دیوارکوبها عموما نورهای دکوراتیوی هستند که در ادامه نورپردازی محیط، به شکلها و اندازههای متنوع، متفاوت و هماهنگ با منبع نور اصلی انتخاب و بر روی دیوارها نصب میشوند. این عناصر جنبه تزئینی و دکوراتیو دارند و در مواردی به نورپردازی عمومی فضا کمک میکنند.
* بسته به نوع نورپردازی محیط، دیوارکوب میتواند نوری نقطهای و جهتدار مثلا بر روی تابلو، یک گلدان خاص یا شومینه ایجاد کند؛ یا نوری که به بالا یا سقف بتابد.
* اغلب دیوارکوبها به شکل مشعل یا به شکل کاسهای یا نیمکاسه طراحی میشوند.
* نور دیوارکوبها میتواند مستقیم و هدایتشده به سمت پایین و کف فضا باشد یا بهصورتی طراحی شود که هم به بالا و هم پایین نورپردازی کند. در این حالت، شکل، فرم و نوع دیوارکوب متفاوت است.
* دیوارکوبها علاوهبر زمانی که نورپردازی میکنند، باید در حالت خاموش هم بر روی دیوار جلوهای تزئینی داشته باشند. متریالهای مختلف، از شیشه و کریستال تا استیل و چوب و... نشان دهنده توجه به همین مطلب است.
* دیوارکوبها نیز مانند مابقی عناصر نصبشدنی بر روی دیوار، بایستی در جای درست خود نصب شوند. معمولا جای این دیوارکوبها در دیوارهای وسیع، بالا و وسط قاب تابلوها، دو طرف آینه و کنسول در اتاقخواب والدین یا میهمان و پذیراییهایی با سبک کلاسیک است. میتوانید هر قسمت از فضا را که مبلمان یا شیء خاصی دارد، با نصب دیوارکوب، به نقطه کانونی تبدیل کنید.
* دیوارکوب را نباید در قسمتی از دیوار که خلوت است به طور مستقل و بیارتباط با سایر مبلمان نظیر میز، آینه و... نصب کرد.
* نصب پیوسته دیوارکوبها بر روی ستونها و نیمستونهای دکوراتیو روی دیوارها، جلوه مشعل را در فضا تداعی میکند که معمولا برای فضاهایی با متراژ بزرگ و سقف بلند پیشنهاد میشود.
* محل دیوارکوب را در طراحی فضا باید در نظر گرفت تا در زمان نازککاری ساختمان، سیستمهای الکتریکی مورد نیاز برای این محل تعبیه شود. چنانچه برای دیوارکوبها سیستم الکتریکی در نظر گرفته نشده باشد یا طراحی دکوراسیون فضا ایجاب کند در قسمتی از دیوار که از قبل محل دیوارکوب تعبیه نشده، دیوارکوب نصب شود، میتوان از پروفیلها و صفحات نازک کاذب بهصورت نبشی استفاده و تاسیسات برق را در داخل آن تعبیه کرد تا دیوارکوب بر روی این پانلهابر روی دیوار نصب شود.