سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

شایعه‌ای که حنا را در مشهد نایاب کرد: نوزاد چند روزه سخن می‌گوید!

شایعه‌ای که حنا را در مشهد نایاب کرد: نوزاد چند روزه سخن می‌گوید!
خراسان:طبق این شایعه گفته می شود، کودکی به تازگی متولد شده است که حرف می زند و ظاهر یک مرد 70 ساله را دارد. این کودک گفته است کودکان زیر 5 سالی که دستشان حنا نشود به مرور خواهند مرد. بنا بر شنیده ها، افرادی که به این شایعه ها دامن می زنند، شهرهای مختلفی را به عنوان محل سکونت طفل اعلام می کنند.این موضوع کذب و خرافی ما را بر آن داشت تا در این باره با یکی از کارشناسان دینی فعال در زمینه عرفان های نوظهور و خرافات تماس بگیرد که او ضمن رد این موضوع چنین توضیح داد: «2 راه برای دریافت حقیقت و وصول به واقعیت وجود دارد. نخست راه عقل که با برهان فلسفی یا علمی قابل دستیابی است؛ بنابراین اگر برهانی بر ادعایی وجود نداشته باشد قابل قبول نخواهد بود. دومین راه هم نقل است که مقصود آن شنیدن سخنی از یک منبع وحیانی یا متصل به وحی است، البته توجه به این نکته ضروری است که این راه خود مبرهن به محکم ترین برهان های عقلانی است.»
او در ادامه توصیه به این امر را خلاف موازین عقلی و نقلی عنوان می کند: «این گونه امور عقلانی نیست و هرگز نباید به آن توجه کرد بلکه توصیه به آن خلاف ضوابط و موازین عقل و نقل است. چرا که هیچ توصیه ای به جز توصیه های عقلانی و وحیانی قابل قبول نیست.»
حکم شرعی شایعه
همچنین حجت الاسلام شکوری، کارشناس مسائل دینی طی مقاله ای به موضوع شایعه پرداخته و آورده است: «اگر شایعه مشتمل بر هتک حرمت اشخاص، دروغ پردازی، غیبت از دیگران، تهمت و افترا، ایجاد اختلال در نظم جامعه، ایجاد تردید در مسلمانان نسبت به دین و دیگر گناهان و ضدارزش ها باشد، حرام است و این حکم از آیات و روایات متعدد استفاده می شود.»
حکم شایعه در قرآن
خداوند در سوره نور، آیه 19 می فرماید: «کسانی که دوست دارند زشتی ها در میان مردم باایمان، شیوع یابد عذاب دردناکی برای آنان در دنیا و آخرت است.»
در ارتباط با شان نزول این آیه، مطالب مختلفی در تفاسیر وجود دارد که از آن جمله است داستان پرماجرای افک (تهمت عظیم). با در نظر داشتن این که در ارتباط با محتوای این شان نزول ها، گفت وگوهای زیادی وجود دارد، لازم به یادآوری است آن چه برای ما مهم است این شان نزول ها نیست، مهم آن است بدانیم از مجموع آیات استفاده می شود.
شایعه از دیدگاه روایات
در روایات متعدد شایعه مورد نکوهش قرار گرفته است: امام رضا(ع) می فرمایند: «آن کسی که گناه را پخش کند مطرود است و آن که پنهانش بدارد مشمول آمرزش الهی است.»رسول خدا(ص) فرمود: «کسی که کار زشتی را نشر دهد همانند کسی است که آن را در آغاز انجام داده است و هر که مومنی را سرزنش کند، نمیرد تا آن را مرتکب شود.»او در پایان این مقاله، تاکید می کند: «در برابر جلوگیری از شایعات آحاد جامعه مسئولیت دارند و همه باید دست به دست هم بدهند تا از این بلای اجتماعی خانمان سوز جلوگیری بکنند و روش های متعددی در این زمینه وجود دارد از قبیل:
1 - اطلاع رسانی شفاف: آگاه سازی مردم نسبت به رویدادهای گوناگونی که از نظر آنان بسیار مهم است و به گونه ای با زندگی روزمره و آینده شغلی و حرفه ای و حیات اجتماعی آن ها مربوط می شود نقش به سزایی در پیش گیری شایعه دارد.
2 - مبارزه علمی: مسلح شدن انسان به سلاح علم و دانش و آگاهی و تفکر نسبت به پیامدهای شوم شایعه برای خود و جامعه و خسارت های معنوی و مادی مانند رکود فکری و اخلاقی، ناامنی، مرزشکنی، پوچ گرایی و محروم ساختن انسان های لایق از خدمت  نقش موثری در جلوگیری از شایعات دارد.
3 - تقویت ایمان و اعتقاد به نظارت خداوند و فرشتگان بر اعمال و گفتار انسان
4 - اطمینان در کسب خبر
منبع:khorasannews.com





تاریخ : جمعه 91/2/1 | 12:22 عصر | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">