سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

تصاویر مخصوص زمینه صفحه نمایش


تلسکوپ فضایی هابل

تصویر فضاپیمای اتلانتیس از تلسکب فضایی هابل



تصاویر بر داشته شده در آوریل 25 ، 2008، ماهواره سوییفت ناسا از شعله ور شدن بی سابقه و رکورد  از یک ستاره به نام EV Lacertae. هزاران بار قوی تر از بزرگترین شعله های خورشیدی مشاهده شده بود.


اول کوازار
تصور کوازار را تشکیل دادند که در زمانی که جهان کمتر از یک میلیارد سال داشت را نشان می دهد .

 


شاتل فضایی آتلانتیس  با خدمه هفت برای قرار ملاقات گذاشتن با تلسکوپ فضایی هابل از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا .

 


مرکز فضایی کندی
نمایی از دو شاتل بر روی سکوی پرتاب در مرکز فضایی کندی ناسا. آتلانتیس در پشت صحنه و از فاصله دور دیدمی شود.

 


این تصویر نشان دهند  یکی از بزرگترین اجرام شناخته شده در قسمت بیرونی منظومه شمسی است و اخیرا به عنوان یک سیاره کوتوله تحت plutoid زیرشاخه جدید طبقه بندی شده است. این کمربند کوییپر فقط کمی از پلوتون کوچکتر است.

 


SN 1006
این بخش نازک باقیمانده ابرنواختر، ناشی از یک انفجار ستارهای بیش از 1،000 سال پیش، دارای نزدیک به 60 سال نوری قطر است. همچنان برای توسعه در حدود 6 میلیون مایل در ساعت (10 میلیون کیلومتر / ساعت).

 






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:37 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

10 فرمانده‌ی بزرگ و موفق تاریخ را بشناسید + عکس

به گزارش ایران ویج ،در طول تاریخ مردان زیادی با علم و بینش نظامی خود به پیشرفت های قابل توجهی رسیده اند اما تنها برخی از آنها لایق صفت برترین فرماندهان نظامی هستند. در زیر لیست 10 فرمانده ی برتر نظانی در تاریخ جهان را می بینید.

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

10? جورجی ژوکوف

جورجی ژوکوف فرمانده ی ارتش سرخ بود که در جریان جنگ جهانی دوم باعث پیروزی اتحاد جهاهیر شوروی، پیشروی در بیشتر قسمت های اروپای شرقی و محاصره ی برلین شد. او یکی از بزرگترین قهرمانان روسیه و همچنین شوروی سابق است. بعد از سقوط آلمان او فرمانده ی منطقه ی اشغالی شوروی در آلمان بود.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

9? آتیلا هون

آتیلا هون فرمانده ی امپراطوری هونیک بود که از آسیای مرکزی تا آلمان کنونی کشیده شده بود. وی یکی از خونخوار ترین دشمنان امپراطوری روم شرقی و غربی بود. آتیلا به خاطر ستمگری مشهور بوده او دو بار به بالکان و فراسه ی امروزی لشکر کشی کرد.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

8? ویلیام فاتح

ویلیام فاتح رهبری هجوم لشکر نورماندی به انگلستان را بر عهده داشت. این آخرین باری بود که کشور انگلستان توسط یک ارتش بیگانه فتح شد. ارتش او در جنگ هیستینگز ارتش انگلستان را به عقب راند و تا شهر لندن پیشروی کرد. مقاومت ارتش انگلستان بی ثمر بود و ویلیام حکومت انگلستان را به دست گرفت. او در فرهنگ سنتی آنگلو- ساکسون انگلستان تغییرات زیادی ایجاد کرد و فرهنگ جدید آنگلو- نورمن را بوجود آورد.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

7? آدولف هیتلر

هیتلر رهبری آلمان نازی و ارتش متقین را در اکثر قاره ی اروپا و بخشی از قسمت های آسیا و آفریقا بر عهده داشت. او در جنگ جهانی دوم بر ارتش فرانسه غلبه کرد و در عین حال آمریکا، انگلستان و روسیه را نیز به عقب راند.ارتش او با تکیه بر تاکنیک های حمله ی نظامی به پیروزی های بسیاری دست یافتند. هیتلر در نهایت در جنگ شکست خورد و خودکشی کرد.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

6? چنگیز خان

چنگیز خان پایه گذار امپراطوری مغول، بزرگترین امپراطوری به هم پیوسته در جهان بود. امپراطوری مغول بخش وسیعی از آسیای مرکزی را اشغال کرد. او این کار را از طریق متحد کردن قبایل چادر نشین و پیمان بستن در شمال شرقی آسیا انجام داد، به تدریج بیشتر چین را به تصرف خود در آورد و در آسیا پیش روی کرد. امپراطوری مغول تا جایی پیش رفت که بیشتر منطقه ی اوراسیا و بخش های قابل توجهی از اروپای شرقی، آسیای مرکزی و خاورمیانه را تحت سلطه ی خود در آورد. او این پیشرفت ها را مدیون هوش بالا و تاکتیک های نظامی فوق العاده اش بود.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

5? هانیبال بارکا

هانیبال از طریق کوه های آلپ به امپراطوری قدرتمند روم حمله کرد و رومی ها را در طی چندین جنگ شکست داد. او شخصاً در هیچ مبارزه ای شکست نخورد و بعد از پیروزی بر رومی ها به مدت 10 سال ارتش خود را در ایتالیا مستقر کرد. او را به عنوان یکی از بزرگترین متخصصین تدابیر جنگی در طول تاریخ می شناسند به طوری که برخی از دشمنانش از تدابیر و روش های او در جنگ آوری استفاده می کردند.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

4? ناپلئون بناپارت

ناپلئون در جریان انقلاب فرانسه یک ژنرال بود و بعد ها کنترل کامل جمهوری فرانسه را به دست گرفت و به امپراطور فرانسه تبدیل شد. او پاشاه ایتالیا، میانجی کنفدراسیون سوئیس و محافظ کنفدراسیون راین بود. زمانی که به جزیره ی البا تبعید شد، روش حکومت و اقتصاد این جزیره را هم تغییر داد.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

3? ژولیوس سزار

ژولیوس سزار کنترل کامل جمهوری  روم و ارتش های وابسته به آن را در دست داشت. او در جنگ داخلی دشمنان را شکست داد و در جنگ های خارجی نیز بر علیه چندین متحد پیروز شد. او در نهایت توسط بروتوس (یکی از نزدیکانش) به قتل رسید.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

2? اسکندر کبیر

اسکندر کبیر بیشتر جهانی را که در آن زمان شناخته شده بود تا قبل از 30 سالگی درنوردید. او امپراطوری باشکوه ایران را از بین برد، ارتشی بسیار بزرگتر از داریوش سوم ایجاد کرد و باعث رخنه کردن فرهنگ هلنی در تمام سرزمین تحت تسلط خود شد.

 

www.iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌

1? کوروش بزرگ

کوروش بزرگ بنیان گذار امپراطوری هخامنشی در امپراطوری های ماد، لیدیا و نئو- بابلی بود. امپراطوری او درسه قاره گسترده شده بود. برخلاف بسیاری از سایر رهبران نظامی، به خاطر زیر ساخت های سیاسی که ایجاد کرد، امپراطوری او تا مدت ها بعد از مرگش استوار ماند. بسیاری عقیده دارند که او در دستاوردهایش از اسکندر کبیر هم موفق تر بوده است.






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:35 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

عجیب و جالبترین دریاچه های دنیا + عکس

دریاچه های پلیت ویس (کرواسی ) / 16 دریاچه که با آبشار های زیبا به یکدیگر می ریزند

دریاچه های پلیت ویس مجموعه ای از16 دریاچه ی کوچک در عمق یک جنگل هستند که با آبشار های زیبایی به یکدیگر متصل هستند و حیوانات بسیاری مثل گوزن ، خرس، گرگ، گراز و انواعی از پرندگان کمیاب در نزدیکی آنها زندگی می کنند. این آبشار ها که جزء میراث جهانی یونسکو محسوب می شوند به خاطر رنگ های برجسته و منحصر به فردی که دارند مشهور هستند. این رنگ ها از لاجوردی تا سبز، طوسی و آبی هستند و بر اسای میزان مواد معدنی آب دریاچه ها یا ارگانیسم های موجود در آن و یا حتی زاویه ی تابش نور خورشید، مدام در حال تغییر هستند.

دریاچه ی جوشان ( دومینیک)

این دریاچه که میراث ملی دومینیک است در پارک ملی مورن تروس پیتونز در 10?5 کیلومتری شرق روزو ، دومینیک در جزایر کارائیب قرار دارد و در واقع سوراخی است که در پوسته ی زمین ایجاد شده. آب این دریاچه به رنگ آبی مایل به خاکستری و جوشان است و معمولاً سطح آنبخار آلود است. پهنای این دریاچه حد اکثر به 60 متر می رسد.

تالاب سرخ (بولیوی): قرمز(جلبک) و سفید (بوراکس)

لاگونا کولورادا یا تالاب سرخ یک دریاچه ی کم عمق نمکی در جنوب غربی آلتی پلانو در بولیوی و در نزدیکی مرز شیلی است. در این دریاچه جزیره های کوچکی به رنگ سفید وجود دارند که از مواد معدنی به نام بورات تشکیل شده اند و با رنگ سرخ دریاچه که به خاطررنگ و رسوبات نوعی جلبک ایجاد شده تضاد زیبایی را بوجود می آورند.

دریاچه ی پنج گل (چین)

دریاچه ی ووهوآ هایی یا پنج گل مشخصه ی اصلی پارک ملی جیوژایگون در چین است. این دریاچه ی کم عمق از چند رنگ تشکیل شده و کف آن پوشیده از تنه ی درختانی است که در دریاچه افتاده اند. آب این دریاچه به قدری صاف است که به راحتی می توان تنه ی درختان را در زیر آب دید. رنگ این دریاچه انواع مختلفی از فیروزه ای مایل به زرد تا سبز و آبی است. دریاچه ی پنج گل در ارتفاع 2472 متری پایین تر از سطح دریاچه ی پاندا و بالا تر از آبشار پرل شوال واقع شده است.

دریای مرده (اسرائیل و اردن): پست ترین نقطه در روی زمین

دریای مرده، دریاچه ای نمکی است که از غرب به کشور اسرائیل و از شرق به اردن می رسد. سطح آن 420 متر از سطح دریا پایین تر است و سواحل آن پست ترین نقاط خشک در روی زمین محسوب می شوند. عمق این دریاچه به 330 متر می رسد و عمیق ترین دریاچه ی آب شور جهان است؛ این دریاچه با 30 درصد شوری دومین دریاچه ی آب شور جهان، بعد از دریاچه ی آسال در جیبوتی محسوب می شود؛ آب این دریاچه 8,6 برابر شورتر از آب اقیانوس است. شوری آب این دریاچه باعث بوجود آمدن محیط زیست خشنی شده به طوری که در این منطقه نه حیوانات می توانند زندگی کنند و نه حتی قایق ها می توانند بر روی آب حرکت کنند. طول این دریاچه 67 کیلومتر و عرض آن در پهن ترین نقطه 18 کیلومتر است و در دره ی ریفت اردن قراردارد و رود اردن نیز اصلی ترین منبع تغذیه آن است.

هزاران سال است که دریای مرده بازدیدکنندگان را از حوزه ی مدیترانه به سوی خود جلب می کند. در انجیل ذکر شده که اینجا محلی است که حضرت داوود به آن پناه آورده. این دریاچه همچنین یکی از اولین مراکز سلامت در جهان بوده است ( برای هرودیس کبیر). علاوه بر این دریای مرده منبع تولید محصولات بسیاری، از مواد مومیایی مصریان گرفته تا پتاس برای تولید کود بوده است.

دریاچه ی بایکال ( روسیه): قدیمی ترین و عمیق ترین دریاچه ی جهان

دریاچه ی بایکال در جنوب سیبری در روسیه واقع شده است و به نام “چشم آبی سیبری” هم مشهور است. آب این دریاچه از آب همه ی دریاچه های آمریکای شمالی بیشتر است. این دریاچه با عمق 1637 متر، عمیق ترین دریاچه ی جهان است و همچنین با در بر داشتن 20 درصد از کل آب شیرین جهان، بزرگترین دریاچه ی آب شیرین نیز هست. در عین حال آب این دریاچه کمتر از یک سوم آب دریای خزر است که بزرگترین دریاچه ی جهان محسوب می شود. دریاچه ی بایکال در شکاف یک دره ایجاد شده و بنابراین بلند و هلالی شکل است؛ مساحت این دریاچه 31500 کیلومتر مربع است. این دریاچه زیستگاه بیش از 1700 نوع گیاه و جانور است و در سال 1996 به عنوان میراث جهانی یونسکو ثبت شده است. دریاچه ی بایکال با 25 ملیون سال قدمت، قدیمی ترین دریاچه در جهان است.

دریاچه ی تایتیکاکا (بولیوی و پرو): بالا ترین دریاچه ی قابل کشتی رانی

دریاچه ی تایتیکاکا که در مرز بین کشور های پرو و بولیوی واقع شده در ارتفاع 3812 متری از سطح دریا قرار دارد که در ارتفاع ترین دریاچه ای است که کشتی های تجاری در آن رفت و آمد دارند. از نظر حجم آب هم بزرگترین دریاچه ی آمریکای جنوبی است. آب این دریاچه از بارش باران و آب شدن یخچال های طبیعی کوه های مجاور تأمین می شود.

دریای خزر یا کاسپین (روسیه و ایران)

دریای خزر بزرگترین دریاچه ی جهان و یا به عبارتی بزرگترین حجم آب محصور در خشکی است و حدود 40 تا 44 درصد از کل آب های قابل زیست دریاچه ای را در خود جا داده است. مساحت این دریاچه 394,299 کیلومتر مربع است یعنی از جمع 6 دریاچه ی بزرگ جهان نیز بزرگتراست.

دریاچه ی کریتر (آمریکا)

دریاچه ی کریتردر واقع دهانه ی یک آتشفشان خاموش است و در ایالت اورگون واقع شده. به دلیل عوامل بسیاری  آب این دریاچه یکی از صاف ترین آب های جهان است؛ از جمله اینکه هیچ رودخانه ای به آن نمی ریزد و هیچ شاخه ی فرعی ندارد. این دریاچه بخشی از دهانه ی کوه آتشفشانی مازاما که در حدود7500 سال قبل تخریب شده را پر می کند. عمیق ترین جای این دریاچه 594 متر است که آن را به عمیق ترین دریاچه ی آمریکا و نهمین دریاچه ی عمیق در جهان تبدیل کرده است.

دریاچه ی قرا چای (روسیه): آلوده ترین دریاچه ی دنیا

دریاچه ی قرا چای، دریاچه ی کوچکی است که در جنوب کوه های اورال در غرب روسیه قرار گرفته است. از سال 1951 اتحاد جماهیر شوروی از این دریاچه به عنوان محل تخلیه زباله های رادیو اکتیو مایاک که محل ذخیره سازی زباله های هسته ای و تأسیسات بازیافتی در نزدیکی دریاچه بود استفاده می کرد. بر اساس گزارشی از موسسه ی ورلد واچ در مورد زباله های هسته ای، رودخانه ی قراچای آلوده ترین نقطه بر روی زمین است. میزان رادیو اکتیویته ی این دریاچه  4?44exabecquerels(EBq)  است، در مقایسه، میزان تشعشعات رادیواکتیو که در فاجعه ی چرنوبیل آزاد شد بین 5 تا 12EBqاست که البته تشعشعات هسته ای این دریاچه در یک نقطه مجتمع نیست.






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:33 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

15 نشانه سرطان

15 نشانه سرطان 

تحقیقات و مطالعات نشان می دهد که خانم ها درمقابل چکاپ های منظم و آزمایشات سرطان نسبت به آقایان حساس تر و مراقب تر هستند. آنها معمولاً خیلی بیشتر هم نسبت به نشانه های بیماری نگران می شوند.
اما همیشه هم اینطور نیست. برای مثال خانم های جوانتر، خیلی از علائمی که می تواند نشانه سرطان باشد را نادیده می گیرند. آنها فکر می کنند که سرطان بیماری است که برای افراد سالخورده اتفاق می افتد و البته بیشتر وقت ها حق با آنهاست اما خیلی از افراد جوان هم به سرطان مبتلا می شوند.
البته خیلی از خانم ها از آقایان هم در انکار بیماری ماهرتر هستند. اینها کسانی هستند که عمداً علائم و نشانه های سرطان را نادیده می گیرند. البته همیشه هم مسئله انکار بیماری نیست. بعضی ها یک باور فرهنگی وجود دارد که تصور می کنند سرطان بیماری لاعلاج است به همین خاطر لزومی نمی بینند که برای درمان مراجعه کنند.
حرف زدن درمورد مسائل نگران کننده نباید باعث واکنش منفی از سوی افراد شود.نباید باین حس به افراد القا شود که باید به دنبال هر نشانه کوچکی باشند.
به همین دلیل کار سایت مردمان تصمیم گرفت که کار شما را ساده تر کند و 15 مورد از متداولترین علائم سرطان که باید حتماً جدی گرفته شوند را برایتان معرفی می کنیم که دیگر هر مشکل کوچکی باعث نگرانیتان نشود.
    1: کاهش وزن بی دلیل
خیلی از خانم ها بدشان نمی آید که بدون هیچ سعی و تلاش وزنشان را پایین بیاورند. اما کاهش وزن بی دلیل—مثلا 5 کیلو در ماه بدون بالا بردن فعالیت بدنی یا رژیم غذایی—حتماً باید مورد چکاپ قرار گیرد. کاهش وزن بی دلیل نشانه سرطان است مگر اینکه خلاف آن ثابت شود. همچنین می تواند نشانه مشکل دیگری مثل پرکاری تیروئید باشد. پزشکتان باید آزمایشاتی برای چک کردن وضعیت تیروئیدتان انجام داده و سی تی اسکنی از بقیه اندام های بدن هم تهیه کند. پزشک باید یکی یکی احتمالات را بررسی کند.
    2: نفخ کردن
نفخ کردن می تواند یکی دیگر از علائم سرطان باشد که خیلی از خانم ها به آن مبتا هستند. نفخ کردن می تواند نشانه سرطان تخمدان باشد. سایر علائم سرطان تخمدان عبارتند از: درد شکم یا لگن، احساس سیری زودرس—حتی وقتی هیچ غذایی نخورده اید—و مشکلات ادرار مثل تکرر ادرار.
اگر این نفخ کردن هر روز برای فرد اتفاق بیفتد و برای چند هفته فرد را آزار دهد، حتماً باید با پزشکتان مشورت کنید. پزشکتان باید آزمایش خون، سی تی اسکن و سایر آزمایشات لازم را برای شما انجام دهد.
    3: تغییر در سینه
بیشتر خانم ها خیلی خوب سینه های خود را می شناسند، حتی اگر خودشان به طور منظم آنها را آزمایش غده نکنند. اما این تنها نشانه برای سرطان سینه نیست. قرمز و ضخیم شدن پوست سینه که می تواند یک نشانه نادر و شدید سرطان سینه باشد، سرطان سینه التهابی هم باید مورد آزمایش قرار گیرد. اگر جوش یا دانه ای روی پوست سینه تان مشاهده کردید که بیشتر از یک هفته دوام پیدا کرد، حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر ظاهر نوک سینه هایتان تغییر کرد یا ترشحاتی غیرعادی مشاهده کردید، به پزشک مراجعه کنید. تغییر در وضعیت ظاهر سینه ها، نشانه بسیار نگران کننده ای است.
پزشکتان باید به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده، سینه ها را به خوبی معاینه کند و آزمایشاتی مثل ماموگرام، MRI، و احتمالاً بیوپسی انجام دهد.
    4: خونریزی بین عادت ماهیانه یا هر نوع خونریزی غیرعادی دیگر
خانم هایی که هنوز به یائسگی نرسیده اند خیلی وقت ها به خونریزی های زودتر از زمان عادت ماهیانه بی توجهی می کنند. همچنین خونریزی های از GI را به اشتباه خونریزی عادت ماهیانه تلقی می کنند. اما خونریزی بین زمان عادت ماهیانه، مخصوصاً وقتی عادت ماهیانه تان منظم است، نیاز به آزمایش و بررسی دارد. خونریزی بعد از رسیدن به یائسگی می تواند نشانه سرطان رحم و خونریزی GI می تواند نشانه سرطان روده باشد.
باید ببینید که چه چیز برای شما عادی است و چه چیز غیرعادی. خانمی که هیچوقت بین عادت ماهیانه لکه نمی بیند، و بعد ببیند، برای او غیرعادی است اما ممکن است برای فردی دیگر کاملاً عادی باشد.
پزشکتان به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی خواهد کرد و برحسب زمان خونریزی و سایر علائم آزمایش فراصوت یا بیوپسی برایتان تجویز می کند.
    5: تغییرات پوستی
خیلی از ما خال هایمان را به دقت بررسی می کنیم چون می دانیم که یکی از نشانه های سرطان پوست است. اما باید تغییر در رنگدانه پوست را هم جدی بگیریم.
اگر یکدفعه دچار خونریزی یا ورق ورقه شدن پوست شدید، حتماً باید به پزشک متخصص نشان دهید.
    6: مشکل در قورت دادن
اگر در قورت دادن مشکل دارید، احتمالاً رژیم غذاییتان را تغییر داده اید پس جویدن چندان برایتان دشوار نیست. احتمالاً بیشتر از سوپ، غذاهای مایع یا محلول های پروتئینی استفاده می کنید. اما این مشکل در قورت دادن می تواند نشانه سرطان GI باشد مثل مری. پزشکتان باید به دقت سابقه خانوادگی شما را بررسی کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی سینه یا تست GI انجام دهد.
    7: خون در نقطه غیرعادی
اگر در ادرار یا مدفوعتان خون مشاهده کردید به هیچ وجه تصور نکنید که ممکن است از بواسیرتان باشد. می تواند نشانه سرطان روده باشد. پزشکتان باید سوالاتی از شما بپرسد و آزمایشاتی مثل کلونوسکوپی برایتان انجام دهد.
همچنین بالا آوردن خون موقع سرفه کردن هم باید به دقت بررسی شود. البته اگر این اتفاق یکبار بیفتد ممکن است خطر جدی نباشد اما در صورت تکرار حتماً باید به پزشک مراجعه کنید.
    8: درد شکم و افسردگی
خانم هایی که دچار درد در ناحیه شکم و احساس افسردگی به طور همزمان می شوند نیاز به چکاپ دارند. برخی محققان رابطه ای بین افسردگی و سرطان لوزالمعده پیدا کرده اند که هنوز چندان شناخته شده نیست.
9: سوءهاضمه
خانم هایی که قبلاً باردار شده اند صد در صد سوءهاضمه ای که با بالا رفتن وزن برایشان اتفاق افتاده بود را به خاطر دارند. اما بدگواری و سوءهاضمه بدون هیچ دلیل مشخص می تواند چراغ قرمز باشد. می تواند نشانه زودهنگام سرطان مری، معده یا گلو باشد. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده و قبل از انتخاب آزمایشات لازم برای شما، سوالای درمورد سوءهاضمه تان بپرسد.
    10: تغییر در دهان
مخصوصاً افراد سیگاری باید به دقت مراقب لکه های سفیدی که درون دهان یا روی زبانشان ایجاد می شود باشند. بیشتر این لکه ها می تواند نشانه پیش سرطان باشد که می تواند منجر به سرطان دهان شود. از دندانپزشک یا پزشکتان بخواهید که به دقت وضعیت را بررسی کنند و درمورد درمان آن تصمیم بگیرند.
    11: درد
با بالا رفتن سن شکایت افراد از درد بیشتر می شود اما درد می تواند نشانه زودرسی از برخی سرطان ها هم باشد. گرچه بیشتر دردها دلیل وجود سرطان نیست.
دردهایی که مداوم هستند و به دلایل نامشخص ایجاد می شوند حتماً باید مورد چکاپ قرار گیرند. پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده و براساس آن اطلاعات تصمیم بگیرد که چه آزمایشاتی برای شما لازم تر است.
    12: تغییر در گره های لنفاوی
اگر غده یا برآمدگی روی گره های لنفاوی خود در زیربغل یا گردنتان مشاهده کردیدآ، می تواند نشانه ای نگران کننده باشد. اگر یکی از گره های لنفاویتان به تدریج بزرگتر می شوند حتماً باید به پزشک مراجعه کنید. پزشکتان معاینه تان خواهد کرد و دلیل بزرگ شدن غده لنفی را بررسی خواهد کرد. همچنین ممکن است برایتان بیوپسی انجام دهد.
    13: تب
اگر دچار تب شده اید که دلیل آن آنفولانزا یا سایر بیماری ها نیست می تواند نشانه ای از سرطان باشد. تب معمولاً زمانیکه سرطان از نقطه اصلی خود گسترش پیدا کرده باشد اتفاق می افتد اما می تواند نشانه سرطان خون های تازه مثل لوکمی هم باشد.
سایر نشانه های سرطان عبارتند از زرده یرقان یا تغییر در رنگ مدفوع. پزشکتان باید شما را تحت معاینه دقیق فیزیکی قرار داده و سابقه دارویی شما را به دقت بررسی کند و سپس آزمایشاتی مثل رادیولوژی، سی تی اسکن، MRI و سایر آزمایشات را برایتان انجام دهد.
    14: خستگی
خستگی نیز یکی دیگر از علائم مبهم سرطان است. این مشکل می تواند بعد از پیشرفت سرطان اتفاق بیفتد اما ممکن است در ابتدای سرطان هایی مثل لوکمی یا برخی سرطان های روده هم ایجاد شود.
    15: سرفه مداوم
سرفه معمولاً با سرماخوردگی، آنفولانزا و حساسیت ها اتفاق می افتد و همچنین می تواند یکی از عوارض جانبی برخی داروها نیز به حساب آید. اما سرفه های مداوم—سرفه هایی که بیش از سه تا چهار هفته به طول انجامد—به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شوند.
پزشکتان باید سابقه خانوادگی شما را به دقت بررسی کرده، وضعیت گلو و ریه هایتان را معاینه کرده و آزمایشاتی مثل رادیولوژی را برایتان انجام دهد.






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:29 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

تغذیه مناسب برای سرطان

پیشگیری از سرطان با تغذیه مناسب

 

 

تغذیه و پیشگیری از سرطان

شیوع سرطان در طی سالهای اخیر و نیز صدمات جبران ناپذیر این گروه از بیماریها اهمیت پیشگیری از آن را بیش از پیش نموده است. مطالعات نشان داده اند که تغذیه سالم و نیز دریافت مواد غذایی مفید می تواند نقش مفیدی در پیشگیری از سرطان بویژه سرطانهای دستگاه گوارشی از جمله سرطان های: کولورکتال، مری به عنوان یکی از سرطانهای شایع داشته باشد.

به منظور پیشگیری از بیماری های مرتبط با دستگاه گوارش، توصیه بر کاهش چربی دریافتی و افزایش دریافت مواد مغذی مفید از غذاهای طبیعی  (به جای مکمل های غذایی) می باشد . مقادیر نامطلوب چربی در رژیم غذایی از عوامل بسیار مهم  در ایجاد سرطان ها به شمار می آیند و به عبارتی دیگر چربی بیش از حد در  رژیم غذایی  احتمال ابتلا به سرطان کولون را افزایش می دهد.

مصرف مواد غذایی پر چرب مقادیر اسید صفراوی را در کولون افزایش می دهد و اسید صفراوی نیز رشد تومور را تقویت می کنند . مقدار چربی دریافتی می بایست مساوی و یا کمتر از محدوده  25 تا 35 %  از کل کالری دریافتی روزانه تان باشد. برای مثال فردی که روزانه 2000 کیلوکالری را دریافت می نماید می تواند در در طی روز حدود 44-47 گرم چربی دریافت کند.

همچنین رعایت  توصیه های زیر را مدنظر قرار دهید:

•    محدود نمودن کلسترول دریافتی به میزان 300 میلی گرم در روز و یا کمتر .

•    کاهش چربی اشباع (چربی حیوانی، کره، نارگیل و روغن خرما) به کمتر از 10% کل کالری دریافتی روزانه. برای مثال شخصی که روزانه 2000 کیلوکالری را دریافت می نماید باید در طی روز در حدود 22 گرم و یا کمتر چربی اشباع دریافت نماید.

•    حذف چربی های ترانس از رژیم غذایی تان. چربی های ترانس در غذاهایی نظیر: مارگارین، غذاهای پخته بسته بندی شده، غذاهای حاضری، برخی از غذاهای آماده یخ زده، چیپس ها و فست فودها  یافت می شوند.

آنتی اکسیدانها

یکی از اجزای مهم در مبارزه و محافظت در برابر سرطان کولورکتال و دیگر سرطانها ، آنتی اکسیدانها می باشند. آنتی اکسیدانها از طریق تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر مواد خطرناکی به نام رادیکال های آزاد  موثر واقع می شوند. رادیکال های آزاد یکی از تولیدات اکسیژن در بدن می باشند و  این مواد نامطلوب در طی پروسه اکسیداسیون به سلول های بدن آسیب می رسانند( مشابه همان فر آیندی که فلز را زنگ زده می کند و یا کره را ترش و نامطبوع می سازد). همچنین نشان داده شده است که اکسیداسیون ها می توانند در ظهور بیماری قلبی و کاتاراکت و پیر شدن و عفونت ها موثر باشد.

سلول های بدن یک استراتژی دفاعی طبیعی در برابر رادیکال های آزاد دارند و اغلب توانایی ترمیم تخریب ایجاد شده به وسیله آنها را دارند. مطالعات نشان دادهاند که آنتی اکسیدانهایی نظیر سلنیوم و بتاکاروتن در تقویت این حفاظت موثر می باشند. علاوه بر این نشان داده شده است که دریافت آنتی اکسیدانها از غذاهای تازه و طبیعی بهتر از مکمل ها می باشد.

بر همین اساس توصیه متخصصین تغذیه بر آنست که در برنامه غذایی خود مصرف غذاهایی که منبع خوبی از ویتامین های آ و سی (مانند تمام میوه ها و سبزی جات)، ویتامین ای ( که در غذاهای بر پایه گندم و بذرها و مغزها یافت می شود)   و نیز منابع خوب سلنیوم شامل  : غذاهای دریایی، گوشت ها و غلات، را بگنجانید.

دیگر ویتامین ها و مواد معدنی:

•    اسید فولیک: امروزه شواهدی موجود هستند مبنی بر اینکه اسید فولیک یکی از سلاح های خوب بدن در مقابله با سرطان است. از گذشته  شناخته شده بوده است که اسید فولیک برای تشکیل سلول ها و بافت های تازه و همچنین حفظ سلامت گلبول های قرمز خون ضروری است.  رایج ترین منبع اسید فولیک مرکبات و سبزیجات با برگ سبز تیره به ویژه اسفناج می باشند.

•    کلسیم و ویتامین دی: مطالعات جدید پیشنهاد می کنند که اهمیت این دو ماده تنها برای تقویت استخوانها نیست و ممکن است از ابتلا به سرطان کولون نیز مقابله نمایند و اثرات مثبت دیگری را در بر داشته باشند که هنوز داده های علمی موجود در این مبحث ناقص هستند و نیاز به بررسی های بیشتری وجود دارد.

منابع خوب کلسیم عبارتند از: شیر، پنیر، ماست، ماهی سالمون  و ساردین و سبزیجات با برگ سبز تیره مانند کلم پیچ، خردل و منابع خوب ویتامین دی عبارتند از: ماهی سالمون، ساردین، شیر گاو غنی شده، زرده تخم مرغ و جگر مرغ و…

فیبر برای بهبود سلامت کلی بدن:

تصور می شود که فیبر ها نیز یکی از سلاح های قوی در مبارزه بر علیه سرطان می باشد. هر چند که نتیجه مطالعات بر روی اثر بخش بودن فیبر در سرطان کولورکتال متناقض اند ولی شواهد بسیاری وجود دارند مبنی بر اینکه دریافت فیبرها با تسریع عبور مواد مازاد از دستگاه گوارش در بهبود سلامت بدن موثر هستند، چرا که این امر کمک می کند تا سموم موجود در مواد دفعی زمان کمتری را برای مجاورت با سلول های دستگاه گوارشی داشته باشند .

به علاوه برخی معتقدند که فیبر ها در سم زدایی موادی با خاصیت سرطان زایی بالقوه  و همچنین ممانعت از جذب این مواد توسط سلولهای گوارشی موثر واقع می گردند. منابع خوب فیبر غذایی عبارتند از: غلات و نانهای دانه کامل و سبوس دار، آلو، انواع توت، لوبیا و دیگر حبوبات ، میوه ها و سبزیجات تازه  و برنج قهوه ای.

فیتوکمیکال های مبارزه کننده با سرطان:

اخیرا کشف شده است که برخی از فیتوکمیکال ها  در مقابله با سرطانها مفید هستند . فیتو کمیکال ها مواد غیر مغذی ای مانند فلاونوئید ها و فنل ها و ترپن ها هستند  و در طیف متنوعی از غذاهای گیاهی یافت می شوند از جمله: گوجه فرنگی، مرکبات، توت ها، فلفل، هویج، بروکلی، کلم و لوبیا سویا .

چند الگو برای تغذیه سالم و پیشگیری از سرطان:

در پایان توجه داشته باشید که شما با استفاده از راهکارهایی به شرح زیر می توانید از یک رژیم غذایی سالم و مقابله کننده با سرطان بهره مند شوید:

•     انتخاب نمودن اغلب غذاها  از منابع غذایی گیاهی
•    محدود نمودن مصرف غذاهای پر چرب به ویژه از منابع حیوانی
•    فعالیت جسمانی بالا، دست یابی و حفظ یک وزن مناسب
•    محدودیت مصرف نوشیدنی های گاز دار و بویژه حاوی الکل






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:27 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

تغذیه در سرطان پستان


سرطان شایع در زنان

سرطان پستان جزء سرطان های نسبتاً شایع و خطرناک در بین زنان می باشد. درمان موفقیت آمیز این سرطان بستگی به تشخیص اولیه و مراقبت های پزشکی دارد.

معاینه ی سینه به صورت ماهیانه توسط فرد، برای تمامی خانم ها امکان پذیر است. بهترین زمان برای معاینه بعد از دوران قاعدگی است؛ زیرا در آن زمان دردناکی سینه که مربوط به هورمون ها است وجود ندارد.

طریقه ی معاینه ی پستان ها

1- روبروی آینه ایستاده و به هر دو سینه نگاه کنید؛ اختلاف اندازه و یا شکل سینه ها را بررسی نمایید.

2- در حالی که دراز کشیده و سر خود را روی یک بالش گذاشته اید، با نوک انگشتان سینه هایتان را لمس کنید. سطح سینه ها را فشار دهید و زیر انگشتان بچرخانید ( از نوک سینه ها شروع کنید). دورتادور آن را لمس کنید تا به زیر بغل برسید.

3- به پهلوها خوابیده و بررسی سینه ها را مجدداً انجام دهید.

4- نوک سینه ها را فشار دهید و دقت کنید که خون یا ترشح از آن بیرون می آید یا خیر.

گودی ها و یا فرورفتگی های غیر طبیعی مانند پوست پرتقال نیز ممکن است در سینه ها پدید آید.در صورت لمس برجستگی و یا هر علامت غیر طبیعی دیگر در سینه ها به پزشک مراجعه کنید. مطمئن باشید که بسیاری از برجستگی ها و ترشحات سینه سرطانی نیست ولی به هر حال بهتر است زمان را از دست ندهید.

عوامل خطرزا در مورد سرطان پستان

عوامل خطرزای شناخته شده در بروزاین سرطان به شرح زیر می باشند:

بالا رفتن سن؛عوامل ژنتیکی؛ سابقه ی خانوادگی سرطان پستان، عوامل هورمونی، یائسگی دیررس،عدم سابقه ی زایمان یا زایمان اول تا سن 30 سالگی،عوامل محیطی از جمله عوامل تغذیه ای ونحوه ی زندگی ، استفاده از بعضی از داروهای هورمونی، اختلال درکارسینوس های تخمدان و اندومتر.

شناسایی این عوامل خطرزا و پیگیری بالینی هر بیمار درمان سریع و بهتر را امکان پذیر می سازد.

سرطان شایع در زنان

تو صیه های تغذیه ای به منظور جلوگیری ازبروز سرطان پستان:

یک رژیم غذایی بر پایه ی منابع گیاهی در مقایسه با رژیم های پرچرب و حاوی منابع حیوانی می تواند تا حد زیادی در پیشگیری از این سرطان مؤثر باشد.

1- برای کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه ، مصرف
میوه  و سبزی تازه و مواد غذایی حاوی فیبرهای  گیاهی را افزایش دهید.

2- مقدار کل چربی های رژیم و به خصوص چربی های اشباع را کاهش دهید.

3- افزایش فعالیت بدنی به مدت حداقل 4 ساعت در هفته

4- به حداقل رساندن
اضافه وزن  و چاقی

5- کاهش مصرف غذاهای حیوانی به خصوص گوشت قرمز

6- استفاده از منابع غذایی حاوی
اسید فولیک  ( سبوس ، جوانه ی گندم،  مارچوبه، کلم بروکلی،  اسفناج، لیمو، موز ، طالبی و توت فرنگی )






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:25 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

موادی که باعث ایجاد سرطان میشوند!

www.Iranvij.ir | گروه اینترنتی ایران ویج ‌دئودورانت ها، دهان شویه ها و برخی مواد غذایی و دارویی تنها بخش کوچکی از موادی هستند که هر روز با آن ها سروکار داریم.

شاید غیرمعقول به نظر برسد ولی شناخت همین مواد ساده اما بسیار مهم و اجتناب از مصرف بیش از حد آن ها از فاکتور های مهم در پیشگیری از ابتلا به انواع سرطان محسوب می شود. با این راهکار های ساده به فکر پیشگیری از سرطان باشید، از باور های اشتباه خود در مورد سرطان دوری کنید و به سادگی از یک زندگی بدون بیماری لذت ببرید.

? با خیال راحت این دارو ها را مصرف کنید

دارو های حاوی استاتین

? شایعه: استاتین نوعی داروی کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طی تحقیقاتی که در سال 2007 روی تعدادی از مصرف کنندگان انواع دارو های حاوی استاتین از قبیل (لوواستاتین، سیمواستاتین، اتورواستاتین) انجام دادند، دریافتند که خطر ابتلا به انواع سرطان ها مانند سرطان سینه، روده بزرگ و پروستات در افرادی که از دارو های حاوی استاتین در مقادیر بالا استفاده می کنند، بیشتر از سایر افراد است.

? واقعیت مسئله: طبق بررسی های دقیق 15 کلینیک پزشکی روی این داروها، مشخص شد که افرادی که طبق تجویز پزشکان خود و برای کاهش خطرات ابتلا به بیماری های قلبی عروقی از این دارو ها استفاده می کنند، دچار سرطان نمی شوند.

? زیادی شیرین نباشید

شیرین کننده های مصنوعی

? شایعه: طی بررسی هایی که روی انواع مختلف نوشابه و شیرین کننده های موجود در آن ها انجام شده، دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که شــــیرین کننده های مصــــنوعی مانند (سایکلامیت) خطر ابتلا به سرطان را تا حد زیادی افزایش می دهند. برای حل این مشکل «ساخارین» در موادغذایی به جای شیرین کننده های مصنوعی به کار برده شد. تحقیقات جدید انجام شده در خصوص عملکرد «ساخارین» در بدن نشان داد، تمام محصولات حاوی ساخارین نیز سبب سرطانی شدن سلول ها و ایجاد تومور های خطرناک در بدن می شوند.

? واقعیت مسئله: براساس تحقیقات موسسه ملی سرطان آمریکا و تحقیقات انجمن متخصصان تغذیه کانادا هیچ مدرکی مبنی بر این که تنها علت بروز سرطان در برخی افراد همین شیرین کننده های مصنوعی است که در دست نیست اگرچه در بسیاری از کشور ها استفاده از این مواد منع شده و این مواد در بسیاری از مواقع باعث بروز سرطان در مصرف کننده ها شده اما در این بین آسپارتام بی ضرر ترین شیرین کنند ه ای است که با وجود بررسی های موشکافانه هنوز مدارکی علیه آن و سرطان زا بودن آن مشهود نیست. دانشمندان بسیاری در سراسر دنیا تصمیم گرفتند تا عوارض آسپارتام را مورد بررسی قرار دهند و در این مورد اعلام نتیجه کنند. تحقیقات این دانشمندان که اغلب در نشریات پزشکی معتبری چون مجله پزشکی «نیوانگلند» و مجله پزشکی «بریتانیا» منتشر شده است نشان داد که برای سرطان زا بودن این ماده هیچ مدرک معتبری وجود ندارد اما استفاده زیاد از تمامی شیرین کننده های مصنوعی قطعا خطراتی را به دنبال خواهد داشت، پس در مصرف آن ها دقت کنیـــد.

? لطفا محلول دهان شویه تان را نخورید

دهان شویه ها

? شایعه: تعدادی از مطالعات نشان می دهند که دهان شویه های حاوی اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزایش می دهند. عد ه ای از دانشمندان بر این باورند، اتانول بافت های دهانی را در برابر مواد سرطان زا مانند سیگار، آسیب پذیر می کنند.

? واقعیت مسئله: دانشـــمندان طی تحقیقات گسترد ه ای دریافتند که هیچگاه نمی توان دهان شویه های مختلف را با هم مقایسه کرد و با ایجاد مرز بین انواع آن ها، با قاطعیت اعلام کرد، گروهی از آن ها به شدت سرطان زا و گروهی دیگر کاملا بی خطر هستند. طبق گفته های متخصصان، اسـتفاده از دهان شویه ها بهتر است متناسب با نوع مصرف، چند روز در میان به صورت قرقره کردن باشد و از خوردن آن خودداری شود، افراد سیگاری یا افرادی که سابقه سرطان دهان در خانواده آن ها وجود داشته یا خطر ابتلا به سایر سرطان ها از جمله سرطان ریه را دارند بهتر است از انواع دهان شویه های بدون اتانول استفاده کنند.

? حالا کمتر صحبت کنید، اشکالی دارد؟

تلفن همراه

? شایعه: مدت ها پیش، فردی مدعی شد که استفاده از تلفن همراه دلیل مبتلا شدن او به سرطان مغز است و به تدریج عده زیادی به این باور رسیدند که تلفن های همراه خطرات بسیار جدی و جبران ناپذیری را برای مغز به همراه دارند.

? واقعیت مسئله: طبق مطالعات انجام شده در سال 2010 هیچ مدارکی مبنی بر سرطان زا بودن یا نبودن تلفن همراه ارائه نشده است. دانشمندان با مطالعه روی 13 هزار جوان دریافتند که استفاده از تلفن همراه، خطر ابتلا به سرطان را در این افراد فقط مقدار بسیار اندکی افزایش می دهد اما به طور کلی کسانی که از تلفن همراه استفاده می کردند نسبت به افرادی که اصلا از تلفن همراه استفاده نمی کردند و رفتار های پرخطر دیگری داشتند، کمتر در معرض خطر بودند.

? فعلا بی خطر

ضد عرق ها و دئودورانت ها

? شایعه: مدت ها پیش ایمیلی تحت عنوان خطرات جدی و زیانبار دئودورانت ها و اثرات آن ها روی بروز سرطان سینه بین زنان دست به دست چرخید از آن موقع به بعد، مطالعات محدودی در این زمینه انجام شد وعده ای اعلام کردند، آلومینیوم موجود در ضدعرق ها و دئودورانت ها که «پارابن» نامیده می شود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بیش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان افزایش می دهد.

? واقعیت مسئله: دانشمندان در نمونه های بافت های سرطانی ماده «پارابن» را یافته اند و این مسئله نشان می دهد، افراد بسیاری که 99 درصد جمعیت جامعه را تشکیل می دهند در معرض مواد حاوی «پارابن» مانند مواد آرایشی ـ بهداشتی گوناگون و موادغذایی قرار دارند اما تنها تعداد کمی از مدارک علمی وجود دارند که سرطان زا بودن این مواد را به طور حتمی تایید می کنند. طبق گفته های دانشمندان و موسسات پژوهشی برای بررسی مضرات این ماده نیاز به تحقیقات بسیار گسترده داریم و در حال حاضر طبق آخرین گزارشات، استفاده از انواع اسپری خطر ابتلا به سرطان سینه را بالا نخواهد برد.






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:24 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

21 باور نادرست درمورد سرطان پستان

21 باور نادرست درمورد سرطان پستان

 

درست و نادرست درباره سرطان پستان
نگاهی به 21 باور نادرست رایج درباره سرطان پستان
مترجم: آذین صحابی
سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنان است که سالانه جان بسیاری از آنها را تهدید می‌کند. تشخیص بموقع سرطان پستان بسیار مهم است؛ چرا که امروزه بسیاری از بیماران با تشخیص بموقع درمان می‌شوند و می‌توانند سال‌ها زندگی کنند. برای پیشگیری از سرطان پستان لازم است آن را بشناسیم و درستی باورهای رایج درباره آن را تشخیص دهیم.

 

در این‌جا چند باور شایع و توضیحات آنها درباره سرطان پستان را می‌خوانید:
    1- تنها زنانی به سرطان پستان مبتلا می‌شوند که سابقه فامیلی داشته باشند.
این باور نادرست است. در حدود 70 درصد از مبتلایان به سرطان پستان هیچ‌گونه سابقه فامیلی و عوامل خطر ساز این بیماری را نداشته‌اند؛ ولی اگر یکی از بستگان درجه اول شما مثل مادر، خواهر یا فرزند به سرطان پستان مبتلا شده باشد، احتمال ابتلای شما هم به سرطان پستان دو برابر می‌شود. اگر دو نفر از بستگان درجه اول شما این بیماری را داشته‌اند، به مراتب بیشتر در معرض خطر خواهید بود.
    2- بیشتر توده‌های پستانی سرطانی‌اند.
این باور نادرستی است. حدود 80 درصد از توده‌های پستانی سرطانی نیستند؛ ولی پزشکان توصیه می‌کنند بیمار هرگونه تغییر در بافت پستان را به پزشک اطلاع دهد؛ چرا که تشخیص بموقع سرطان شانس بهبودی بیمار را افزایش می‌دهد. پزشکان توصیه می‌کنند حتماً سونوگرافی، ماموگرافی یا بیوپسی از پستان انجام شود تا از ماهیت توده باخبر شوید.
    3- در معرض هوا قرار گرفتن تومور حین جراحی، سرطان را گسترش می‌دهد.
این باور هم نادرست است و جراحی باعث گسترش سرطان نمی‌شود؛ ولی ممکن است جراح متوجه شود که تومور پستان بیش از آنچه فکر می‌کرده منتشر شده است. پژوهش‌ها نشان داده‌اند که برداشتن تومور اولیه از خطر متاستاز دادن تومور و گسترش آن به نقاط دیگر می‌کاهد. البته این پژوهش روی حیوانات انجام شده و در انسان‌ها ثابت نشده است.
    4- ایمپلنت‌های پستان خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهند.
این طور نیست و زنانی که ایمپلنت‌های پستان دارند، بیشتر از بقیه در معرض خطر نیستند؛ ولی ماموگرافی از این گونه پستان‌ها دشوار است و همه چیز را نشان نمی‌دهد؛ بنابراین نیاز به انجام رادیوگرافی‌های کامل‌تر خواهد بود.
    5- از هر هشت زن یک نفر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان است
واقعیت این است که با افزایش سن میزان خطر هم بالاتر خواهد رفت. احتمال ابتلای زنی که در دهه سی‌ام زندگی است یک زن از هر 233 زن می‌باشد و این میزان در سن 85 سالگی به 1 نفر از هر 8 زن می‌رسد.
    6- استفاده از مواد ضد عرق در زیر بغل احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.
این مطلب هنوز ثابت نشده است. در پژوهش مختصری ردپای یکی از مواد سازنده ضد عرق‌ها در یک نمونه از تومور سرطانی دیده شد؛ چرا که این ماده که خاصیت نگه دارنده دارد، حاوی مقادیر بسیار اندکی استروژن است؛ ولی این مطالعه ثابت نکرد که بین استفاده از مواد ضد عرق در زیر بغل و ابتلا به سرطان پستان ارتباطی وجود دارد.
    7- زنانی که پستان‌های کوچک‌تری دارند کمتر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند.
هیچ ارتباطی بین اندازه پستان‌ها و خطر ابتلا به سرطان وجود ندارد و همه زنان باید برای انجام معاینات و آزمایش‌های دوره‌ای پیشگیری از سرطان پستان به پزشک مراجعه کنند.
    8- سرطان پستان همیشه در شکل یک توده ظاهر می‌شود.
یک توده می‌تواند نشان دهنده سرطان یا یک کیست و توده غیر سرطانی باشد؛ ولی تغییرات دیگری هم در بافت سینه می‌توانند از بروز سرطان پستان خبر دهند. کشیدگی پوست یا گود شدن قسمتی از پستان، ورم، درد پستان یا نوک آن، انحراف نوک پستان‌ها به طرف داخل، قرمزی یا کلفت شدن قسمتی از پوست پستان و ترشح مایعی غیر از شیر از نوک پستان، همه می‌توانند نشانه‌ای از سرطان پستان باشند. غدد لنفاوی ورم کرده زیر بغل را هم باید به این علامت‌ها افزود. پزشکان توصیه می‌کنند که زنان هرگونه تغییر در پستان‌ها را جدی بگیرند.
    9- پس از برداشتن پستان دیگر به سرطان مبتلا نمی‌شوید.
بعضی از زنان پس از عمل جراحی، حتی در محل بریدگی هم ممکن است به سرطان مبتلا شوند یا تومور اولیه دوباره گسترش یابد. افرادی که عوامل خطرساز ابتلا به سرطان پستان را دارند، حتی پس از برداشتن پستان‌ها هم می‌توانند به سرطان دچار شوند. البته پس از برداشتن پروفیلاکتیک (پیشگیری کننده) پستان احتمال ابتلا به سرطان 90 درصد کاهش می‌یابد.
    10- سابقه سرطان پستان در خانواده پدری به اندازه خانواده مادری مهم نیست.
این باور نادرست است. سابقه ابتلا به سرطان پستان در خانواده پدری به اندازه داشتن سابقه در خانواده مادری مهم است.
    11- نوشیدن قهوه خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.
هیچ ارتباطی بین نوشیدن کافئین و ابتلا به سرطان پستان وجود ندارد. حتی بعضی پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نوشیدن کافئین می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. تحقیقات روی رابطه بین دردناکی پستان و نوشیدن قهوه ادامه دارد.
    12- اگر عوامل خطرساز ابتلا به سرطان پستان را دارید کاری نمی‌توانید بکنید، جز اینکه مراقب علامت‌ها باشید.
این طور نیست. فردی که دارای عوامل خطرساز ابتلا به سرطان پستان می‌باشد، برای کاهش آنها کارهای زیادی می‌تواند انجام دهد؛ مثل کاهش وزن (اگر چاق است)، ورزش منظم، عدم مصرف الکل، معاینه پستان‌ها توسط خودش و انجام مرتب معاینات بالینی و ماموگرافی و ترک سیگار. حتی بعضی از زنان که در معرض خطر بالایی قرار دارند، عمل جراحی پیشگیرانه برداشتن پستان را هم می‌‌توانند انجام دهند تا میزان ریسک ابتلا به سرطان پستان در آنها 90 درصد کاهش یابد. در هر حال، اگر عوامل خطرساز این بیماری را دارید، با یک متخصص مشورت کنید تا شما را راهنمایی کند.
    13- زنانی که پستان‌های‌شان پر از توده است و به اصطلاح پستان فیبروکیستیک دارند، بیشتر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند.
در گذشته بر این باور بودند که این زنان بیشتر به سرطان پستان مبتلا می‌شوند؛ ولی در حال حاضر ارتباطی بین این دو مقوله یافته نشده است. اما وقتی پستان فیبروکیستیک باشد، تشخیص توده‌های بی‌خطر از توده‌های سرطانی مشکل‌تر می‌شود؛ بنابراین ممکن است این دو نوع توده با هم اشتباه شوند. معمولا این زنان با انجام ماموگرافی و سونوگرافی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
    14- ماموگرافی سالانه و اشعه ایکس خطر ابتلا به سرطان پستان را بیشتر می‌کند.
این باور نادرست است. اشعه ایکس موجود در ماموگرافی به قدری ناچیز است که خطرات آن در برابر منافع استفاده از این روش تشخیص اصلا به حساب نمی‌‌آید. ماموگرافی توده‌هایی را که با دست تشخیص داده نمی‌شوند، مشخص می‌کند و هر قدر این توده‌ها زودتر شناسایی شوند، موفقیت درمان سرطان بیشتر می‌شود.
15- بیوپسی سوزنی می‌تواند به بافت تومور صدمه بزند و باعث گسترش آن به بافت‌های اطراف شود.
    هیچ مدرک محکمی دال بر درستی این نظریه وجود ندارد.
پژوهشی در سال 2004 نشان داد که میزان گسترش تومور در زنانی که تحت بیوپسی سوزنی قرار گرفته بودند با زنانی که این کار را انجام نداده بودند، تفاوتی نداشت.
16- اگر نتیجه ماموگرافی منفی باشد، دیگر جای هیچ نگرانی نیست.
با وجود اهمیت فراوان انجام آزمایش‌های تشخیصی و کارایی فراوان آنها، ماموگرافی 10 تا 20 درصد از سرطان‌های پستان را تشخیص نمی‌دهد. به همین دلیل معاینه پستان‌ها توسط خود فرد و پزشک متخصص ضروری است.
    17- برداشتن تمام سینه بیش از برداشتن قسمتی از آن و رادیوتراپی شانس زنده ماندن بیمار را افزایش می‌دهد.
شانس زنده ماندن این دو گروه با هم برابر است؛ ولی در موارد خاصی از سرطان سینه یا زمانی که تومور بسیار بزرگ است، برداشتن قسمتی از سینه و رادیوتراپی کافی نیست.
    18- احتمال ابتلا به سرطان سینه در زنانی که اضافه وزن دارند، مانند سایرین است.
این باور نادرست است. اضافه وزن، به خصوص در دوران یائسگی یا در سنین بالاتر، احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.
    19- درمان‌های ناباروری خطر ابتلا به سرطان سینه را افزایش می‌دهد.
این مطلب هنوز در ابهام قرار دارد. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که بین این دو مقوله ارتباطی وجود ندارد؛ ولی هنوز پژوهش‌های بیشتری لازم است.
    20- سابقه سقط جنین خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.
سقط جنین باعث می‌شود تنظیم چرخه‌های هورمونی حین بارداری به هم بخورد. سرطان پستان به سطوح هورمون‌ها هم بستگی دارد؛ ولی پژوهش‌ها هیچ مدرک محکمی در مورد ارتباط بین سقط جنین و سرطان پستان پیدا نکرده‌اند.
    21- سرطان پستان قابل پیشگیری است.
متاسفانه، این طور نیست. در حالی که می‌توان عوامل خطرساز، مثل داشتن سابقه فامیلی یا جهش ژنی را تشخیص و سبک زندگی (ترک سیگار، عدم مصرف الکل، کاهش وزن، ورزش منظم و انجام معاینات و آزمایش‌های دوره‌ای) را تغییر داد، ولی حدود 70 درصد از زنان مبتلا به سرطان پستان هیچ گونه عامل خطرسازی نداشته‌اند. این نشان می‌دهد که سرطان سینه به طور اتفاقی بروز می‌کند و عوامل اصلی ایجاد آن شناخته شده نیستند. با وجود این، انجام معاینات دوره‌ای و آزمایش‌هایی چون ماموگرافی و آگاه کردن پزشک از هرگونه تغییر در پستان، ضروری است. اگر سرطان پستان زود تشخیص داده شود گاهی می‌تواند کاملاً درمان شود.






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:22 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

سرطان پستان

1- سرطان سینه (پستان) چیست؟

سرطان پستان عبارت از بدخیمی بافت اصلی پستان. در واقع سلول‌های نسج ‌پستان که سازنده ی شیر برای تغذیه نوزادان است، دچار بدخیمی می ‌شوند.

2- علت ایجاد کننده سرطان پستان کدام است؟

برای سرطان پستان علت خاصی وجود ندارد. البته زمینه ی خانوادگی در ابتلا به این بیماری در خانم‌ها موثر می ‌باشد و در خانواده ی افراد مبتلا به سرطان، امکان درگیری این بیماری بیشتر است.

عوامل دیگری نیز در بروز سرطان پستان نقش دارند، از جمله این که اگر در خانمی پریودها از سنین پایین شروع شده باشد، احتمال سرطان پستان بیشتر می ‌شود و یا کسانی که قرص‌های جلوگیری از بارداری را به مدت طولانی استفاده می ‌کنند احتمال درگیری بالاتری دارند و یا خانم‌هایی که پس از یائسه شدن از داروهای استروژنی و هورمونی استفاده می ‌کنند، معمولاً بیشتر به سرطان سینه مبتلا می ‌شوند.

3- علایم بیماری سرطان پستان کدام است؟

این بیماری شایع‌ترین سرطان در خانم‌ها می‌باشد و میزان ابتلا آن در آقایان کم ‌تر از 1/0است. علایم بیماری سرطان سینه عبارت است از: لمس یک توده ی سفت در داخل پستان که در داخل قسمتی از نسج ‌پستان می ‌باشد و خانم‌ها اگر دقت کنند، متوجه آن خواهند شد و اگر متوجه نشوند، ممکن است به صورت کشیدگی پوست قسمت درگیر خود را نشان دهد و حتی ممکن است باعث زخم شدن آن قسمت از پوست شده و گاهی ممکن است، درگیری‌های بسیار وسیع در ناحیه پستان ایجاد کند که به این مرحله، شروع پاژه گفته می ‌شود و در موارد کمی ممکن است، به‌ صورت ترشحات خونی خود را نشان دهد که این حالت زیاد شایع نیست.

شروع زودتر پریود در سنین پایین، مصرف قرص‌های جلوگیری از بارداری به مدت طولانی و استفاده از داروهای استروژنی و هورمونی در دوران یائسگی ابتلا به سرطان پستان را در خانم ها افزایش می دهند.

4- راه‌های تشخیصی سرطان پستان کدام است؟

یکی از راه‌های تشخیص سرطان پستان این است که به خانم‌ها آموزش داده شود که چگونه پستان خود را معاینه کنند و این معاینه باید به ‌طور مرتب و ماهانه و قبل از پریود توسط خود فرد انجام شود. خانم‌ها در صورت وجود توده‌ای مشکوک در پستان، لازم است، بلافاصله به پزشک مراجعه کنند. بدین منظور در برخی کشورها روش‌های غربالگر (SCREENING) به صورت معاینه و مراجعه به پزشک برای هر 4 تا 6 ماه انجام می ‌شود.

هم ‌چنین بررسی‌های ماموگرافی هر سال یا هر دو سال یک بار، از سن حدود 35 سال به بالاتر توصیه می‌ شود و این کار جزو برنامه ی بهداشتی بسیاری از کشورهای پیشرفته می ‌باشد که باعث تشخیص زودرس بیماری می ‌شود و در صورت شک یا مشاهده ی هر توده‌ای در روش غربالگری یا معاینه توسط خود بیمار باید به پزشک مراجعه کرد. معمولاً پزشکان از روش ماموگرافی جهت بررسی و تأیید خوش‌خیم یا بدخیم بودن توده استفاده می‌ کنند. البته در بعضی موارد سونوگرافی هم ارزش تشخیصی بالایی دارد.

5- سرطان پستان بیشتر در چه افرادی دیده می ‌شود و آیا زمینه ژنتیکی و خانواده‌ای دارد یا خیر؟

همان‌طور که گفته شد، سرطان ‌پستان بیشتر در خانم‌ها دیده می‌ شود و خطر ابتلا به آن، با افزایش سن بیشتر می ‌شود. عوامل بسیاری در بروز آن موثر است. از جمله ژنتیک؛ در خانواده‌هایی که اقوام درجه یک آن‌ها دچار سرطان پستان شده‌اند، احتمال درگیری و ابتلا به مراتب بالاتر از سایر افراد می ‌باشد.

بیمار:
خانمی هستم 48 ساله که اوایل امسال متوجه توده‌ای در سینه ی چپ خود شدم. پس از مراجعه به پزشک و بررسی‌های لازم، در تیرماه امسال تحت عمل جراحی، سینه ی سمت چپ من و قسمتی از زیر بغل سمت چپ من را برداشتند.

نتیجه ی پاتولوژی، یک ضایعه ی تومورال 5 سانتی ‌متری از نوع موسینوژ بوده است. یک غده ی لنفاوی از 9 غده‌ ی لنفاوی برداشته شده، در طی عمل دچار متاستاز بدون تهاجم به کپسول بوده است. پس از آن شیمی درمانی و رادیوتراپی هم شده‌ام و نتیجه ی پاتولوژی شهریور ماه من، به شکلESTROGEN R ,ROGESTRON R مثبت و P53 منفی و HER-2 منفی بوده است. لطفاً مرا راهنمایی کنید که من چه کار لازم است، انجام دهم و پی‌ گیری‌های بعدی من چگونه است؟






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:18 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()

6 علامت خطرناک سرطان که بیماران نادیده می گیرند

واقعاً احمقانه بود. فقط یک خونریزی ساده لثه، اما مگر اغلب مردم گاهگاهی خونریزی لثه ندارند؟ کیتاکلمنتس، 42 ساله از آن دسته زنانی نبود که به خاطر هر مسئله کوچکی نگران شود و غصه بخورد. او مادر 5 فرزند و مدیر رستورانی در شهر کوچک اسکاتیا کالیفرنیا بود.

او زن پر کاری بود که زمستان سال 1994?95 درگیر یک سرماخوردگی سخت وعفونت مثانه شده و تمام مدت احساس خستگی و کسالت می کرد. وی دلیل بیماری خود را زمستان سرد آن سال می دانست.

دکتر معالجش جهت مداوی عفونت مثانه او داروهایی تجویز کرده بود و او کمی بهتر شده بود ، اما چند هفته بعد درد لثه و خونریزی بدتر و شدیدتر شده بود، او فکر کرد شاید مشکل ازدندان عقل اوست که قبلاً به سختی جی خود را در دهان وی باز کرده لذا به نزد جراح دهان و دندان رفت تا دندان عقل او را بکشد جراح که حدس می زد مشکل وجود دارد از لثه او تکه برداری (بیوپسی) کرد و خانم کلمنتس را جهت انجام آزمایشات خون فرستاد.

 

 

روز بعد پزشک به خانم کلمنتس تلفن کرد و گفت:« شما باید نزد یک پزشک متخصص بروید همین امروز!» آزمایشات حاکی از این بود که خانم کلمنتس دچار لوسمی میلوئید حاد( مهلک ترین نوع سرطان خون) شده بود.

بعضی افراد به محض اینکه دچار سرماخوردگی مختصری می شوند سریع به پزشک مراجعه می کنند ، اما بسیارند کسانی که نشانه هی بیماری را می بینند ، اما از روی ناآگاهی، خجالت و یا ترس به آنها توجهی نمی کنند. خونریزی لثه که از نشانه هی سرطان خون است ممکن است نادر باشد ، اما نشانه هی دیگر آنقدرها نادر نیستند ولی مردم مایل نیستند که آنها را مطرح کنند. موارد زیر مهمترین نشانه هایی هستند که باید به آنها توجه کنید:

1- درد در قفسه سینه
« درد خود به خود از بین می رود» این جمله می تواند خطرناکترین جمله ی باشد که بر زبان یک بیمار جاری می شود. مرکز ملی آمار بهداشت گزارش می دهد که سالانه تعداد 725 هزار بیمار به خاطر ابتلا به بیماریهی قلبی در آمریکا می میرند، که بیشتر از مجموع  بیماران سرطانی است که فوت می کنند . نتیجه مطالعات بر روی 2000 نفر فرد 65 سال به بالا نشان می دهد که از هر 5 مورد حمله قلبی، یکی از آنها تشخیص داده می شود.

« مونیکاسافورد» پزشک داخلی در دانشکده پزشکی « نیوجرسی» می گوید: « اغلب مردم فکر می کنند دچار سوء هاضمه هستند به ویژه اگر این دردها حین ورزش بروز کنند. » نشانه هی حمله قلبی اغلب شامل احساس سنگینی ، تحت فشار بودن و یا درد در قفسه سینه است که گاهی اوقات تا فک ( آرواره ها)، گردن، پشت و بازوها کشیده می شود. این نشانه ها ممکن است با تنگی نفس ، عرق کردن، و یا تهوع نیز همراه باشد . شما ممکن است تصور کنید درد در قفسه سینه تان کم است و اغلب اینطور هم هست ، اما نباید جان خود را به خطر بیندازید، مخصوصاً اگر داری وزن بالا، فشار خون بالا، کلسترول بالا و یا دیابت ( مرض قند) هستید . دکتر سافورد می گوید هنگامی که این نشانه ها را در خود احساس کردید، فوراً باید اقدام کنید. اگر این علائم بیشتر از چند دقیقه طول کشید سریع دکتر خود را خبر کنید و یا با مراکز اورژانس تماس بگیرید و تقاضی آمبولانس کنید. هرگز سعی نکنید با پی خودتان به بیمارستان بروید.
2- اختلالات جنسی
هنگام معاینات بدنی ممکن است سؤال در مورد توانایی هی جنسی به فراموشی سپرده شود. پزشکان اغلب به هنگام سؤال در مورد مشکلات جنسی با نارضایتی بیماران خود مواجه می شوند، حتی در مواقعی که این مشکلات نتیجه عوارض جانبی داروهایی چون ضد افسردگی و داروهی ضد فشار خون باشد که به طور وسیع مصرف می شوند. دکتر ” استیون وین رب” پزشک بیمارستان ” هارتفورد” می گوید:” بیماریهی بسیاری وجود دارند که می توانند موج کاهش تمایلات جنسی شوند. فقدان احساسات و تمایلات جنسی در مردان ویا زنان و اشکال نعوظ درمردان می تواند از علائم اولیه بیماری دیابت، مشکلات غده تیروئید، افسردگی و یا تومور باشد”. در حقیقت مطالعات اخیر نشان می دهد که یکی از اولین موارد پیش بینی کننده بیماریهی قلبی می تواند اختلال نعوظ در مردان باشد.

3- تغییر در عادات خوابیدن
بسیاری از مردم بی خوابی و یا خواب زیاد را ناشی از مشکل روحی و روانی می دانند که ممکن است چنین هم باشد.

بنابر گزارش ” مؤسسه ملی سلامت روانی” 19 میلیون فرد بالغ از افسردگی رنج می برند ، با وجود این بیش از دو سوم آنها تحت معالجه قرار نمی گیرند. افسردگی می تواند به عنوان یک بیماری نهفته منجر به بی تحرکی و بی ارادگی شود، اما با وجود این پیامدهی جدی نظیر طلاق، ترک شغل، استعمال بیش از حد الکل و مواد مخدر، بیماری قلبی و حتی خودکشی را نیز به دنبال دارد. دکتر رزماری کُلیگنیارو ” پزشک داخلی  در دانشگاه پزشکی پیتسبورگ” می گوید:” من همواره از بیماران خود راجع به خواب آنها سؤال می کنم زیرا حتی آنهایی که نمی خواهند افسردگی خود را نشان دهند خواب را به عنوان یک مسئله نامربوط می بینند” وی اضافه می کند . ” من از این طریق موارد زیادی از افسردگی و اضطراب را تشخیص داده ام.”

مشکلات مربوط به خواب می تواند به خاطر مسائل ساده ی چون استرس، الکل و یا مصرف بیش از حد کافئین باشد، اما ممکن است نشانه یک بیماری باشد . برخی مشکلات خواب می تواند نشانه اختلالات تنفسی، بیماری کلیوی و یا دیابت باشد.

نیاز به گذاشتن چندین بالش در هنگام خواب می تواند بطور شگفت آوری نشانه یک مشکل باشد. کسانی که باید سر خود را به هنگام خوابیدن بالا نگهدارند ممکن است دچار بیماری قلبی باشند. بالا نگاه داشتن سر باعث می شود که خون در پاها جمع شود و از فشار بر روی قلب کم کند.
4- واکنشهی دارویی
علائمی نظیر سردرد، تهوع، سرگیجه، جوش و مشکلات تنفسی همان طور که ممکن است نشانه بیماری هی مختلفی باشند ، می توانند واکنشهی مختلف در برابر داروها باشند، اما گاهی اوقات مردم آنها را نادیده می گیرند. نتیجه یک تحقیق منتشر شده در یکمجله پزشکی شماره آوریل 1988 نشان می دهد که 43 هزار آمریکایی تنها به خاطر عوارض جانبی داروهی تجویز شده و یا استفاده از داروهی بدون نسخه در بیمارستان ها بستری شده و یا فوت کرده اند. اگر شما اخیراً داروی جدیدی را مصرف می کنید و چنین نشانه هایی را در خود مشاهده می کنید با دکتر خود تماس بگیرید و این موارد را بری او توضیح دهید و موقعی که به نزد دکتر خود می روید لیستی از تمام داروهی شیمیایی و گیاهی را که مصرف می کنید همراه خود ببرید.
5- تغییرات در دفع مزاج
دکتر کلیگنیارو می گوید:” دفع مزاج در همه یکسان نیست . بعضی ها روزی یکبار بعضی بیشتر و بعضی دیگر هم کمتر عادت به دفع مزاج دارند که همگی آنها می تواند کاملاً طبیعی باشد. تنها تغییر در این عادات دفع مزاج است که مهم است. همانطور که خون درمدفوع و درد درمعده ممکن است علامت سرطان قولون (سرطان روده بزرگ) باشد، تغییر در اجابت مزاج هم ممکن است نشانه هشدار دهنده ی از این بیماری باشد. تغییر در اجابت مزاج گاهی اوقات با اختلالات روحی نظیر افسردگی و اضطراب نیزهمراه است. دکتر” الین رینولدز” از مرکز پزشکی بوستون اظهار می دارد:” بیماری به من مراجعه کرد که علایم معدی روده ی مثل اسهال و درد شکمی داشت. علائم نشان دهنده سندرم روده تحریک پذیر بود ،ولی می توانست با بیماری روانی مرتبط  باشد.” هنگامی که رینولدز از بیمار خود سؤالاتی را می پرسید، و او می گفت که قبل از خارج شدن از خانه  باید بسته بودن شیرگازوقفل بودن در خانه را بررسی کند که ممکن است 15 تا 20 بار طول بکشد . رینولدز می گوید: ” بیمار از ناراحتی معده صحبت می کرد اما او مشکل وسواس داشت
6- تغییرات پوستی
بیمار دیگری به دکتر رینولدز مراجعه کرد که نگران وجود غده ی در ساق پی خود بود. بعد ازمعاینه معلوم شد که این برآمدگی یک کیست است. اما مریض قبلاً دچار ملانوم که نوعی سرطان پوست است بوده و لذا دکتر خواست که او را دقیقتر معاینه کند. دکتر یک غده فلسی شکل قهوه ی با لبه هی ناصاف بر روی شانه بیمار مشاهده کرد که وی آن را دیده بود ولی جدی نگرفته بود. لذا دکتر از این غده نمونه برداری کرد. سرطان پوست شایع ترین نوع سرطان است. او می گوید:” نکته قابل توجه این است که کاملاً مواظب باشید و هر گونه بزرگ شدن ویا تغییرات مشکوک در خالها و کک مک ها را با دکتر خود در میان بگذارید. خجالت و یا ترس می تواند همچون غفلت از علائم بیماری مشکل آفرین باشد. ترس از پزشک و یا ترس از فهمیدن حقیقت مانع بسیاری از معالجاتی هستند که در واقع فرد به آنها نیاز دارد . دکتر” مارک گراف ” روانپزشک بیمارستان کیسردرکالیفرنیا می گوید:” ترس، نگرانی و عصبانیت بیماران در رفتار آنان انعکاس می یابد.” آنها پیوسته برداشتهی خود را تکرار می کنند و می ترسند که حقیقت را بفهمند . اما اینک بسیاری از بیماری ها خیلی بیشتر از آنچه که یک دهه قبل بوده اند قابل درمان شده اند و هر چه سریعتر به درمان بیماری اقدام شود نتیجه موفقیت آمیزی حاصل خواهد شد.

دکتر رینولدز می گوید:” هنگامی که با دکتر خود صحبت می کنید بی پرده سخن بگویید. عجله نکنید و مضطرب نشوید از تمام نکاتی که می خواهید با دکتر در میان بگذارید لیستی تهیه کنید و موارد مهم را در راس این فهرست قرار دهید هیچ نشانه ی آنقدر کم اهمیت نیست که ذکر نشود.

بروز یک نشانه بی ضرر مثل خونریزی لثه که به موقع به آن رسیدگی شد، جان کیتاکلمنتس را نجات داد. 6 سال از آن ماجرا گذشته واستخوان قاب زانوی او پیوند زده شده است . او جزء 20 تا 30% افرادی است که دچار لوسمی حاد بوده اند و اینک یک دوره بهبودی دراز مدت را تجربه می کند .

خانم کلمنتس از اینکه پزشک معالجش مثل خود او نسبت به نشانه هی بیماری او خونسرد و بی توجه نبوده است ، عمیقاً از او سپاسگزار است، وی می گوید:” من هنوز هم زیاد نگران مسائل نیستم و به خاطر هر موضوع کوچکی غصه نمی خورم ، اما از آنچه که درست جلوی چشمانم قرار گرفته بی توجه نمی گذرم. “






تاریخ : پنج شنبه 90/9/3 | 8:17 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
<   <<   31   32   33   34   35   >>   >
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">