لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
کفش پشت باز به نفع شماست
کفشها قرار است به شما کمک کنند تا راحت راه بروید اما گاهی وقتها این رفیقان به قاتل جان شما تبدیل میشوند. / کفش مناسب بخرید، وقتی کفش میخرید، حتما نوع خوب آن را انتخاب کنید. دقت کنید جلوی کفش باید حدود 12میلیمتر فضای خالی باشد.
درد و سوزش پاشنـه
علائم: احساس سوزش در پاشنه پا که معمولا با برخاستن از خواب شدیدتر میشود.
دلایل: فاشیای پلانتار یک رباط بلند و نازک است که درست زیر پوست کف پای شما قرار گرفته است. این رباط از پاشنه پا به زیر پنجه پا کشیده شده و موجب قوس کف پا میشود. بر اثر فشار بیش از حد به فاشیای پلانتار محل اتصال آن به استخوان پاشنه دچار کشیدگی و پارگیهای کوچک و میکروسکوپی میشود. پاسخ بدن به این اتفاق، التهاب و دردی است که در محل اتصال این رباط به پاشنه احساس میشود. استفاده از کفشهای خیلی تخت یا پاشنه بلند یا کفشهای تنگ، التهاب و درد کف پا را بیشتر میکند. اگر کفشی با فرورفتگیپا متناسب نباشد، باعث کشیدهشدن رباط کف پا و ایجاد درد در آن میشود.
روشهای درمان: کفش مناسب بخرید، وقتی کفش میخرید، حتما نوع خوب آن را انتخاب کنید. دقت کنید جلوی کفش باید حدود 12میلیمتر فضای خالی باشد، پشت پاشنه محکم باشد و پاشنه کفش هم کوتاه باشد. کفش بندی هم بهتر از کفش بدون بند است. قبل از خرید هر 2 لنگه کفش را با جورابی که همیشه از آن استفاده میکنید با دقت امتحان کنید. پهنترین جای پا باید در پهنترین جای کفش قرار گیرد. همیشه در بعدازظهر کفش بخرید چون در طول روز پایتان ورم میکند.
حرکات کششی در پا: یادتان باشد که انجام حرکات کششی به محض برخاستن از خواب کمک میکند سختی ایجاد شده در طول شب در رباط کف پایی از بین برود.
پاها را بلند کنید: در آخر روز، دراز بکشید و پاهایتان را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. این کار باعث برگشت مایعات جمع شده در پا شده و درد و گاهی نیز تورم و فشار را کاهش میدهد.
ورم پاهایتان را کم کنید: یک بطری پلاستیکی را پر از آب کنید، بگذارید تا یخ بزند، و آنرا زیر پاهایتان قرار داده و پاها را برای چند دقیقه روی آن حرکت دهید. این کار درد پاشنه پا را تا حد زیادی کاهش میدهد.
توصیه: درصورت امکان به یک پزشک متخصص مراجعه کرده و از او بخواهید تا یک کفش طبی متناسب با اندازه پاهایتان برای شما تجویز کند.
فرورفتن ناخن در گوشت پا
علائم: ایجاد درد شدید و حساسیت در اطراف انگشتان بهویژه شست پا. قرمزی، تورم و ایجاد عفونت درصورت التهاب شدید.
دلایل: فرورفتن ناخن پا در گوشت عبارت است از وضعیتی که در آن لبه تیز ناخن در گوشت یکی از انگشتان پا (معمولا شست) فرو میرود و فشار ناشی از آن احساس ناراحتی دائمی را برای فرد ایجاد میکند. استفاده از کفشهای بسیار تنگ یا کفشهایی که متناسب پای شما نیستند و کوتاهکردن نادرست ناخنها باعث بروز این مشکل میشود.
روشهای درمان
از کفشهای نوک تیز استفاده نکنید: بهتر است تا میتوانید از کفشهای نوک تیز استفاده نکنید یا حداقل اگر میخواهید برای یک مسیر طولانی پیادهروی کنید، کفش نوک تیز خود را با یک کفش راحتی که انگشتان پا در آن آزاد هستند عوض کنید.
پای خود را مرطوب نگه دارید: وقتی که پوست روی انگشتان خشک و متورم میشود، باعث بهوجود آمدن زخمهایی در اطراف ناخنها شده و ناخن فرو رونده در گوشت پا وضعیت وخیم تری پیدا میکند. حفظ لطافت و شادابی پوست پا این مشکل را تا حد زیادی کم میکند. ناخنهای پا را با دقت کوتاه کنید. یادتان باشد گوشههای ناخن را به سمت پایین کوتاه نکنید. برای انجام عملهای زیبایی روی ناخن هم حتما به یک فرد با تجربه و متخصص مراجعه کنید.
اگر اوضاع انگشتان شما وخیمتر شد، به یک پزشک مراجعه کنید: اگر با نشانههایی از قبیل تورم، التهاب و قرمز شدن بیش از حد اطراف ناخنها روبهرو شدید، بهدنبال جراحیهای خانگی و غیراصولی نباشید. حتما به یک پزشک مراجعه کنید تا با یک جراحی ساده پای شما را از این درد و تورم همیشگی خلاص کند.
شکستگی استخوان کف پا بهدلیل فشار و خستگی زیاد
علائم: حساسیت بسیار شدید پا و قسمتهای خاصی از آن مانند قسمت جلویی و استخوان بلند کف پا.
دلایل: فشارهای دائمی روی استخوان، مانند راه رفتن و دویدن در محیطهای سخت و محکم، به میزان خیلی طولانی بهخصوص با کفشهای نامناسب. کفشهای پاشنه بلند هم میتوانند پاهای شما را به این بیماری حساستر کنند زیرا کفش پاشنه بلند باعث میشود بیشتر وزن بدن روی کف و پنجه پا باشد. در نتیجه باعث حساس شدن این قسمت از پا میشود.
روشهای درمان
مراجعه به پزشک: بهترین راه کمک به بهبود این مشکل مراجعه به پزشک است. پزشک متخصص با تجویز کفشهای طبی شما را برای همیشه از این مشکل دردناک رها میکند. استراحت کنید. برای کاهش فشار وارد شده روی استخوان کف پا، فقط نیاز به استراحت دارید. برای چند روز پیادهروی و دویدن را کنار بگذارید یا حداقل میزان آن را کاهش دهید.
از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید: با حفظ وزن خود در حالت متعادل و استفاده از کفشهای طبی و استاندارد از پیشرفت بیماری جلوگیری کنید.
پینه پا
علائم: حساسشدن پا به ضربه، ایجاد بیرونزدگیهای غیرعادی در پا بهویژه اطراف شست پا.
دلایل: بهنظر میرسد پینه پا ریشه ارثی دارد البته اندازه نامتناسب کفش، راه رفتن زیاد، کم شدن قوس پا یا برآمدگی استخوان کف پا که بیش از حد طبیعی وزن بدن را متحمل میشود هم از علتهای متداول پینه هستند.
روشهای درمان
کفشی متناسب با اندازه پای خود بپوشید: از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند یا نوک تیز که در قسمت پنجه پا تنگ شدهاند خودداری کنید.
از پد ژلهای مخصوص پینه پا استفاده کنید: آنها را روی پینه پا قرار داده و شروع به ماساژ دادن پا کنید تا محل دردناک روی پاهایتان کمی آرام شود.
از جراحی فرار نکنید: اگر علائم تشدید و پینهها دردناکتر شدند یا تحرک پایتان را مختل کردند، یک جراحی ساده میتواند به همه این مشکلات پایان دهد.
توموری که تومور نیست
- تومور عصب پا (نوروما مورتون)
دلایل: نوروما مورتون در اعصاب کف پا ایجاد میشود. شایعترین محل آن عصبی است که بین انگشتان سوم و چهارم پاست و علت بهوجود آورنده آن معمولا تحریک، فشار و ضربه به عصب است. کفشهای تنگ و پنجه کوچک باعث افزایش فشار به عصبهای پا و ایجاد درد در آنها میشود.
روشهای درمانی
- کفش با پنجه پهن و گشاد و با پاشنه کوتاه بپوشید.
- ازکفیهای مخصوص استفاده کنید: کفیهایی که زیر پنجه پا قرار گرفته و موجب کاهش فشار وارد شده به پنجه میشوند مفید هستند.
- مصرف داروهای ضدالتهابی: مانند آسپرین یا پروفن.
- تزریق چند مرتبه کورتن:این تزریقها حتما باید در محل توسط پزشک ارتوپد انجام شود.اقدامات فوق در 80 درصد موارد مشکل را حل میکنند. درصورت ادامه درد ممکن است نیاز به عمل جراحی باشد؛ این جراحی معمولا بهصورت خارج کردن توده عصبی یا آزاد کردن بافتهای اطراف عصب است.
کفش پشت باز به نفع شماست
- آماس کیسههای مفصلی
دلایل: این بیماری معمولا در افرادی شایع است که بهطور ژنتیک استخوان پاشنه پای آنها کمی غیرعادی و بزرگتر از سایر افراد است. دردهای این بیماری معمولا به یک درد ضربتی مقطعی بسیار شدید شبیه است که استفاده از کفشهای نامناسب و با کفه صاف ضربههای آن را شدید و شدیدتر میکند.
روشهای درمانی
- کفشهای پشت باز بپوشید، این کفشها شدت درد را بسیار کم میکند.
- ناحیه متورم را در پایان هر روز کمی ماساژ داده و برای تسکین درد آن را خنک نگهدارید. درصورت وخیم شدن علائم حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
تاریخ : دوشنبه 90/7/4 | 11:47 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید