فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
روز تاجگذاری اردشیر پاپکان در معبد آناهید - اظهارات او در این مراسم و دادن ضمانت اجرایی به اخلاقیات

23 ژوئن سال226 میلادی (دوم تیرماه) اردشیر پاپکان در معبد آناهید تاجگذاری کرد و شاه ایران شد و ناسیونالیسم ایرانی را بر محور ملت گرایی و آموزشهای زرتشت احیاء کرد. با پیروی از روش اردشیر بود که قرنها بعد دیلمیان، صفویان و ... ناسیونالیسم ایرانی را بر محور ایراندوستی و شیعه اثنی عشری زنده کردند.
اردشیر که قبلا حکمران پارس (عمدتا فارس و کرمان) و نگهبان آتشکده آن منطقه بود پیش از تاجگذاری، حکومت اشکانیان را که بر اثر فساد داخلی رو به ضعف گذارده بود و در برابر رومیان کوتاه می آمد برانداخته بود. اردشیر که بعدا رومیان را هم از مشرق زمین عقب براند در مراسم تاجگذاری خود، همانند داریوش بزرگ گفت که به خواست اهورامزدا شاه ایرانیان (تلفظ آن زمان: اریان) می شود که مردمی نجیب و بزرگوار هستند و دروغ نمی گویند. به نوشته برخی از مورخان، اردشیر در این مراسم ساتراپی های قلمرو خود از قفقاز شمالی تا دره سند و غرب فرات تا سیردریا را برشمرده و خراسان را ابرشهر (استان بزرگتر) خوانده بود. در آن زمان، آذربایجان «آذُربایگان»، بلوچستان «ماکوران (مکران)»، کرمان «کرمانیا»، اصفهان «سپاهان»، مناطق پشتون نشین افغانستان و پاکستان امروز کوشان شهر، سیستان «سکستان»، گرجستان «ویزوران»، ارمنستان «ارمن» و ... تلفظ می شدند. در سنگنبشته های عهد ساسانی، عُمان و مسقط بخشی از قلمرو ایران و «مزون شهر» خوانده می شدند. ایرانزمین نیز ارانشهر = ایرانشهر گفته می شد. اردشیر آموزش های زرتشت را که از پیش از تاسیس دولت واحد ایرانیان به دست کوروش بزرگ آیین آنان بود دین رسمی اعلام کرد و با این عمل، دین و سیاست را درهم آمیخت. به باور پاره ای از تاریخنگاران، هدف اردشیر از این کار ضمانت اجرایی دادن به اخلاقیات یعنی قانون ساختن آنها بود.
کرمانی ها که اردشیر قبلا در نظر داشت آن شهر را پایتخت ایران کند به منظور نشان دادن خرسندی خود از پیروزی او بر اردوان و به شاهی رسیدنش، شهری را که او در آن استان ساخته بود «اردشیر وه» نامگذاری کردند. این شهر که تلفظ نام آن به تدریج به «بردسیر» تغییر یافته است قبلا روستای کوچکی بود که توسط اردشیر عمران و توسعه داده شده و به صورت شهر درآمده بود. نوسازی دژ نظامی کرمان برفراز تپه را که به «قلعه دختر» معروف شده و آثار آن اینک در دل شهر قرار دارد به اردشیر پاپکان نسبت می دهند. متاسفانه اخیرا بر فراز این تپه آنتن مخابراتی و احتمالا آنتن سلفون نصب کرده اند که کاری نادرست بوده است.

بقایای دژی را که اردشیر در کرمان بر فراز تپه ساخت (قلعه دختر)

 

جمشید کاشانی ریاضیدان بزرگ ایرانی

تصویر جمشید کاشانی

22 ژوئن سال 1429 میلادی جمشید کاشانی (غیاث الدین) ریاضیدان و فضاشناس ایرانی در سمرقند درگذشت. وی به دعوت الغ بیگ حکمران تیموری وقت و پسر شاهرخ میرزا به سمرقند رفته بود تا در مدرسه عالی علوم این شهر تدریس و در رصدخانه آنجا (که الغ بیگ، خود آن را تاسیس کرده بود) به اکتشافات فضایی تازه دست بزند. جمشید کاشانی به خاطر کشف قضایای کسینوس در مثلثات، تهیه جدول ستارگان، تکمیل علم حساب و رصد یک خورشید گرفتگی از نامداران تاریخ علوم است. در فرانسه هنوز یک قضیه کسینوس را «تئورم کاشی» می خوانند. جمشید کاشانی که در سال 1380 میلادی در کاشان به دنیا آمده بود، در زمان خود همچنین بُعد (فاصله) بسیاری از ستارگان از زمین و از خورشید و نیز حجم آنها را اندازه گیری کرده بود. وی در زمینه علوم فضایی دنباله کار خواجه نصیرالدین طوسی را گرفته بود. جمهوری اسلامی ایران در تیرماه سال 1358هجری خورشیدی به منظور بزرگداشت جمشید کاشانی یک تمبر پستی منتشر کرد.

 

روزی که مجلس با توپ گلوله باران شد

سرهنگ لیاخوف

دوم تیر ماه 1287 هجری خورشیدی (23 ژوئن 1908) سرهنگ لیاخوف فرمانده روس واحد مرکزی قزاق دستور داد که ساختمان مجلس در میدان تاریخی بهارستان را با توپ گلوله باران کنند.
محمدعلی شاه قاجار روز پیش از این، ضمن صدور اعلامیه ای که برای مقامات دولتی در تهران و شهرهای دیگر ارسال شده بود چگونگی انتخاب نمایندگان مجلس و رفتار این نمایندگان را مغایر اصول دمکراسی خوانده و دستور داده بود که مجلس تا اصلاح این نقائص به مدت سه ماه تعطیل شود. چون بسیاری از نمایندگان حاضر به ترک ساختمان مجلس نشده بودند؛ در اجرای دستور محمدعلی شاه، یک واحد قزاق به بهارستان فرستاده شد تا مجلس را محاصره و نمایندگان را از آنجا بیرون کند که این نیرو با مقاومت هواداران مسلح مجلس که از پیش در آنجا سنگربندی کرده بودند رو به رو شد و عقب نشینی کرد. لیاخوف پس از اطلاع از این مقاومت مسلحانه بود که تصمیم گرفت ساختمان مجلس را با توپ گلوله باران کنند. در پشت پرده، دست انگلستان و روسیه که با هم رقابت استعماری داشتند ــ هرکدام به حمایت از یک طرف ــ درکار بود!. در جریان تیراندازی با توپ به عمارت بهارستان، بسیاری از مدافعان مجلس کشته و یا مجروح شدند و نمایندگان متحصّن، از آنجا به پارک امین الدوله که در همان نزدیکی واقع بود گریختند و در آنجا پنهان شدند.
قزاقها پس از تصرف مجلس به پارک امین الدوله حمله بردند و نمایندگان را مضروب و دستگیر کردند و به باغ شاه (پادگان حّر) منتقل ساختند. چون جماعتی از مجلسیان و هواداران آنان از جمله تنی چند از اصحاب جراید عازم سفارت انگلستان شده بودند تا در آنجا متحصن شوند، قزاقها باغ سفارت (واقع در محل فعلی ــ خیابان فردوسی) را محاصره کردند و راه آن عده را که هنوز پای به سفارت نگذارده بودند بستند و آنان را دستگیر کردند که این عمل باعث اعتراض شدید نماینده سیاسی انگلستان شد. گروهی از دست اندرکاران نشریات نیز که جداگانه دستگیر شده بودند به زندان باغ شاه (پادگان حرّ) منتقل شدند و از همین روز در تهران حکومت نظامی برقرار شد و ... .
روز بعد (سوم تیرماه) خبر مربوط به اعدام میرزا جهانگیرخان شیرازی ناشر صور اسرافیل، و ملک المتکلمین و سلطان العلمای خراسانی از دست اندرکاران نشریات دیگر به گوش رسید که در میان بازداشت شدگان بودند و در باغ شاه اعدام شده بودند.

ساختمان مجلس در بهارستان پس از گلوله باران شدن

 

پلیس نوین ایران

سرهنگ وستداهل

ماموران پلیس نوین ایران (سبک فرنگ) با لباس ویژه (یونیفورم اروپایی) از دوم تیرماه 1292 (97 سال پیش) در خیابانهای تهران به پاسبانی سرگرم شدند. تغییر لباس و روش کار پلیس ایران که «نظمیه» خوانده می شد روز قبل از آن (یکم تیرماه و 22 ژوئن 1913) اعلام شده بود. پلیس تازه ایران توسط چند افسر سوئدی به ریاست سرهنگ وستداهل سازمان یافته بود و وظیفه اش برقراری نظم و حفظ آن بود که در عین حال باید به صورت ضابط دادگستری هم عمل می کرد که چون هنوز دادگستری وجود نداشت بعدا در مرکز پلیس، دفتری نیز برای مجازات مجرمان عمومی تاسیس شد.
طبق مندرجات دفتر اسلحه خانه نظمیه، پلیس تهران و شهر ری در دوم تیرماه سال 1292 هجری خورشیدی تنها یک هزار تفنگ عمدتا ساخت روسیه در اختیار داشت.

 

زمانی که افغانستان ضد استعمار بود و خودرا برادر ایران می دانست

23 ژوئن سال 1951 (دوم تیرماه 1330) علی محمدخان وزیر امور خارجه وقت افغانستان در کابل اعلام کرد که ماموریت دارد تصمیم دولت افغانستان به حمایت کامل از ایران را اعلام دارد و بگوید که افغانستان تا به آخر در کنار دولت کشور برادر ـ ایران، که در تلاش برای گرفتن حق خود از انگلستان است خواهد ایستاد. دولت افغانستان ملّی کردن نفت را حق بی چون و چرای ملت ایران می داند و از مبارزه ضد استعماری دولت ایران پشتیبانی کامل می کند.
این تصمیم دولت افغانستان که در جلسه کابینه این کشور گرفته شده بود روز بعد از طریق سفیر افغانستان در تهران به اطلاع دکتر مصدق رسید.

 

استقرار نیروهای انگلیسی در عراق و اعتراض مصدق به دولت بغداد

23 ژوئن سال 1951 (دوم تیرماه 1330و سه ماه و شش روز پس از تصویب قانون ملی شدن نفت ایران) دکتر مصدق نخست وزیر وقت به دولت عراق که اجازه داده بود یک ناو نظامی انگلیسی وارد شط العرب (اروندرود) شود و عناصر لشکر 15 انگلستان در اطراف بصره موضع بگیرند شدیدا اعتراض، و اشاره کرد که با این عمل، اگر میان ایران و انگلستان درگیری نظامی رخ دهد عراق هم آسیب خواهد دید.
دولت انگلستان برای تهدید ایران، یک کشتی نظامی به شط العرب (اروندرود) فرستاده بود و واحدهایی از لشکر 15 خود را که در اردن پایگاه داشتند از آنجا به عراق منتقل و در اطراف بصره مستقر کرده بود تا برای حمله احتمالی به آبادان آماده باشند. چند واحد نظامی انگلیسی و نیز جمعی از نظامیان اردنی تحت فرمان انگلستان هم به نواحی اربیل و کرکوک (شمال عراق) فرستاده شده بودند و هواپیماهای انگلیسی مستقر در پایگاه مفرق در عراق، با هدف ارعاب ـ در نزدیکی مرزهای ایران پرواز تجسسی انجام می دادند.

Mobin_s2004@yahoo.com
 23 ژوئن میلادی
Mobin_s2004@yahoo.com
نخستین اجتماع سیاسی بزرگ عوام
بر ضد خواص

23 ژوئن و طبق بعضی نوشته ها، 22 ژوئن سال 494 پیش از میلاد طبقه عوام جامعه روم معروف به «پله بین ها Plebeians یا اختصارا Plebs» که 90 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دادند، ولی حق دادن رای برای برگزیدن اعضای سنای روم (پارلمان) و شوراهای شهر را ندشتند با قرار قبلی از شهر رم خارج شدند و در دامنه تپه «آون تین Aventine» دست به تظاهرات زدند. سربازان رومی آماده بودند تا اگر تظاهر کنندگان بی نظمی، و یا به اعضای سنا و ژنرالهای ارتش اهانت کنند آنها را سرکوب کنند. «اگریپا Agrippa» خطیب رومی که متوجه قضیه شده بود، رهبری اجتماع را به دست گرفت و آنها را به جای عوام (Plebs) طبقه کارگر و موّلد (Working Class) خواند و دعوت به حفظ آرامش کرد. واژه «طبقه موّلد» از همین زمان ا ست. «اگریپا» سپس طی یک سخنرانی تاریخی، طبقه عوام را به در پیش گرفتن «راه میانه» تشویق کرد و پس از این که خشم اجتماع، با نفوذ کلام او فرونشست، جمهوری روم راه پیشنهادی «اگریپا» را مبنی بر این که طبقه عوام از خود مجامع و تریبونهایی (Tribunes of Plebs) داشته باشند و درباره تصمیمات دولتی اظهارنظر کنند، پذیرفت و مساله حل شد.
پاره یی از تاریخ نگاران «اگریپا» را نماینده طبقه متوسط رو به رشد جامعه روم که بیش از طبقه خواص ثروت داشت، ولی از تصمیمات دولتی بر کنار مانده بود، می دانند که طبقه موّلد را سپر مبارزه خود با طبقه خواص قرار داده بودند. طبقه خواص و طبقه مولد، هر دو از طبقه متوسط بیزار بودند و آنها را کسانی می پنداشتند که از شکستها و پیروزیهای نظامی سود می بردند، طبقه عوام را استثمار می کردند و خواهان ورود به طبقه خواص و طرد این طبقه از قدرت بودند.

 

پرونده شکنجه در ابوغریب تا سالها باز خواهد ماند - رای قاضی نظامی به امکان احضار مقامات ارشد به این دادگاه

سرهنگ «جیمز پهل» قاضی دادگاه نظامی که متهمان به ارتکاب شکنجه در زندان ابوغریب را محاکمه می کرد 21 ژوئن 2004 بذیرفت که فرماندهان ارشد و مقامات غیر نظامی را می توان برای ادای شهادت و پاسخگویی به ادعای متهمان آن پرونده به دادگاه احضار کرد. این پرونده همچنان باز است.
متهمان پرونده شکنجه زننده و خلاف اخلاق زندانیان ابوغریب که در جلسات مقدماتی محاکمه گفته بودند که طبق «دستور از بالا» اقدام به شکنجه به منظور آماده ساختن متهمان به اعتراف می کردند و خودشان شخصا علاقه ای به این کار نداشتند. بر همین پایه، وکیلان مدافع آنان از قاضی نظامی خواسته بودند که اجازه دهد فرماندهانی چون ابوزید، سانچز، متز و حتی رامسفلد و جورج بوش احضار شوند تا صحت ادعای متهمان روشن گردد و پای آمران هم به میان کشیده شود.
سرهنگ پهل همچنین رای داده بود که زندان ابوغریب به عنوان «صحنه جرم» تا پایان محاکمه نباید تخریب و یا تغییر شکل داده شود. جورج بوش رئیس جمهور وقت آمریکا قبلا گفته بود که این زندان را باید تخریب کرد. در سال 2007 گفته شد که این پرونده بعد از 20 ژانویه سال 2009 و پایان دوران ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش هم باز خواهد بود و سر و صدای بیشتری از آن برخواهد خاست.

 

برخی دیگر از رویدادهای 23 ژوئن

  • 1757:

    رابرت کلایو انگلیسی با شکست دادن نیروهای هندی، بنگال را تصرف و مستعمره انگلستان کرد .
     

  • 1944: یک گردباد شدید در منطقه آپالاچیای آمریکا 153 تن را کشت .

  • 1951: پراودا نوشت که در دریای خزر (دریای مازندران) منابع تازه نفت کشف شده که چندبار بیش از برآورد سابق است.

  • 1952: دکتر مصدق که برای دفاع از حق ملت ایران و رد دعاوی انگلستان در دادگاه بین الملل لاهه به هلند رفته بود به تهران بازگشت.

  • 1956:

    مصریان جمال عبدالناصر را به ریاست جمهوری این کشور انتخاب کردند.

  • 1979: صدام حسین در واکنش به اظهارات آیت الله صدر گفت که اجازه نخواهد داد که تجربه اخیر ایران در عراق پیاده شود.

  • 1985: 23 ژوئن 1985یک جمبو جت هندی (ایرایندیا) که از کانادا از طریق لندن به مقصد هند در پرواز بود در نزدیکی ایرلند (به فاصله 45 دقیقه از لندن)، در آسمان اقیانوس اطلس ظاهرا بر اثر انفجار بمب ناشی از خرابکاری منهدم شد و همه سرنشینانش که 329 تن بودند کشته شدند. بعدا جدائی طلبان سیک متهم به این بمبگذاری شدند. درست 19 سال پیش از آن، در همین روز یک هواپیمای مسافری هندی متعلق به همان شرکت که از هند رهسپار نیویورک بود بر فراز کوههای آلپ در سویس سرنگون شده بود و 117 تن سرنشینان آن ازجمله دانشمند اتمی معروف هند که یک ایرانی تبار بود جان باخته بودند.

  • 2004: "پیر ولایت عنایت خان" رئیس کانون جهانی تصوف و مولف کتاب "ندای درویشان" در پاریس در 87 سالگی درگذشت.

  •  

    اعتراض زنان عربستان برای رانندگی ...!

     

     





























































































































































     

     

     






    تاریخ : جمعه 90/4/3 | 12:36 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
    لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
    .: Weblog Themes By SlideTheme :.
    

  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">