محمود بهمنی درباره نرخ تورم تیرماه گفت: قرار بر این است که مرکز آمار نرخ تورم را اعلام کند اما در عین حال، بانک مرکزی نرخ تورم را هر ماه استخراج می کند و 10 روز بعد از ماه قبل این نرخ آماده است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه نرخ تورم در دوازده ماهه منتهی به خردادماه 15.4 درصد بوده است، افزود: در تیرماه سال جاری خوشبختانه روند افزایشی نرخ تورم کاهش پیدا کرده و این آن چیزی بود که بانک مرکزی دنبال می کرد.
وی تصریح کرد: نرخ تورم در خردادماه 1.2 درصد افزایش یافته بود اما در تیرماه این نرخ کمتر از یک درصد افزایش یافت و در حالی که مطابق پیش بینی ها باید به 16.6 درصد می رسید اما خوشبختانه نرخ تورم تیرماه 16.3 درصد رقم خورده است که 9 دهم درصد رشد کاهنده نسبت به خرداد ماه را نشان می دهد.
به گفته بهمنی، تلاش بانک مرکزی این است که ادامه روند کاهنده نرخ تورم را شاهد باشیم تا در آبان و آذرماه به کاهش بیشتری برسیم.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم تا یکسال آینده نرخ تورم تک رقمی شود و بانک مرکزی برای این موضوع نیز برنامه دارد.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه هیچگاه میزان افزایش نرخ تورم با توجه به محاسبات بانک مرکزی از 15 درصد بالاتر نخواهد رفت، گفت: در ماههای آتی روند نزولی نرخ تورم را شاهد خواهیم بود و امیدواریم از آذر و دی بتوانیم شرایط بهتری را در نرخ تورم داشته باشیم، البته اگر شرایط همچون هم اکنون باشد و مسئله خاصی پیش نیاید.
در پی بالاگرفتن مناقشه تورمی مرکز آمار و بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، دولت در ماههای اخیر در مصوبه ای و در راستای قانون برنامه پنجم رای به ارائه آمار مرکز آمار ایران داده است.
هم اکنون این پرسش مطرح است که مراکز تحقیقاتی، اقتصاددانان و ... نرخ تورم اعلامی کدام مرکز را باید بپذیرند و براساس آن، به تجزیه و تحلیل رویدادهای اقتصادی بپردازند.
منبع: مهر
هیچ چیز در دنیا انعطاف پذیر تر و سودمند تر از آب نیست. با این وجود وقتی با چیز سخت یا محکمی بر خورد می کند، هیچ کدام توان پایداری در برابر آن را ندارند چون راهی برای تغییر ندارند. پس انعطاف پذیری بر استحکام چیره می شود و پر ثمر بر پر قدرت غلبه می کند. همه این را می دانند ولی هیچ کس نمی تواند این طور باشد.
” لائو تزو”
منبع:ایران...
در ساعات افطار آب مورد نیاز بدن را از 3 طریق تامین کنید. مصرف آب و مایعاتی چون شیر، دوغ کمچرب، آبمیوه تازه، شربت کمشیرین آبلیمو یا خاکشیر و چای کمرنگ را در اولویت قرار دهید. مصرف غذاهای آبدار مانند انواع سوپ جو، آش دوغ، آش ماست، انواع خورش سبزی و خوراکهای آبدار کمنمک را در ساعات میان افطار تا سحر بگنجانید و از مصرف میوه و سبزیجات غافل نشوید.
بهترین دما برای آب و نوشیدنیها بین 5 تا 6 درجه سانتیگراد است. گرچه با نوشیدن آب یخ خصوصا در شروع افطار لحظهای احساس فوقالعاده پیدا خواهید کرد، ولی عطش شما برطرف نخواهد شد و حتی تشنگی شما بیشتر هم میشود، اما علت چیست؟ دمای بدن با نوشیدن آب یخ به کمتر از دمای طبیعی یعنی کمتر از 37 درجه سانتیگراد میرسد بنابراین برای آن که بدن به دمای طبیعی بازگردد مجدد خود را گرم کرده و شما دچار آشفتگی، عطش و مصرف دوباره آب خواهید شد. حال اگر شما به نوشیدن پیاپی آب ادامه دهید معده شما بیش از اندازه حجیم و همین عامل میتواند سبب سنگینی معده و مشکلات گوارشی شود. از طرف دیگر کلیهها نیز تحت فشار مضاعفی قرار گرفته و ممکن است مسمومیت ناشی از مصرف آب زیاد عارض شود.
وسط غذا آب نخورید
مصرف آب یا مایعاتی چون دوغ یا نوشابه در وسط غذا میتواند با رقیق کردن اسید معده کارایی این عضو را دچار اختلال کرده و غذا هضم نشده از معده تخلیه شود. این غذا به دلیل آبکی بودن توقف کوتاهی در رودهها داشته و جذب مواد مغذی به خوبی انجام نخواهد گرفت. از سوی دیگر مصرف آب در میان غذا میتواند معده را حجیم و تمایل فرد را به مصرف غذا کاهش داده و فرد را در ساعات روزهداری دچار گرسنگی شدید سازد. نکته دیگر آن که اگر معده از غذای آبکی پر شود احتمال برگشت غذا از معده به مری زیاد شده و فرد دچار سوزش سر دل یا همان ریفلاکس معده میشود. بنابراین بهتر است آب را قبل از غذا یا مدتی بعد از غذا بنوشید.
از مصرف غذاهای تند و محرک بپرهیزید
غذاهای تندی که حاوی فلفل و دیگر ادویهجات هستند به دلیل طبع گرم و عرقزا بودن میتوانند خون را به سطح بدن هدایت کرده و باعث تعریق و دفع بیشتر آب خصوصا در ساعات روزهداری شوند. از طرفی به دلیل آن که همراه با عرق، عناصری چون سدیم و برخی مواد ضروری بدن دفع میشود، اختلال قابل توجهی در تعادل آب و املاح بدن ایجاد خواهد شد. بنابراین از مصرف غذاهای حاوی ادویهجات تند و همچنین نوشیدنیهای محرک مانند چای دارچین، چای هل و نوشابههای کولادار و برخی جوشاندههای گیاهی خصوصا در زمان سحر خودداری کنید.
در ضمن اگر دریافت آب بیش از نیاز بدن باشد بر مقدار آب میانبافتی افزوده شده و اندامها دچار تورم میشوند. این حالت معمولا در مصرفکنندگان داروهای کورتونی، خانمهای باردار، بیماران کلیوی یا کسانی که غذاهای شور میخورند بیشتر دیده میشود، بنابراین بهتر است برای خوردن سحری کمی زودتر از خواب بیدار شده و در فواصل معینی از مایعات، میوه و سبزیجات فیبری آبدار یا غذاهای نشاستهای چون برنج، نان و ماکارونی استفاده کنید. این ترکیبات میتوانند مانند یک اسفنج تا حدودی آب را در خود ذخیره و بتدریج به بدن برسانند.
نوشیدنیهای مفید را انتخاب کنید
شیر و عسل:
شیر و آبمیوه:
شیر و قهوه:
شکلات داغ (هاتچاکلت):
چای و آبلیمو:
شربت سکنجبین:
شربت خاکشیر و تخم شربتی:
فاخره بهبهانی
جامجم
خانه ای خیره کننده در جاکارتای اندونزی به وسیله ی گروه مهندسی TWS و همکاران طراحی شده است.این خ;انه با 800 متر مربع زیر بنا و 4 اتاق خواب دو حیاط مجزا دارد که باعث می شود وقتی از داخل ساختمان فضای خارجی را نگاه می کنید، بزرگتر دیده شود. همچنین یک استخر بسیار زیبا هم دارد که باعث می شود نور طبیعی روز به داخل خانه منعکس شود. یک ملک بسیار ع;الی. از تماشای آن لذت ببرید.
طراحی داخلی
موادی که در این ساختمان به کار رفته دارای طراحی رنگ ِخاکی ِ سبک و روشنی است که باعث می شود خانه محیطی طبیعی، خیال انگیز و آرام برای زندگی داشته باشد.
گروه م;هندسی TWS و همکاران با استفاده از سبک مبلمان مدرن، ساده و مینیمالیستی و با ترکیب وسایل تزئینی و آثار هنری کلاسیک و محلی فضای گرم و دلنشینی را ایجاد کرده اند. کف مرمرین در ا;تاق نشیمن به عنوان پس زمینه ای برای مبل های چرمی سفید است و با چراغ ایستاده ی لاین روزت و میز استیل شیشه ای ترکیب خوبی را ایجاد می کند.
درب ورودی که از جنس چ;وب است به صورت دست ساز و توسط کایون ( هنرمند نجار از بالی) ساخته شده است. این در با طرح های گلدار خاصی تزئین شده که جلوه ی زیبایی حیاط را در داخل خانه ایجاد می کند.
میز ناهارخوری هم از چوب یک تکه و به صورت دست ساز درست شده و در کنار قفسه های تزئینی آنتیک چینی و کاغذ دیواری خاکی رنگ قرار گرفته است.
منبع:ایران...
منبع: برنا
اسم حساسیت غذایی که میآید همه فورا یاد غذاهایی مثل گوجهفرنگی و بادنجان میافتند؛ ولی شاید بدانید غذاهای دیگری هم وجود دارند که هرچند به اندازه گوجهفرنگی و بادنجان به حساسیتزا بودن شهرت ندارند اما میتوانند بهخصوص برای بچهها حساسیت ایجاد کنند . مثلا همین سیب که همیشه میگویند «میوه بهشته» و نماد سلامت است، میتواند برای بعضی از بچهها حساسیتزا باشد. اگر شما هم دوست دارید این غذاها را بشناسید و فوت و فن پیشگیری از ابتلای فرزندتان به حساسیت غذایی را بلد شوید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
قبل از اینکه غذای کمکی را برای بچهها شروع کنید، دنیای آنها فقط یک طعم را در خود دارد: طعم شیر! ولی از پایان 6 ماهگی کمکم سروکله غذاهای دیگر هم پیدا میشود و طعمهای جدید یکی پس از دیگری به دنیای کودکتان راه پیدا میکنند. این زمان، درست فرصت طلایی برای پیشگیری از حساسیتهای غذایی در کودکان است. اگر اصول تغذیه تکمیلی را به درستی رعایت کنید، میتوانید از بروز بسیاری از حساسیتهای غذایی در آینده جلوگیری کنید.
زمانی که کودک را با غذاهای کمکی آشنا میکنید باید به این نکتهها توجه کنید
- برای جلوگیری از ایجاد حساسیت، غذای کمکی را زودتر از موعد شروع نکنید.
- غذاهای جدید را بهتدریج به کودک بدهید تا دستگاه گوارش او فرصت سازگاری با ماده غذایی جدید را پیدا کند.
- هر ماده جدیدی که به کودک معرفی میشود باید از مقدار یک قاشق مرباخوری شروع شود و بعد کمکم در روزهای آینده مقدار آن اضافه شود.
- اگر کودک بعد از اضافه کردن یک نوع خوراکی، دچار دلدرد، نفخ شکم یا اسهال میشود، به احتمال زیاد کودک به آن ماده غذایی حساسیت دارد.
حساسیت یا آلرژی به غذاها، یک بیماری ژنتیک است که میتواند از شما به فرزندتان منتقل شده باشد. حساسیت غذایی وقتی اتفاق میافتد که سیستم ایمنی بدن، یک ماده خوراکی را با یک ماده مهاجم نظیر میکروبها اشتباه میگیرد و بنابر این نسبت به آن واکنش نشان میدهد. این واکنش باعث آزاد شدن مقدار زیادی هیستامین در بدن کودک میشود که علائم حساسیت را بهدنبال دارد.
غلات و آردها
- گندم
- چاودار
- ذرت
- جودوسر و جو
- گوجه فرنگی، اسفناج و جعفری خام
- هویج خام، نخودفرنگی، باقلا و کلم برگ
- کلم گل، بروکسل، لوبیا سبز
- پیاز و سیر
- خانواده توتها، پرتقال، انجیر، انبه، هندوانه
- سیب، زردآلو و هلوی خام،خرما، طالبی
- آناناس، کشمش، سیب پخته شده
- کیوی، آلبالو، آلو، زردآلوی پخته شده
- بادام زمینی، سویا، فندق، کنجد
- گردو، بادام
- دانه کاکائو و پودر آن، شکلات، نارگیل
- بادام هندی، پسته
- سفیده تخم مرغ
- زرده تخم مرغ
- میگو
- ماهی
- بستنی ، شیرگاو
- پنیر
- خامه
- شیر بز و گوسفند
با اینهمه غذای حساسیتزا که نام بردیم، لازم نیست بترسید! اصلیترین غذاهایی که بیشترین حساسیتها را در کودکان ایجاد میکنند، 8 گروه اصلی هستند که تنها رعایت کردن احتیاط در مورد این 8 غذا میتواند تا 09 درصد خطر بروز حساسیت غذایی را در کودک شما کم کند. این 8 غذا شامل اینها هستند
- شیرگاو
- تخم مرغ
- بادام زمینی (بسیاری از پزشکان میگویند بهتر است تا قبل از 3 سالگی به کودک بادام زمینی ندهید چون بهشدت حساسیتزاست.)
- مغزگردو و بادام
- ماهی
- میگو
- سویا
- گندم
علائم حساسیت غذایی معمولا اندکی بعد از اینکه غذا توسط کودک خورده شد، ظاهر میشوند. یعنی تقریبا چند دقیقه تا چند ساعت بعد از خوردن غذا. همین موضوع به شما کمک میکند که سادهتر بتوانید نوع غذایی را که باعث حساسیت فرزندتان شده تشخیص دهید. هر بار که غذای جدیدی را به فرزندتان میدهید، بهویژه غذاهایی که حساسیتزا هستند، باید حواستان جمع باشد تا علائم مربوط به حساسیت غذایی را ببینید. این علائم شامل موارد زیر میشوند:
- کهیر، قرمزی یا جوش پوست، تورم صورت، لبها یا زبان ، استفراغ، دلدرد، نفخ شکم و اسهال، وجود خون در مدفوع، سرفه، تنفس دشوار، شنیده شدن صدای ویز ویز موقع تنفس کودک و بیهوش شدن (در موارد شدید).
گاهی ممکن است علائم خطرناکی از قبیل تورم شدید صورت، حلق، گلو یا انقباض شدید ناحیه حنجره، خس خس سینه و تنگی نفس شدید، کاهش فشارخون یا افت سطح هوشیاری در کودک بروز کند. به مجموعه این علائم شوک آنافیلاکسی گفته میشود. در این صورت باید هر چه زودتر با اورژانس تماس بگیرید. در مورد اسهال یا استفراغ شدید هم بهتر است در اسرع وقت به پزشک کودکان مراجعه کنید.
خوشبختانه علائم حساسیت غذایی اغلب خود را بهصورت خفیف نشان میدهند. اگر فرزند شما علائمی مثل قرمزی پوست را از خود نشان میدهد و شما به حساسیت غذایی نسبت به یک غذای خاص مشکوک هستید، بهتر است با پزشک کودکان مشورت کنید. اگر پزشک هم مانند شما به این نتیجه برسد که فرزندتان به نوع خاصی از غذا حساسیت دارد، معمولا از شما میخواهد آن ماده غذایی را از رژیم روزانه فرزندتان حذف کنید و به شما یاد میدهد که درصورتی که فرزندتان تصادفا آن غذا را خورد، چه برخوردی نشان دهید.
اما آنچه مهم است این است که اگر فرزندتان برای نخستین بار نسبت به غذایی که به آن حساسیت دارد، علائم خفیف نشان دهد، باز هم ممکن است در آینده نسبت به همان غذا شدیدا واکنش نشان دهد. بنابر این باید حتما موضوع حساسیت غذایی را با پزشک در میان بگذارید.
بعضی از حساسیتهای غذایی به مرور زمان و با بزرگ شدن کودک، از بین میروند. مثلا حساسیتبه شیر و تخم مرغ به مرور از بین میرود اما حساسیت به بادامزمینی و آجیلهای دیگر معمولا از بین نخواهد رفت.
بعضی از غذاها بهدلیل خاصیت حساسیتزایی بالایی که دارند تا قبل از یک سالگی نباید به کودکان داده شوند. شیر گاو یکی از مهمترین این مواد است. شیر گاو برای بچههای زیر یک سال بهشدت حساسیتزا بوده و ممکن است در آینده باعث بیماریهای دیگری نیز در کودک شود. سفیده تخم مرغ، بادام زمینی، میوههایی مثل کیوی، انواع توت مثل توت سفید، توت فرنگی، شاهتوت و تمشک، خربزه، آلبالو و گیلاس هم نباید به کودکان زیر یک سال داده شوند.
نکته مهم دیگری که شاید به ذهن مادران نرسد این است که بهتر است از دادن هر گونه خوراکی بستهبندی شده که از بیرون میخرید، به کودکان زیر یک سال خودداری کنید چون مواد خوراکی بستهبندی شده مواد نگهدارنده دارند و ممکن است برای کودک حساسیتزا باشند. غذاهای کمکی آماده هم معمولا مخلوطی از چند جور خوراکی مختلف هستند و درصورتی که کودک شما به یکی از این مواد حساسیت داشته باشد، نمیتوانید آن را تشخیص دهید.خوردن پنیر، قهوه، چای، نوشابه، سوسیس، شکلات، میگو، نمک، ادویه، ترشی، آبمیوههای صنعتی، لپه، نخود، اسفناج و کلم هم برای کودکان زیر یکسال ممنوع است.
جدول این صفحه غذاهای حساسیتزا را بهترتیب شدت حساسیتزایی آنها نشان میدهد. البته این غذاها و شدت حساسیتزایی آنها در افراد مختلف با ذائقهها و سابقه مختلف در خانواده متفاوت است، مثلا اگر شما به ماهی حساسیت دارید، خیلی احتمال دارد که فرزندتان هم به این ماده خوراکی حساسیت داشته باشد.