سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.

در این جهان دشمنان بسیاری ما را احاطه کرده اند. بعضی از آنها دشمنان خارجی هستند و بعضی دیگر که در ما وجود دارند دشمنان درونی  به شمار می آیند که به مراتب از دشمنان خارجی خطرناک ترند. همه ما عصبانیت را احساس کرده ایم و می دانیم که چیست. عصبانیت آتشی است که به تدریج بر افروخته می شود و گسترش می یابد. آتشی چنان عظیم ، که سرانجام شخص را می سوزاند و خاکستر می کند. مححقان ثابت کرده اند که عصبانیت واقعاً می تواند قاتل انسان باشد.در واقع عصبانیت و سایر احساسات شدید و منفی می توانند ضربان قلب را در افراد مستعد به شکل بیمارگونه یا حتی کشنده ای تغییر دهند و جان فرد را به خطر بیندازند. با هر عصبانیتی، کل ساختار اعصاب شخص از هم می پاشد و سموم بسیاری به داخل خونش ریخته می شود.

خشم یکی از پیچیده ترین هیجان های انسانی است. همه ما در طول زندگی خود مواقعی با برخی موقعیت ها مواجهه شده ایم که خشم ما را برانگیخته. مسلماً عصبانی شدن امر اجتناب ناپذیری است اما زیاد عصبانی شدن یا برای هر موضوعی عصبانی شدن کاملاً به ضرر سلامتی تان است.  زمانی که عصبانیت خارج از کنترل و ویرانگری باشد، می تواند مشکلاتی در کار، ارتباطات اجتماعی، و حتی در کل کیفیت زندگی به وجود آورد.

خشم احساس طبیعی است که حاصل حالت هیجانی- فیزیولوِیک و شناخت ماست و واکنش طبیعی به ناکامی و بدرفتاری محسوب می شود. ولی پرخاشگری رفتاری است که گاهی بر اثر احساس خشم در افراد دیده می شود. پرخاشگری نوعی واکنش رفتاری است که در افراد خشمگینی که ترسو و ضعیف بوده و احساس ناامنی می کنند دیده می شود.

خشم اگر به درستی مهار نشود ممکن است تبدیل به هیجان بسیار مخربی شود و خشم مخرب از لحاظ فردی و اجتماعی به ما آسیب می زند. در صورتی که اگر خشم به صورت صحیح مدیریت شود به ما انرژی می دهد تا در جهت رسیدن به اهدافمان فعالیت کنیم.

اداره و کنترل خشم لزوماً به معنی ابراز کمتر خشم نیست. بلکه به معنی فراگیری شیوه ای از ابراز خشم است که می تواند برای ما و کسانی که پیرامون ما هستند مفید باشد

 راههای متععدی وجود دارد تا هر کسی عصبانیت خویش را ابراز کند. وقتی شما در مواردی از دیگران عصبانی می شوید ممکن است رفتاری منفعل- پرخاشگرانه و یا قاطع داشته باشید.

منفعل:  وقتی به جای پاسخ به خشم خود چیزی نمی گویید و احساس تان را در درون نگه می دارید. اگر خشم به درون فرد رخنه کند ممکن است به مشکلات فیزیکی مانند تنش مفرط، بروز بیماری هایی مثل زخم معده، سردرد و بروز عوارض روانی مثل حالات عصبی، افسردگی  و اضطراب که گاه ناشی از خشم فروخورده است شود.  اگر نیروی عصبانیت شما باقی مانده باشد و آن را پنهان  کرده باشید ان امر می تواند عواقب جدی مانند ابتلا به افسردگی داشته باشد.

پرخاشگرانه:  فرد تلاش می کند به کسی یا چیزی صدمه بزند. و در این سبک فرد با تئهین آمیز برخورد کردن ، طعنه و تحقیر با دیگران ارتباط برقرار می کند و می خواهد از این راه به اهداف خود برسد.

 قاطعانه: به معنی ابراز و توصیف احساسات و افکار و نظرات خود . و نتیجه آن رسیدن به اهداف و مقاصر شخصی بدون ضایع کردن حق دیگران است. شما می توانید بدون اینکه به دیگران آزاری برسانید به طور واضح نیازهایتان را مطرح کنید که این روش سالم و خوشایند برای مقابله با عصبانیت است.

خشم

هدف مدیریت خشم، کاهش احساسات هیجانی است که به موجب خشم به وجود می آیند. اداره و کنترل خشم لزوماً به معنی ابراز کمتر خشم نیست. بلکه به معنی فراگیری شیوه ای از ابراز خشم است که می تواند برای ما و کسانی که پیرامون ما هستند مفید باشد. به گفته پژوهشگران افرادی که نمی توانند عصبانیت خود را کنترل کنند با فروپاشی خانواده و بیماری های جسمی و روانی مواجهه می شوند.

 

روش های مختلفی برای کنترل عصبانیت وجود دارد

نفس کشیدن عمیق:  با کنترل تنفس و ایجاد الگوی منظم تر، عمیق تر و آرام تر می توانیم مانع تاثیر آدرنالین در خون شویم. که حاصل آن آرامش، کنترل و رفتار منطقی است.

ورزش کنید: فعالیت جسمی به شما کمک می کند که عصبانیت شما طول مدت کوتاه تری داشته باشد. ورزش مخصوصاً در فضای باز نه تنها سلامت جسمی را بهبود می بخشد بلکه به تسکین اعصاب و سلامت روانی نیز کمک  می رساند. با افزایش توان جسمی  قدرت غلبه شما بر عصبانیت بیشتر می شود. ورزش در فضای باز مثل پیاده روی، دویدن، نرمش و شنا، فوتبال سبب مصرف زیاد و مداوم اکسیژن می شود.

یاد بگیرید که مذاکره کنید: خشم معمولاً با تعارض همراه است. یکی از راههای کاهش خشم شرکت در گفت و گو است. در مورد چیزی که شما را عصبانی کرده با آرامی توضیح دهید. احساس خود را با استفاده از عبارت های شخصی توصیف کنید. برای ابراز خشم به طور سازنده رفتار یا گفتار خشم برانگیز فرد مقابل را توصیف کنید وقتی رفتار فرد را توصیف کردید منتظر توضیح او باشید. با تمام مجود گوش دهید.. گفت و گو ما را قادر می سازد تا از نظرات طرف مقابل در مورد موقعیت آگاه شویم. منبع:تبیان






تاریخ : پنج شنبه 90/6/31 | 1:5 عصر | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">