سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

10 هزار دانشمند ایرانی مقیم خارج هستند !!

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل گفت: یکی از محورهای اصلی وزارت علوم در بخش بین‌الملل و همکاری‌های جهانی، توسعه همکاری‌های منطقه‌ای با تاکید بر کشورهای اسلامی است.

ایسنا، دکتر ارسلان قربانی در حاشیه افتتاح شبکه پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی که روز گذشته در پارک علم و فناوری گیلان انجام شد، اظهار کرد: برای تحقق این برنامه، همکاری با سازمان‌هایی که در جهان اسلام وجود دارند، به ویژه سازمان‌های علمی و فناوری مدنظر است که یکی از این سازمان‌ها، کمیته دائمی همکاری‌های علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی است که سازمانی علمی، تخصصی و منطقه‌یی محسوب می‌شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران چهار سال قبل پیشنهاد تاسیس سه شبکه پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی، شبکه دانشگاه‌های مجازی در کشورهای اسلامی و شبکه نانوفناوری کشورهای اسلامی را ارائه کرد که تصویب شد و میزبانی این شبکه‌ها می‌تواند برای جمهوری اسلامی ایران به عنوان مرکز علمی و تخصصی مفید باشد تا برای رفع نقاط ضعف سایر کشورها و تقویت نقاط قوت و هم‌افزایی بین آنها کمک کند.

قائم مقام وزیر علوم در امور بین‌الملل، سیاست کلان و راهبردی وزارت علوم را بر همکاری‌های چند جانبه با دانشگاه‌های مختلف، همکاری با سازمان‌های تخصصی منطقه‌یی و بین‌المللی، استفاده از قابلیت‌های دانشمندان ایرانی خارج از کشور و گسترش زبان فارسی، ایران شناسی و اسلام شناسی در دانشگاه‌های دنیا عنوان کرد.

قربانی تصریح کرد: در زمینه همکاری‌های چند جانبه با دانشگاه‌های مختلف دنیا تاکنون بیش از 500 موافقت‌نامه بین دانشگاه‌های ایران و دانشگاه‌های معتبر دنیا امضا شده است.

وی با اشاره به فراهم بودن زمینه حضور دانشجویان سایر کشورها در دانشگاه‌های ایران اظهار کرد: پنج هزار دانشجوی خارجی هم‌اکنون در کشور در حال تحصیل هستند که بر اساس برنامه پنجم توسعه این تعداد باید به 25 هزار دانشجو افزایش یابد.

قربانی با اشاره به نقش سازمان‌های تخصصی و بین‌المللی و منطقه‌یی گفت: از این سازمان‌ها برای ارتقای علمی کشور استفاده می‌شود، بر این اساس توسعه روابط و ایجاد شبکه‌های دانشگاه‌های مجازی و نانو، مرکز اسناد علوم جهان اسلام در شیراز، شبکه زنان دانشمندان جهان اسلام، مرکز انتقال علم و فناوری وابسته به کشورهای اتحادیه اقیانوس هند در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین بر لزوم استفاده از توانمندی‌های دانشمندان ایرانی خارج از کشور تأکید و خاطرنشان کرد: تا کنون 10 هزار دانشمند ایرانی خارج از کشور، شناسایی و در قالب یک مرکز اطلاعاتی و آماری جمع‌آوری شده‌اند.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، ایجاد بستر لازم برای گفتمان فرهنگی به ویژه در حوزه تمدن ایرانی اسلامی را یکی دیگر از رویکردهای بین‌المللی کشور دانست و از ایجاد 30 کرسی زبان فارسی در خارج کشور خبر داد.

وی افزود: اعزام استاد زبان و ادبیات فارسی و گسترش علمی و فرهنگی نیز در سال آینده در دستور کار وزارت علوم قرار دارد.م:ایران ویج






تاریخ : دوشنبه 90/10/19 | 8:45 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">