بیشتر اوقات مرزها خطوط فرضی هستند که گاهی حتی علامت گذاری هم نمی شوند. اکثراً وقتی به شهری وارد می شوید تابلوهایی را می بینید که گفته اند خوش آمدید یا سفر خوبی داشته باشید. اما بعضی از مرزها کمی عجیب تر و غیر معمول هستند. در زیر لیست برخی مناطق مرزی را می بینید که عجیب یا قابل توجه هستند.
مرز بین اسپانیا و مراکش
به گزارش ایران ویج ، سوتا یک شهر خودمختار با مساحت 18?5 کیلومتر مربع در کشور اسپانیا است که از کشور اصلی جدا است و در ساحل شمالی آفریقای شمالی قرار گرفته. این شهر با کشور مراکش احاطه شده و در مرز بین دریای مدیترانه و اقیانوس اطلس قرار گرفته است.مراکش مدعی مالکیت این شهر به اضافه ی چند شهر کوچک و جزیره ی مدیترانه ای که همگی متعلق به اسپانیا می باشند است و این امر باعث شده مسئولین کشور اسپانیا با سیم های خاردار یک حصار مرزی به ارتفاع 3 متر دور این شهر بکشند.
بارلی- ناسائو/ بارلی – هرتوگ
بارلی ناسائو یک شهرداری در هلند است که یک مرز عجیب با شهرداری بارلی هرتوگ در کشور بلژیک دارد. تعداد 26 قطعه زمین مجزا که متعلق به بارلی هرتوگ است توسط بارلی ناسائو احاطه شده اما برخی از قسمت های بارلی هرتوگ هم ناحیه هایی در خود دارند که متعلق به بارلی ناسائو است. کوچکترین زمینی که متعلق به کشور بلژیک است تنها یک چهارم هکتار مساحت دارد. مرز بین این دو ناحیه به قدری پیچیده است که بعضی از خانه ها هم به دو قسمت تقسیم شده اند. در عکس بالا کشور هلند در چپ و بلژیک در سمت راست دیده می شوند.
بیر تاویل
بیر تاویل یک قطعه زمین به مساحت 2060 کیلومتر مربع است که بین کشور های مصر و سودان واقع شده. این منطقه به طور اتفاقی در سال 1902 ایجاد شد، زمانی که مرزی که کشور انگلستان مشخص کرد با آنچه که در سال 1899 کشیده شده بود تفاوت داشت. این دو مرز مختلف دو منطقه ی متفاوت را هم بوجود آورده اند، بیر تاویل و هالایب.
در هالایب منابع بسیاری وجود داشت که از نظر اقتصادی نیز مطلوب بود ولی بیر تاویل هیچ نداشت. بنابراین مصر ادعا می کند مرزی که در سال 1899 کشیده شده صحیح است چون بیر تاویل را متعلق به سودان و هالایب را جزء خاک مصر می شمرد. سودان هم ادعای برعکس این را قبول دارد و مرزی که در سال 1902 کشیده شده را مرز اصلی می داند و به این ترتیب هر کدام این منطقه را متعلق به دیگری می داند. بنابراین بجز در قطب جنوب، بیر تاویل تنها منطقه در جهان است که هیچ کشوری ادعای مالکیت آن را ندارد.
کوه اورس
ممکن است بپرسید که چرا کوه اورست در این لیست آمده است؟ همه می دانند که این کوه بلند ترین کوه جهان است ولی آنچه که اکثر افراد نمی دانند آن است که مرز بین کشور های چین و نپال درست از وسط این کوه می گذرد یعنی حتی تا نوک قله. این امر باعث می شود کوه اورست نه تنها بلندترین کوه جهان بلکه مرتفع ترین منطقه ی مرزی هم باشد.
ناحیه ی کلمبیا
ناحیه ی کلمبیا در اصل به شکل الماس بزرگی بود که در مری لند و ویرجینیا کشیده شده بود اما بعد ها بخشی که از ویرجینیا گرفته شده بود به این ایالت باز گردانده شد. مرز این منطقه به خاطر اندازه، محل قرار گرفتن و شکل آن تا حدی غیر معمول است. در ابتدای زمانی که این مرز مشخص شد سنگ های بسیار بزرگی به فاصله ی یک مایل از هم دور این محله قرار دادند تا مرز آن مشخص شود . از آنجایی که محله ی اصلی از هر طرف 10 مایل بود، 100 تخته سنگ برای علامت گذاری استفاده شد امروزه بجز برخی از آنها که جابجا شده اند بقیه در محل خود قرار دارند.
این مرز از جهات دیگری هم عجیب است،خصوصاً خیابان شرقی و خیابان غربی در مرز شمال شرقی و شمال غربی. اگر شما در پیاده روی شمالی این خیابان در حال قدم زدن باشید در شهر مری لند هستید در حالی که خود خیابان در ناحیه ی کلمبیا قرار دارد و جدول کنار خیابان مرز بین دو ایالت است. کد تلفن مغازه هایی که در یک طرف خیابان هستند با کد تلفنی که در طرف مقابل روی شیشه ی مغازه ها نوشته شده فرق می کند در طرف شمال کد مری لند را دارند و سمت جنوب کد ناحیه ی کلمبیا.
دربی لاین، ورمونت
شهر دربی لاین مرز کشور های کانادا و آمریکا را در بر گرفته است. این مرز دقیقاً از وسط شهر می گذرد وگاهی حتا از میان خانه ها و ساختمان ها. گاهی در یک خانه غذا در یک کشور پخته می شود و در کشور دیگر صرف می شود. این شهر محل کتابخانه ی عمومی وساختمان اپرای هاسکل نیز هست. این ساختمان ها عمداً بر روی مرز ساخته شده اند. صحنه ی نمایش اپرا در کشور کانادا واقع شده ولی ورودی سالن و بیشتر جایگاه نشستن در کشور آمریکا است. از آنجایی که مرز دقیقاً از وسط این ساختمان می گذرد، دو آدرس پستی برای اینجا وجود دارد یکی برای آمریکا و دیگری برای کانادا.
محله ی کوچ – بهار
محله ی کوچ – بهار بسیار شبیه به مرز بارلی نایائو و بارلی هرتوگ است. در اینجا برخی مناطق وجود دارند که تحت حکومت بنگلادش هستند ولی داخل خاک کشور هندوستان هستند و همینطور برعکس. یک ویژگی عجیب این منطقه محله ی هندی بالاپارا خاگراباری است. این محله تحت حکومت هندوستان است ولی در دور تا دور آن را زمین های بنگلادشی محصور کرده اند. خود این محله هم یک منطقه ی بنگلادشی دیگر را در خود دارد که آن هم به نوبه ی خود دور تادور یک محله از خاک هندوستان را گرفته است. اینجا تنها محل بر روی زمین است که زمین های دو کشور اینچنین در دل یکدیگر قرار دارند.
منطقه ی غیر نظامی کره
منطقه ی غیر نظامی کره یک زمین نواری شکل به طول 258 کیلومتر و عرض 4 کیلومتر است که کشور های کره ی شمالی و جنوبی را از هم جدا می کند. اینجا نظامی ترین مرز جهان است و به حدی از آن محافظت می شود که تقریباً هیچ کس از آن نمی گذرد و به این ترتیب اینجا را به یک محل امن طبیعی تبدیل کرده است. تعدادی از گونه های جانورانی که در معرض انقراض بوده اند این محل را برای زندگی انتخاب کرده اند و حتا ننننشانه هایی از افزایش جمعیت نیز داشته اند. نکنه ی جالب توجه دیگر این است که این محل تنها یک مرز را مشخص نمی کند بلکه یک “خط حد فاصل نظامی” بین دو کره ایجاد می کند. از آنجایی که دو کره هنوز با هم در جنگ هستند مشخص کردن یک مرز رسمی بین آنها تقریباً غیر ممکن است. در سال 1953 میلادی دو کشور بر اعلان آتش بس توافق کردند اما هنوز هیچ پیمان نامه ی صلحی را امضاء نکرده اند.
رودخانه ی تومن
این رودخانه در شمال شرق آسیا قرار دارد جایی نزدیک ساحل دریا که مرز بین روسیه و کره ی شمالی است درست در جنوب دریاچه ی خاسان. رودخانه ی تومن مثل ماری بین روسیه و کره ی شمالی در حرکت است و در واقع داخل زمین های کشور چین است. به این ترتیب وقتی در این منطقه از کره ی شمالی شروع به قدم زدن کنید، اگرتنها کمتر از یک کیلومتر به سمت شمال بروید، از کشور چین می گذرید و سر از روسیه در می آورید. بیشتر کسانی که می خواهند از کره ی شمالی فرار کنند معمولاً از این محل استفاده می کنند بنابراین سربازان کره ی شمالی مرتباً در اینجا گشت می زنند.
جزیره های دایومیدی
جزیره های دایومیدی یک جفت جزیره درتنگه ی برینگ هستند. جزیره ی دایومیدی کوچک درواقع شهر آمریکایی دایومیدی است که 146 نفر جمعیت دارد. جزیره ی دایومیدی بزرگ متعلق به کشور روسیه است و خالی از سکنه است. این دو جزیره تنها 4 کیلومتر از هم فاصله دارند. خط تاریخ بین المللی از بین این دو جزیره می گذرد که البته مرز بین کشور های روسیه و آمریکا نیز هست. بنابر این وقتی ساکنین جزیره ی دایومیدی کوچک به آن طرف تنگه و به جزیره ی دایومیدی بزرگ نگاه می کنند، علاوه بر اینکه یک کشور دیگر را می بینند، به “فردا” نگاه می کنند. برای مثال وقتی در دایومیدی کوچک ساعت 9 صبح روز شنبه باشد، در جزیره ی دایومیدی بزرگ ساعت 6 صبح روز یکشنبه است. در جزیره ی دایومیدی کوچک دوربین هایی نصب شده که بر روی تنگه و جزیره ی دایومیدی بزرگ اشراف دارد و بازدید کنندگان می توانند مناظر آن راببینند.
م:ایران...