8. سایر عوامل
در پایان این بحث، به ذکر دو روایت جامع در این زمینه مى پردازیم که شمارى از عوامل کاهش رزق را بیان کرده اند. شمارى از این عوامل، در ضمن مباحث گذشته بیان شده است؛ امّا شمار دیگرى از نها ناگفته مانده است.
1. امام على علیه السلام چنین فرموده است: « رها کردن تار عنکبوت در منزل، بول کردن در حمام، خوردن در حال جنابت، خلال کردن دندان با شاخه درخت گز، شانه زدن در حالت ایستاده، باقى گذاشتن خاکروبه در خانه، قسم دروغ، زنا، اظهار حرص، خوابیدن بین دو نماز مغرب و عشا و قبل از طلوع خورشید، نداشتن برنامه ریزى در زندگى، قطع ارتباط با خویشاوندان، عادت به دروغگویى، زیاد گوش دادن به غنا و رد کردن مرد فقیر در شب، باعث فقر است.» (13)
2. خاتم انبیاصلى الله علیه وله مى فرماید: «بیست خصلت، باعث تنگدستى مى شود: عریان برخاستن از رختخواب براى رفتن به دستشویى، خوردن در حال جنابت، نَشُستن دستها هنگام خوردن، بى اعتنایى به نان ریزه، سوزاندن سیر و پیاز، نِشستن در آستانه در، جاروب کردن منزل در شب و به وسیله لباس، شستن بدن در توالت، کشیدن حوله و آستین جامه بر اعضاى شسته شده، نَشُسته ماندن ظروف، رو باز بودن ظروف آب، رها کردن تار عنکبوت در منزل، سبک شمردن نماز، زود خارج شدن از مسجد، صبح زود به بازار رفتن و دیر باز گشتن از آن تا هنگام نماز عشا، خریدن نان از فقرا، نفرین بر فرزندان، دروغگویى، دوختن لباس در حال بر تن داشتن آن، و خاموش کردن چراغ با فوت.» (14)
پی نوشت ها :
1) وسائل الشیعه (30 جلدى)، حرّ عاملى، قم، مؤسسة آل البیت الاحیاء التراث، دوم، 1414 ق، ج 17، ص 59.
2) همان.
3) مکارم الاخلاق، طبرسى، منشورات الشریف الرضى، ششم، 1392 ق، ص 305.
4) خصال، شیخ صدوق، تحقیق على اکبر غفارى، قم، جامعه مدرسین، بى تا، ص 504.
5) الحیاة، ج 4، ص 488.
6) اعلام الدین فى صفات المؤمنین، حسن بن ابى حسن دیلمى، قم، مؤسسة آل البیت، بى تا، ص 213.
7) مکارم الاخلاق، ص 147.
8) اختصاص، شیخ مفید، تحقیق على اکبر غفارى، قم، جامعه مدرّسین، ص 238.
9) بحار الانوار، ج 75، ص 114.
10) همان، ص.
11) کافى، ج 2، ص 326.
12) غرر الحکم و دررالکلم، آمدى، ترجمه محمدعلى انصارى، قم، تهران، بى تا، هشتم.
13) خصال، ص 504.
14) معارج الیقین فى اصول الدین، ص 343.
منبع : ماهنامه اطلاع رسانی، پژوهشی، آموزشی مبلغان شماره106
خال میتواند باعث زیبایی شود، گاهی هم پوست فرد را بد منظره میکند. گاهی مشکلی برای سلامتی ندارد و گاهی هم خیلی خطرناک میشود. خلاصه که نباید گول ظاهر خوش خطوخال، خالها را خورد، اما این خالها در واقع چه هستند.
خالها، ضایعات پوستی مسطح یا برجستهای هستند که ناشی از به هم خوردن ترکیب طبیعی بافتهای پوست در اثر افزایش یا عملکرد غیرطبیعی سلولهای رنگدانهساز پوست هستند. در حقیقت خال یک نوع تجمع خوشخیم سلولهای رنگدانه ساز پوست است.
خالها میتوانند مادرزادی یا اکتسابی باشند. اکثریت خالها اکتسابی هستند و به طور طبیعی حدود 80 درصد مردم دارای یک یا چند خال هستند. در یک فرد میانسال داشتن 20 تا 40 خال کاملا طبیعی است. این خالها بیشتر در دوران کودکی و بلوغ ایجاد میشوند و پس از سن 35 سالگی پیدایش خال جدید کمتر دیده میشود.
در بیشتر افراد با افزایش سن، خالهای تیرهرنگی روی پوست به خصوص در قسمتهایی که در معرض تابش نور خورشید هستند، مثل پشت دستها و صورت، ظاهر میشوند.
حدود یک درصد نوزادان، در موقع تولد دارای خال هستند. خالهای مادرزادی در موقع تولد ممکن است بسیار کمرنگ باشند و به همین دلیل ممکن است مورد توجه واقع نشوند.
بعضی خالها سرطانی میشوند؟
تعداد اندکی از این خالها میتوانند بدخیم یا سرطانی شوند. تشخیص اولیه این خالهای مستعد به بدخیمی خیلی راحت است، فقط باید قدری توجه داشته باشید. هر خالی که تغییر پیدا کند میتواند مستعد بدخیمی باشد.
بزرگ شدن سریع خال، افزایش رنگ خال (تیرهتر شدن) و هر نوع تغییر دیگر در رنگ خال، رشد قسمتی از خال و نامتقارن شدن آن از نظر شکل، تغییر در حاشیه خال از نظر رنگ یا شکل، زخمی شدن خال و ایجاد خونریزی، همه این علائم میتوانند هشداری برای شما باشند تا به پزشک مراجعه کنید.
گاهی این گونه خالها باید برداشته و آزمایش شوند، زیرا احتمال سرطانی شدن آنها وجود دارد.
12 توصیه خال خالی
1- از دستکاری و کندن خالهای خود جدا خوداری کنید.
2- اصولا برداشتن خال و گذاشتن خال، هیچکدام توسط پزشک متخصص توصیه نمیشوند. پس بیدلیل دنبال تغییر وضعیت خود نباشید.
3- خالهایی که در سنین بالا به رشد خود ادامه میدهند یا دچار تیرگی رنگ و تغییر شکل میشوند را باید برداشت.
4- هر خالی که دچار تغییر در اندازه، شکل یا رنگ شود یا دچار خونریزی، خارش، درد یا زخم شود، باید جدی گرفته شود و برای معاینه آن به پزشک مراجعه نمود.
5- خالهایی که قطری بیش از 5 میلیمتر دارند و دارای حاشیهای نامنظم هستند و درجاتی از التهاب و تغییر رنگ در آنها دیده میشود را باید جدی گرفت.
6- معمولا برداشتن خال توصیه نمیشود، به جز خالهایی که در نواحی تحت فشار و ضربه هستند که توصیه میشود برداشته شوند.
7- گاهی خالها به رنگ پوست هستند و فرد با این تصور که جوش است، آن را دستکاری میکند که ممکن است منجر به بروز مشکلاتی شود. پس در نظر داشته باشید اساسا جوشها اسباب بازی نیستند، مخصوصا خالهایی که خود را جوش جا میزنند. اگر هم احیانا با جوش خود ور رفتید و بهبود نیافت یا بزرگتر شد، حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
8- کسانی که در خانواده سابقه خالهای سرطانی یا سرطانهای پوست دارند، بهتر است خالهای رنگی خود را جراحی و خارج کنند.
9- خالهایی که از بدن برداشته میشوند، حتما باید به آزمایشگاه پاتولوژی بروند و بررسی شوند.
10- افزایش تعداد خالها به بیشتر از 50 خال میتواند نوعی اعلام خطر باشد. این افراد باید به پزشک مراجعه کنند و هر 6 ماه یا سالی یک بار تحت معاینه قرار گیرند.
11- تعداد خال در یک فرد کاملا ژنتیکی است و نمیتوان آن را با ابزار یا کارهایی که در دنیا وجود دارد مانند جراحی یا لیزر تغییر داد.
12- این باور کاملا غلط است که با برداشتن خال بزرگ (مادر) احتمال زایش مجدد خال وجود ندارد، زیرا تعداد خال ارثی و تغییرناپذیر است، ولی زمان ظهور آن در افراد متفاوت است.م:تبیان
داستانک جالب “پیوند مغز” (طنز)
ناراحت و جدی …
گرفته بود گفت :
باقی مونده، پیوند مغزه.”
خطرناکه
هزینه مغز رو خودتون باید پرداخت کنین.”
دکتر گوش می کردند
قیمت یه مغز چنده؟”
یک زن و 200$ برای مغز یک مرد.”
می کردند نخندند
بعضی ها هم با خودشون پوزخند می زدند !
پرسیدنش آرزوی همه بود از دهنش پرید که
داخل اتاق توضیح داد که :
دومه و طبیعتا ارزونتر !!
اخلاقی : اینکه تا کامل از چیزی مطمئن نشدید به خودتون مغرور نشید !
بهروز مرادی از واریز یارانه مرحله هشتم به حساب سرپرستان خانوار تا پایان هفته جاری خبرداد و گفت: مبلغ یارانه نقدی تغییری نکرده است.
مدیرعامل سازمان هدفمندی یارانه ها مبلغ یارانه مرحله هشتم را نیز به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان اعلام کرد.
یارانه نقدی تاکنون در 7 مرحله به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است، پرداخت یارانه نقدی از دی ماه سال گذشته آغاز شده است که مربوط به یارانه نقدی 9 ماه بوده است.
از مبلغ 45 هزار و 500 تومان، 5 هزار تومان مربوط به یارانه نان و 40 هزار و 500 تومان برای یارانه انرژی است.
منبع: مهر
در آخرین روز دوره دوازدهمین دوره مسابقه های جودو قهرمانی جوانان آسیا در لبنان، جودوکار قزاقزستان که تلاش زیادی را برای پیروزی بر رقیب ایرانی خود به کار بسته بود، متوجه شد که قسمت تحتانی شلوارش در طول مسابقه پاره شده است.
داور مسابقه که خانمی از کره جنوبی بود از وی خواست تا زمین را ترک کرده و پس از تعویض شلوار به محل مسابقه بازگردد اما این ورزشکار کم تجربه و بی اخلاق در مقابل چشم تمام حاضرین در ورزشگاه فواد شهاب بیروت، شلوار خود را پایین کشید تا آن را تعویض کند.
این امر با واکنش شدید ناظر بازی همراه بود و وی جودوکار فزاق را به خارج از محل مسابقه راهنمایی کرد.
این مسابقه ها که با شرکت نمایندگان 16 کشور آسیایی به مدت دو روز در شهر بیروت پایتخت لبنان برگزار شد، یکشنبه شب با قهرمانی تیم ازبکستان خاتمه یافت.
در پایان این مسابقه ها، تیم پسران ایران با کسب 3 مدال نقره و 3برنز به مقام پنجم رسید.
در این پیکارها، جوانان ازبکستان مقتدرانه و با کسب 4 مدال طلا و یک برنز بر سکوی قهرمانی ایستادند، تیم قزاقستان با 2 مدال طلا، 2 نقره و 2 برنز به مقام نایب قهرمانی رسید و تیم های قرقیزستان و کره جنوبی نیز به ترتیب سوم و چهارم شدند.
در روز پایانی این پیکارها، "رضا مخیری" در وزن منهای 90 کیلوگرم، "شایان نصیرپور" در وزن منهای 100 کیلوگرم و "ابراهیم قجر" در وزن به اضافه 100 کیلوگرم، با قبول شکست از حریفان خود در دیدار نهایی، به مدال نقره دست یافتند.