چشم هایم درد میکنند، به خاطر کامپیوتر است؟
. اما بزرگسالان هم، چه در دفترشان، چه شب ها یا آخر هفته مقابل تلویزیون، مدام در مقابل یک صفحه نمایشگر قرار دارند. سئوالی که مطرح است این است که آیا این فعالیت ها در مقابل نمایشگر میتواند مشکلاتی را با خود به همراه داشته باشد و آیا اگر چشم درد داشته باشیم، میتوان این درد را به مانیتورها نسبت داد؟
شما چه مدت را در مقابل یک صفحه نمایشگر میگذرانید؟
هر چه بچه ها بزرگتر میشوند، زمان بیشتری را در مقابل یک نمایشگر میگذرانند، نمایشگر تلویزیون، تلفن همراه، کنسول های بازی، کامپیوتر و... . در نهایت خیلی سریع به دو ساعت در روز یا 20 ساعت در هفته میرسیم. و بزرگسالان؟ بسیاری از ما 35 ساعت کار در دفترمان را پشت یک مانیتور میگذرانیم، که میتوان به آن 30 ساعت قرار گرفتن در در مقابل تلویزیون، و کامپیوتر در آخر هفته در خانه را هم اضافه کرد.
مشکلات بینایی که به صفحه های نمایشگر نسبت میدهیم، کدامند؟
خستگی چشم تنها علامتی است که میتوانیم با اطمینان علت آن را کار یا سرگرمی در مقابل صفحه نمایشگر بدانیم.
خستگی چشم بی خطر است اما با این حال بسیار شایع است: تخمین زده میشود که 50 تا 90% کسانی که زمان شان را در مقابل صفحه نمایش میگذرانند، دچار خستگی چشمی میشوند.
اگر مدت زیادی بدون هیچگونه استراحتی در مقابل صفحه نمایش قرار بگیریم، این احتمال باز هم بیشتر میشود.
کار بر روی صفحه نمایشگر: خستگی بینایی را چه طور میتوان تشخیص داد؟
چشم ها قرمز میشوند، میخارند و حساس میشوند. از چشم اشک میآید و دردهایی در کر? چشم بروز پیدا میکنند. این علائم همراه با سردرد، درهای مغزی یا کمر درد هستند.
نمایشگرها مشکوک به افزایش آب سیاه هستند
آب سیاه بیماری اعصاب بینایی است، که اغلب در ارتباط با افزایش فشار چشم است. این بیماری اغلب خود را به شکل کاهش میدان دید نشان میدهد که همراه با از بین رفتن فیبرهای بینایی است. هنوز هیچ چیز در این رابطه ثابت نشده است، اما این احتمال وجود دارد که کار در مقابل صفح? نمایشگر باعث افزایش احتمال ابتلا به این بیماری میشود. ضمناً باید گفت آب سیاه در بین کسانی که با کامپیوتر کار میکنند، بیشتر دیده میشود.
در تمام موارد، اگر نمایشگرها باعث ایجاد مشکلات بینایی نشوند، در عوض میتوانند وجود برخی مشکلاتی که از قبل وجود داشته، خصوصاً مشکلات شکست نور را آشکار کنند.
توصیه هایی برای کاهش خطرات زمانی که پشت یک کامپیوتر هستید
•کارتان در مقابل صفحه نمایش را با کارهای دیگر به طور متناوب تغییر دهید، بهتر است کارهای جسمی را جایگزین آن کنید.
•درست در مقابل نمایشگر قرار بگیرید: صندلی و میز باید در ارتفاع مناسبی باشند، آرنج ها باید تکیه داده شوند و در حالت افقی قرار بگیرند، بالا تنه باید درست در مقابل نمایشگر باشد، چشم ها باید از بالا به مانیتور اشراف داشته باشند (هرگز نباید از پایین به نمایشگر نگاه کرد)...
•مراقب باشید که انعکاس نور بر روی صفحه نمایش نیفتد (پنجره، لامپ).
•با نگاه کردن به نقاط دور (بیش از 6 متر از جایی که خودتان هستید)، به طور منظم به چشم های تان استراحت بدهید.
•به طور منظم به خودتان استراحت دهید، از جای تان بلند شوید، چند قدم راه بروید و خودتان را بِکشید.
•به طور منظم، شقیقه ها، پوست سر، گردن و پایین گردن تان را ماساژ دهید.
•برای تعیین میزان خطر و کاهش عوامل خطرناک از جمله مشکلات تقارب و شکست نور، با یک چشم پزشک مشورت کنید.
•با چشم پزشک تان دربار? استفاده از عینک های «مخصوص کامپیوتر»، بینایی تان و فاصل? مناسب بین خودتان و صفح? نمایشگر صحبت کنید.
•البته با کوچکترین تردیدی برای اصلاح مشکلات احتمالی بینایی که ربطی به فعالیت های تان در مقابل نمایشگر ندارند یا آمادگی افزایش یافتن به واسط? فعالیت های تان را دارند، هم باید به چشم پزشک مراجعه کنید.