لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
اگر دردهای مفصلی آزار تان میدهد این مطلب برای شماست
بیماری آرتریت روماتوئید یکی از بیماریهای شایع در جهان است که مفاصل بدن بهویژه مفصلهای زانو، آرنج و مچها درگیر میکند. تکنیکهای ماساژ برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید را ارائه میدهیم تا به کمک این ماساژ بتوانید علاوه بر تسکین درد مانع از پیشرفت بیماری در بدنتان شوید.

بیماری آرتریت روماتوئید یکی از بیماریهای شایع در جهان است که مفاصل بدن بهویژه مفصلهای زانو، آرنج و مچها درگیر میکند. سه چهارم افراد مبتلا به این بیماری که در فصلهای سرد سال تشدید میشود، زن هستند و یکچهارم باقی مانده را مردان تشکیل میدهند. در طب مدرن راه حلهای متنوعی برای درمان این بیماری وجود دارد که یکی از آنها تجویز داروها و انواع مسکنهای شیمیایی برای بیماران است. در طب مکمل نیز شیوههای درمانی متنوعی برای درمان آرتریت روماتوئید وجود دارد که از میان آنها میتوان به ماساژ درمانی و استفاده از روغنها و کرمهای گیاهی با طبع گرم مانند روغن زنجبیل اشاره کرد. در این شماره تکنیکهای ماساژ برای بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید را ارائه میدهیم تا به کمک این ماساژ بتوانید علاوه بر تسکین درد مانع از پیشرفت بیماری در بدنتان شوید.
گام اول : تقویت مفصل مچ دست در 3 دقیقه
درمانگران ماساژدرمانی برای تقویت مفصل مچ دست در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید ماساژ فشاری نقطهای از مچ دست را به بیمارانشان توصیه میکنند. ماساژ این نقطه که در بخش کناری ساعد دست و در مرز مچ دست و ابتدای ساعت قرار دارد کمک زیادی به افزایش انرژی مچ دست و بهبود جریان گردش خون در مفصل مچ دست میکند. برای ماساژ این نقطه که در شکل نیز به آن اشاره شده است کافی است از انگشت شست خود کمک بگیرید و خیلی آرام این نقطه را ماساژ دهید. بهترین شیوه برای ماساژ این نقطه قرار دادن انگشت شست روی نقطه مورد نظر و ماساژ دورانی این ناحیه بهمدت یک تا 3 دقیقه است.
گام دوم : بهبود خونرسانی در ناحیه مچ
در این مرحله برای اتمام تکنیک ماساژدرمانی روی مچ دست لازم است نقطه دیگری از ناحیه مچ دست را که در سمت داخلی مچ دست قرار دارد یک تا 3 دقیقه ماساژ دهید. این نقطه درست نزدیک گودی مچ دست که در قسمت داخلی ساعد نمایان است قرار دارد. برای ماساژ این نقطه کافی است انگشت شست خود را روی این نقطه که نزدیک به تاندون مچ دست است قرار دهید و بهصورت دورانی و آرام آن را ماساژ دهید. دقت داشته باشید که فشار انگشت شست در این ناحیه بهگونهای باشد که بیمار احساس درد نکند. این ماساژ را در هر 2 دست تکرار کنید.
گام سوم : ماساژ مفصل آرنج را فراموش نکنید
همانطور که میدانید بیماری آرتریت روماتوئید تمامی مفاصل بدن را به مرور تحتتاثیر خود قرار میدهد. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند برای کاهش عوارض این بیماری و پیشگیری از توسعه آن در بدن بهتر است مفصل آرنج را نیز با کمک تکنیکهای ماساژ درمانی تقویت کنند. برای این کار کافی است نقطه به نمایش در آمده در تصویر را روی دستتان پیدا کنید و آن را بهمدت یک تا 3 دقیقه با فشارهای ملایم و دورانی انگشت شست ماساژ دهید. این ماساژ موجب بهبود جریان گردش خون در مفصل آرنج شده و به بهبود دردهای این ناحیه کمک میکند. این نقطه در بخش داخلی بازو، بالای آرنج متمایل به سمت چپ بازوی شما قرار دارد.
گام چهارم : انرژی مفصل آرنج را به جریان بیندازید
برای افزایش انرژی در ناحیه مفصل آرنج نقطهای موازی با نقطه ذکر شده در مرحله سوم روی بازو و نزدیک به مفصل آرنج وجود دارد که به بهبود جریان انرژی و خونرسانی به مفصل آرنج کمک میکند. با افزایش جریان انرژی و خونرسانی در مفصل آرنج تغذیه مفصل آرنج با کیفیت بهتری انجام میشود و به این ترتیب مفصل موادمغذی بیشتری را بهخود جذب میکند. استمرار در ارائه این تکنیکهای ماساژدرمانی در نقاط ذکر شده به مرور زمان موجب کاهش دردهای مفصلی و پیشگیری از پیشرفته شدن بیماری در بدن میشود.
گام پنجم : کاهش درد مچ پا با ماساژ
برای کاهش دردهای ناحیه مچ پا نیز میتوان از ماساژ درمانی یکی از مهمترین نقاط ناحیه مچ پا بهره برد. این نقطه که در قسمت داخلی مچ پا و در بالای قوزک پا جای دارد یکی از مهمترین نقاط برای دریافت ماساژ در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید است. برای ماساژ این نقطه نیز مانند دیگر نقاط از انگشت شست کمک بگیرد و با ماساژهای دورانی این نقطه را دست کم یک دقیقه ماساژ دهید. حداکثر زمان برای ارائه ماساژ به این نقطه 3دقیقه است. این ماساژ به کاهش درد بیمار و تقویت مفصل مچ پا کمک میکند.
گام ششم : پیشگیری از تشدید بیماری در مفصل
برای پیشگیری از تشدید بیماری در ناحیه مفصل پا کافی است نقطه دیگری از ناحیه مچ را شناسایی کرده و آن را بهمدت یک تا 3 دقیقه ماساژ دهید. این نقطه در ناحیه مچ پا و روی پا نزدیک به قوزک قرار گرفته است. بیمار میتواند با کمک انگشت شست روی این نقطه با فشارهای خفیف و حرکتهای دورانی تاثیر گذاشته و با افزایش جریان خون و حرارت در این ناحیه به بهبود دردها و پیشگیری از تشدید بیماری در آینده نیز کمک کند.
بیمـاران مبتـــلا بـــه آرتریتروماتوئید باید به خاطر داشته باشند استفاده از شیوه ماساژ درمانی نهتنها دردهای مفصلی آنها را کنترل میکند و در بسیاری موارد تسکین میبخشد بلکه موجب کنترل بیماری و پیشگیری از تشدید شدن آن در آینده نیز میشود. بنابراین این افراد میتوانند درصورت مصرف داروهای خاص خود با مشورت پزشک و متخصصان درصورت نداشتن تداخل درمانی از شیوه ماساژ درمانی برای تسکین دردها و کنترل بیماری استفاده کنند. این شیوه یکی از مفیدترین شیوههای کنترل درد و بیماری برای آرتریت روماتوئید است که عوارض جانبی به همراه نداشته و بیمار را با مشکلات دیگر روبهرو نمیکند.
تاریخ : چهارشنبه 90/10/21 | 7:18 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید