سلامت قلبتان را فدای رژیمهای یویویی نکنید
حتماً شما هم افرادی را دیدهاید که به یک باره به فکر «خوش تیپ» شدن میافتند و با رژیمهای سخت و عجیب غریب به اصطلاح «باربی» میشوند ولی چند ماه بعد که همین افراد را میبینید به وضعیت قبلی خود برگشتهاند. دوباره همان آش و همان کاسه. دوباره رژیم گرفتن و دوباره چاق شدن و الی آخر. به این نوع رژیم گرفتنها رژیمهای «یویویی» میگویند.
باید بدانید که این توالی لاغری و چاقی حتی میتواند به مشکلات روحی و افسردگی بیانجامد. از این گذشته این اضافه و کم کردنهای پی در پی و ناگهانی به پیری ظاهری افراد منجر میشود.
بر اساس نتایج پژوهشی که درDaily Mail به چاپ رسیده است رژیمهای یویویی رباطهایی که از بافتهای نرم صورت محافظت میکنند را به خطر میاندازند و باعث تغییر شکل این بافتها شده و چهره را پیر میکنند.
اینها را داشته باشید تا بگوییم که این سندرم «یویویی» خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی را هم افزایش میدهد. یعنی با هر بار چاق و لاغر شدن به قلب نازنینتان آسیب میزنید. برای آشنایی بیشتر با این رژیمها و آسیبهای ناشی از آن با ما همراه شوید.
رژیم یویویی پدیدهای است که بیشتر در خانمها دیده میشود. خانمهایی که همیشه به دنبال وزن ایدهآل و زیبایی اندام هستند اما معمولاً بعد از رسیدن به وزن ایدهآل نمیتوانند وزنشان را ثابت نگه دارند و دوباره اضافه وزن پیدا میکنند. معمولاً این رژیمها کمکم تأثیر خود را از دست میدهند و هر بار که رژیم متوقف میشود اضافه وزنی که حاصل میشود بسیار چشمگیرتر است. یعنی این افراد چاقتر از قبل میشوند.
باید بدانید که این توالی لاغری و چاقی حتی میتواند به مشکلات روحی
و افسردگی بیانجامد. از این گذشته این اضافه و کم کردنهای پی در پی
و ناگهانی به پیری ظاهری افراد منجر میشود
نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان داده است این گونه رژیمها کلسترول مفید خون را هم کاهش میدهند. کلسترول خوب یا مفید با انباشته شدن چربیها در رگها مقابله میکنند و به این ترتیب از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکنند. حالا خودتان تصور کنید با از بین رفتن این کلسترول چه آسیبی به قلب خود میزنید.
پیامد رژیمهای سخت، جدی است
زمانی که بدن خود را از غذا محروم میکنید، تلاش میکند از ذخیرههای انرژی خود استفاده کند. در واقع بدن یاد میگیرد که به شیوهی «صرفهجویانه» امورات خود را بگذراند. اما زمانی که همین بدن دوباره به اندازهی کافی تغذیه میشود، غذاهای دریافتی به سرعت به ذخیرهی انرژی تبدیل نمیشوند بلکه بدن برای پیشگیری از گرسنگیهای احتمالی آنها را انبار میکند و چاق شدن بعد از توقف رژیم از همین جا ناشی میشود. در واقع شما با این کارتان بدنتان را گیج میکنید. بدن برای مقابله با گرسنگیهای بعدی غذاهای مصرفی را ذخیره میکند و نمیسوزاند.
تأثیر منفی رژیمهای یویویی روی کلسترول
زمانی که رژیمهای سفت و سخت و بدون تعادل میگیرید شک نکنید که بعد از توقف رژیم، وزنتان بالا خواهد رفت. البته این همهی ماجرا نیست. میزان کلسترول مفید خون نیز حرکات این یویو را دنبال میکند و در نهایت کاهش مییابد.
یک پژوهش آمریکایی که در روزنامهی معتبر American College of Cardiology منتشر شده به نتایج جالب توجهی رسیده است. در این پژوهش محققان 485 زن را که 130 نفرشان رژیمهای یویوی را تجربه کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند.
19 درصد این زنان در طول زندگیشان حداقل 3 مرتبه تغییر وزن بین چهار، پنج و هشتونیم کیلو و 6 درصد آنها بین نه تا بیست و دو کیلو و 2 درصد آنها بیشتر از بیست و دو کیلو لاغری را تجربه کرده بودند. در طول آزمایشات این زنان دردهایی را در قفسهی سینهی خود احساس میکردند که علامت بیماری عروق کرونری است؛ یعنی انسداد و تنگ شدن رگهای کرونر که وظیفهی تغذیه و خونرسانی به قلب را برعهده دارند.
این گونه رژیمها کلسترول مفید خون را هم کاهش میدهند. کلسترول خوب یا
مفید با انباشته شدن چربیها در رگها مقابله میکنند و به این ترتیب از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی پیشگیری میکنند. حالا خودتان تصور کنید با از بین رفتن
این کلسترول چه آسیبی به قلب خود میزنید
مطالعات نشان داد میزان کلسترول مفید خون زنانی که رژیمهای یویویی داشتهاند به میزان 7 درصد کمتر از زنانی است که وزن ثابت داشتهاند.
از طرف دیگر زنانی که وزنشان بیشتر از همه بود زنانی بودند که بیش از بقیه نوسان وزن داشتهاند و میزان کلسترول مفید این زنان از بقیه کمتر بوده است. آسیبی که این گونه رژیمها به قلب وارد میکند کاملاً جدی است.
اگر قلبتان را دوست دارید و میخواهید با این قلب به دیگران نیز عشق بورزید مراقب سلامتی آن باشید. به جای این رژیمهای بی حاصل، وزن متعادل خود را بشناسید، تغذیه مناسبی داشته باشید و ورزش کنید.
محققان معتقدند به جای این که بدون داشتن اضافه وزن رژیمهای سخت بگیرید و بعد از مدتی خسته شده و رژیمتان را بشکنید، وزنتان را ثابت نگه دارید. اگر اضافه وزن دارید و لازم است لاغر شوید با مشورت پزشک یک رژیم مناسب انتخاب کنید و از رژیمهای یویویی بپرهیزید.م:تبیان
اصول خوشحال کردن زنان |
|
|
|
دیدنی های امروز
تداوم اعتراضات جنبش اشغال وال استریت در نیویورک
سیل در بانکوک
جشن های هفتادمین سالگرد حمله آلمان در جنگ دوم جهانی به شوروی در مسکو
تصویری از کهکشان راه شیری
کشته شدن سرباز اسپانیایی در افغانستان
عید قربان در بنگلادش
نماز عید قربان در بوپال هند
شادمانی هواداران دانیل اورتگا رییس جمهوری نیکاراگوئه از انتخاب مجدد او به سمت ریاست جمهوری
فعال شدن یک آتشفشان در زیر دریا در سواحل اسپانیا
یک مرد لیبیایی در شهر سرت در خانه ویران شده اش به دنبال یافتن آلبوم خانوادگی اش است
نفوذ آب به بایگانی مدرسه ای در شهر جنوا ایتالیا
مه شدید در شهر هاربین چین
سیل در جنوا ایتالیا خودروها را جابجا کرده است
طبیعت پاییزی زیبا در اسکاتلند
چاقی مفرط هوگو چاوز رییس جمهور ونزوئلا. چاوز سرطان دارد و تحت شیمی درمانی است
بدون شرح!
این عکس ها را اداره هواشناسی استرالیا و انجمن اقیانوس شناسی و هواشناسی استرالیا منتشر کرده است. قرار است این تصاویر در تقویم هواشناسی 2012 استرالیا چاپ شوند. عکس بالا، که عکاس آن مت اسمیت است، یک رنگین کمان دوگانه را در نیوساوث ویلز آن کشور نشان می دهد تقویم هواشناسی استرالیا از سال 1985 هر سال به چاپ می رسد و برای انتخاب عکس های آن یک مسابقه عکس در سطح کشور برگزار می شود. این عکس یک توفان را در شمال شرقی استرالیا نشان می دهد. عکس از سوزان پالارد. در هر تقویم عکس هایی با موضوعاتی مانند ابر، توفان، صاعقه، رنگین کمان، گردباد و سایر پدیده های طبیعی به چشم می خورد. عکس بالا، سیل در کوئینزلند را نشان می دهد. عکس از هلن کومنز. در این تقویم جدول آب و هوایی مربوط به 12 شهر استرالیا نیز وجود دارد. توفانی در ویکتوریا، عکس از استفانی هال. رعد و برق در شمال استرالیا، عکس از مارک پسیوال. جان مارتین این تصویر "توفان برفی" را در غرب سیدنی گرفته است. تقویم هواشناسی امسال بیست و هشتمین تقویم از این نوع خواهد بود که در 50 هزار نسخه به چاپ می رسد. عکسی از یک درخت یخ زده در ویکتوریا، عکس از پل برگس. سوزان میس این عکس را از ابرهای غیرمعمول در تاسمانیا گرفته است. جینا هارینگتون و عکسی از "ابری عجیب، بزرگ و غلتان" در کوئینزلند. این عکس کاری از بارند بکر، هواشناس، است که در شمال تاسمانیا در استرالیا گرفته شده است. کاترین لینچ با شنیدن پیش بینی هواشناسی درباره مه گرفتگی به شمال سیدنی رفت و این عکس را گرفت. عکس از دریاچه آیر که بزرگترین درباچه نمک استرالیاست. عکاس: مت اسمیت.
|
شناخت نقشه ایران در احیای هویت جاده ابیریشم
شناسایی نقش ایران در فرهنگ و هویت جاده ابریشم یکی از مباحث مورد نظر در جشنواره امسال است.
به گزارش میراث آریا، «پژوهش»، دبیر جشنواره بینالمللی راه ابریشم، ضمن اعلام این مطلب افزود: بهرهبرداری از جاذبههای فرهنگی، هنری و گردشگری ایران و کشورهایی که در مسیر این جاده قرار دارند نیز در این جشنواره مورد بررسی قرار گرفت.
او در ادامه، با اشاره به این که راه ابریشم تنها یکی از هزاران مسیری است که بهعنوان جاده ارتباطی میان کشورها مطرح بوده است، تصریح کرد: این جاده امروز بهعنوان میراثی معنوی و جادهای تاریخی و نـــــــــمادین، برای ایجاد تعامل بیشتر میان ملل مورد توجه و اهمیت است.
به گزارش میراث آریا، دبیر جشنواره راه ابریشم همچنین به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد فضای هماندیشی برای صاحبنظران و پژوهشگران داخلی و خارجی در حوزه گردشگری، تبیین نقش گردشگری در توسعه راه ابریشم و شناسایی موانع موجود بر سر راه توسعه گردشگری میان ایران و کشورهای جاده ابریشم و همچنین معرفی فضاهای باستانی در این مسیر از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره است.
او همکاری دستگاههای فرهنگی برای احیای این مسیر تاریخی را امری ضروری دانست و یادآور شد: راه ابریشم در ابتدا جادهای برای سهولت حملونقل کالا و بعدها مسیری برای تبادل فرهنگی-هنری و شاهراه ارتباطی در زمینههای اقتصادی-اجتماعی- سیاسی و فرهنگی محسوب میشد.
تشدید برخورد با متجاوزان حریم آثار ملی گیلان
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان گفت: آثار ثبتشده هویت تاریخی گیلان است و با متجاوزان به حریم آثار ملی در این استان بهشدت برخورد میشود.
«امید عزیزی» با محکومیت تخریب بخشی از خانه مسکونی پاکسرشت صوفی املش که به ثبت ملی رسیده است، اظهار داشت: در لحظات اولیه تخریب بخشی از این مکان تاریخی با عوامل تخریب برخورد قانونی شد و از ادامه تخریب جلوگیری به عمل آمد.
او گفت: حفظ آثار تاریخی و ثبتشده ملی از مهمترین وظایف سازمانی این ادارهکل است و به هیچ قیمتی اجازه نمیدهیم عدهای سودجو آثار ملی گیلان را که هویت تاریخی این استان ولایتمدار است، تخریب کنند.
عزیزی تصریح کرد: شورای فنی و پایگاههای حفاظتی این ادارهکل بهصورت شبانهروزی آماده برخورد با متجاوزان به حریم آثار ملی هستند و بر اساس قانون، بدون هیچ اغماضی با متخلفان برخورد میشود.
این مقام مسوول با اشاره به وظیفه ذاتی و حاکمیتی این ادارهکل برای شناسایی و ثبت آثار ارزشمند منقول و غیرمنقول فرهنگی و تاریخی، بیان داشت: طبق بند 6 ماده 3 قانون اساسنامه سازمان میراثفرهنگی کشور مصوب سال 67 مجلس شورای اسلامی در این زمینه اقدام کردهایم.
او با اشاره به تخریب غیرقانونی بخشی از خانه مسکونی پاکسرشت صوفی به دست فرد معلوم، اظهار داشت: از تخریب بخش عمدهای از این خانه جلوگیری شد و پرونده متخلف با تکمیل در بخش حقوقی این اداره برای مرجع قضایی ارسال شد.
عزیزی گفت: طبیعی است ثبت یک اثر ملی دارای آثار حقوقی است که از جمله آنها ضرورت اقدامهای حفاظتی و حراستی است و این موضوع به مالک خصوصی ابلاغ شده است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان به استناد ماده 558 و 564 قانون مجازات اسلامی دایر بر تخریب بخشی از یک اثر تاریخی ثبتشده علیه فرد معلومی شکایت و تقاضای رسیدگی عاجل کرده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان اضافه کرد: خانه مسکونی پاکسرشت صوفی در بخش مرکزی املش گیلان واقع شده است و قدمت آن به اواسط دوره قاجار میرسد.
عزیزی با قدردانی از همکاری مردم با ماموران یگان حفاظت گفت: میراثفرهنگی یادگار نیاکان و هویت گیلان است و ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان بیشتر زمان و نیروی انسانی خود را معطوف حفاظت از آثار تاریخی استان کرده است.
او افزود: مردم در صورت مشاهده افراد سودجو و مخربان آثار تاریخی گیلان، مراتب را به این ادارهکل و یا پایگاههای حفاظتی مستقر در شهرستانها اطلاع دهند.
مدیرکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با بیان این که اصالت هر قوم و ملتی در فرهنگ و تمدن آنها نهفته است، تصریح کرد: ادارهکل میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان تلاش گستردهای را در حفظ و نگهداری فرهنگ و دستاوردهای فرهنگی اجرایی کرده است.
او اظهار داشت: نیروهای یگان گیلان در سطح استان مستقرند و وظیفه سرکشی به آثار و تپههای ثبتی را به عهده دارند، و به محض مشاهده حفاری یا دخل و تصرف در آثار یا تجاوز به حریم بناهای تاریخی شهرستانها مراتب را به دفتر یگان اطلاع داده، با هماهنگی و تعامل نیروهای انتظامی اقدامهای لازم را انجام میدهند.
به گزارش میراث آریا، عزیزی افزود: یگان حفاظت، نیروی مخلص در دفاع از آثار تاریخی و فرهنگی و نماینده مردم در برخورد با متجاوزان به آثار ملی است.
او با تشریح ماده 558 قانون مجازات اسلامی یادآور شد: طبق این ماده هرکس به تمام و یا قسمتی از ابنیه، اماکن، محوطهها و مجموعههای فرهنگی، تاریخی یا مذهبی که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است یا تزئینات، تاسیسات، اشیا و لوازم و خطوط و نقوش منصوب یا موجود در اماکن مذکور که به طور مستقل نیز واجد حیثیت فرهنگی، تاریخی یا مذهبی باشد، خرابی وارد آورد علاوه بر جبران خسارت وارده به حبس از یک سال تا 10 سال محکوم میشود.
شهروندی سوییسی قرآنی نفیس به موزه هرات اهدا کرد
یک شهروند سوییسی یک نسخه خطی قدیمی قرآن را که 40 سال پیش در کابل خریده بود، به موزه ملی هرات اهدا کرد.
به گزارش میراث آریا (Chtn)، یک قرآن خطی با قدمت 500 سال که 40 سال پیش در کابل به قیمت 2هزار دلار به یک گردشگر سوییسی فروخته شده بود، از سوی یکی از آشنایان او به موزه هرات اهدا شد.
این قرآن که به خط «نسخ» کتابت شده، دو سر لوحه نقاشی شده دارد و 15 جزء قرآن در آن دیده میشود.
«الیزابت روبی» که از طرف گردشگر سوییسی مامور تحویل دادن این قرآن نفیس شده از کارشناسان حوزه فرهنگ و علوم اسلامی است. او تاریخ کتابت قرآن را دوره تیموریان دانسته و مکان کتابت را نیز در کشمیر اعلام کرده است.
به گزارش میراث آریا، اگرچه اهدا کنندگان قدمتی 500 ساله برای این قرآن در نظر گرفتهاند، مسوولان فرهنگی هرات، تعیین قدمت دقیق را به بررسیهای بیشتر کارشناسان موکول کردهاند.