فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

سحرخیز باشید که روزى ها تقسیم مى‌شود

 


 

آیت الله میرزا جواد تبریزی قبل از اذان صبح بیدار مى‌شدند و به تهجد و عبادت مى‌پرداختند و مى‌فرمودند: «به طلبه ها بگویید سحرخیز باشند که روزى ها در آن ساعات تقسیم مى‌شود».

 


 

میرزا جواد تبریزی

 

طلاب به خصوص طلاب جوان همواره از میرزاى تبریزى سؤال مى‌کردند : " انجام چه کارهایى سبب ترقى انسان به درجات رفیع علمى و معنوى و کسب موفقیت و خدمت به دین را فراهم مى آورد؟ " پاسخ این پرسش را از سیر زندگى فقیه مقدس راحل میرزا جواد تبریزى مى‌توان داد:

یکى از خصایل مرحوم میرزا سحرخیزى بود، ایشان دو ساعت قبل از اذان صبح بیدار مى‌شدند و به تهجد و عبادت مى‌پرداختند و مى‌فرمودند: «به طلبه ها بگویید سحرخیز باشند که روزى ها در آن ساعات تقسیم مى‌شود». نیمه شب به حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) مشرف مى‌شدند و آن زمان را جهت ارتباط معنوى با پروردگار، مناجات و توسل به اهل بیت(علیه السلام) اختصاص داده بودند.

این حرکت نیمه شب و تهجد ایشان در حرم مطهر یا مسجد امام حسن عسکرى(علیه السلام) خود درسى بزرگ براى دیگران در مسیر عبودیت و نهایت بندگى در ساحت قدسى پروردگار سبحان بود. یکى دیگر از خصوصیات مرحوم میرزا این بود که واقعاً مانند یک جوان به درس و بحث اهمیت مى‌دادند و اجازه نمى‌دادند که لحظه‌اى از وقتشان فوت شود.

در طول شبانه روز و تا آخرین لحظات عمر با جدیت درس و بحث داشتند و همواره مى‌فرمودند: «از درس خواندن مأیوس نشوید و در امر تحصیل از خدا کمک بخواهید و اهل بیت(علیه السلام) را واسطه قرار دهید»و مى‌فرمودند :«تا جوان هستید بنیه علمى خود را قوى کنید و نگذارید عمر که سرمایه اى گران بها مى باشد تلف شود».

یکى دیگر از مواردى که مرحوم میرزا به آن اهمیت مى‌داد، نظم در کارها و وقت بود؛ به طورى که خانواده مرحوم میرزا مى‌گفتند: ما از نظم آقا مى‌توانستیم ساعت خود را تنظیم کنیم، برنامه شبانه‌روزى مشخصى داشتند که به واسطه این برنامه ریزى از وقت خود به نحو احسن و اکمل استفاده مى‌نمودند.

 

 

توکل مرحوم میرزا در امور، زبانزد بود و همیشه اهل بیت(علیه السلام) را در کارها واسطه قرار مى‌دادند و به طلاب نصیحت مى‌کردند که به حبل متین اهل بیت(علیه السلام) چنگ بزنید. اگر اهل بیت(علیه السلام) عنایت کنند، امور حل مى‌شود. مى‌فرمود: «آنان وسیله نجات ما در دنیا و آخرت هستند، وسیله‌اى که خدا ما را به چنگ زدن به حبل متین آنها سفارش نموده و فرمود:«وابتغوا الیه الوسیله» که مصداق بارزِ (وسیله)، اهل بیت(علیه السلام) هستند».

 

یکى دیگر از مواردى که مرحوم میرزا به آن اهمیت مى‌داد، نظم در کارها و وقت بود؛ به طورى که خانواده مرحوم میرزا مى‌گفتند: ما از نظم آقا مى‌توانستیم ساعت خود را تنظیم کنیم، برنامه شبانه‌روزى مشخصى داشتند که به واسطه این برنامه ریزى از وقت خود به نحو احسن و اکمل استفاده مى‌نمودند.

یکى دیگر از خصوصیات مرحوم میرزا تواضع و فروتنى بسیار بود. ایشان خود را بیش از یک طلبه حساب نمى کردند و مى فرمودند: «من یک طلبه هستم و همیشه یک طلبه خواهم ماند و من هیچ گاه فکر نکرده و نمى‌کنم که مرجع هستم؛ لذت طلبگى از همه لذت‌ها بالاتر است».

ایشان اصلاً راضى نبودند کسى به عنوان مرجع از ایشان یاد کند حتى بارها و بارها در مجالس روضه وقتى منبرى نام ایشان را ذکر مى‌کرد، ناراحت مى‌شدند و مى‌گفتند که منبر جاى ذکر اهل بیت(علیه السلام) است و مى فرمودند: «اگر مرجعیت وظیفه الهى نبود، هیچ گاه آن را قبول نمى کردم و مانند سایر طلاب تمام وقت را مشغول تحصیل و تدریس بودم؛ ولیکن مرجعیت به عنوان یک وظیفه الهى بر دوش من قرار گرفت و من مجبورم اداى تکلیف نمایم و امیدوارم خداوند به من توفیق دهد که به بهترین وجه به وظیفه خود عمل نمایم».






تاریخ : شنبه 90/9/12 | 8:2 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">