لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
سندرم «نگاه بیش از حد به کامپیوتر»!


بسیاری از ما ساعتهای زیادی مشغول کار با کامپیوتر هستیم و به دلیل ضرورت شغلی برای مدتی طولانی به صفحه نمایش تلویزیون یا کامپیوتر خیره میشویم. خب، جای تعجبی نیست که به ناراحتی که متخصصان از آن به عنوان سندرم «نگاه بیش از حد به کامپیوتر» نام میبرند دچار شویم.



بسیاری از ما ساعتهای زیادی مشغول کار با کامپیوتر هستیم و به دلیل ضرورت شغلی برای مدتی طولانی به صفحه نمایش تلویزیون یا کامپیوتر خیره میشویم. خب، جای تعجبی نیست که به ناراحتی که متخصصان از آن به عنوان سندرم «نگاه بیش از حد به کامپیوتر» نام میبرند دچار شویم. درد و خشکی چشم، ضعیف شدن بینایی، تطابق نداشتن چشمها همگی از علائم این بیماری هستند. گردندرد و سردرد نیز اثرات بارزی هستند که در 90 درصد افرادی که ساعات طولانی را پشت کامپیوتر مینشینند، دیده میشود. بعضی از چشمپزشکان میگویند؛ شاید دلیل این ناراحتی این است که بیش از حد به یک تصویر 3بعدی خیره میشویم اما حتی اگر به یک صفحه نمایش 2بعدی هم برای مدت زیادی نگاه کنیم، بازهم با مشکل خستگی و ضعیف شدن چشمها مواجه میشویم. بسیاری از شما ممکن است از جمله کسانی باشید که با چنین مشکلی روبهرو هستید، پس زودتر دست به کار شوید و از بیشتر شدن عوارض این بیماری جلوگیری کنید. در مطلب زیر چندروش به شما پیشنهاد میکنیم که به وسیله آنها میتوانید، آسیب صفحه نمایش کامپیوتر به چشمهایتان را کم کنید تا استفاده از آن برای شما راحتتر شود.
اول امتحان کنید
دکتر «سوزان بلاکنی»، متخصص چشم در دانشگاه تخصصی چشمپزشکی «بلاکپول» میگوید: «اگر در چشمهایتان احساس سنگینی و خستگی میکنید یا از سردرد و تار دیدن رنج میبرید، حتما به چشمپزشک مراجعه کنید. داشتن عدسی سالم در چشم به این معنی است که بینایی شما کاملا درست و سالم است و شما میتوانید با کنار گذاشتن کارهایی که موجب ضعیف شدن بیناییتان میشود و جلوگیری از نگاه بیش از حد به کامپیوتر چشمانتان را سالم و قوی نگه دارید.» باید بدانید که ممکن است در هنگام کار با کامپیوتر احتیاج به عینک داشته باشید هرچند عینکی نباشید یا هیچوقت از عینک استفاده نکردهاید. وقتی برای مدت طولانی از یک فاصله معین به جزئیاتی که روی صفحه نمایش کامپیوتر است نگاه میکنید، چشمهایتان از حالت عادی بیشتر خسته میشود. دکتر بلاکنی این مسئله را به این تشبیه میکند که شما دستهایتان را برای مدتی بالا نگه دارید، مسلم است که ماهیچههای دستتان خسته و بیحس میشود و شروع به درد گرفتن میکند. در مورد چشمهایتان هم این مسئله صادق است اگر برای مدتی طولانی به کامپیوتر یا صفحه تلویزیون خیره شوید، چشمهایتان خسته و ناتوان میشود اما جای نگرانی نیست چون متخصصان چشم معتقدند؛ کار با کامپیوتر در طول روز به بینایی شما صدمه نمیزند. درحقیقت بهطور دقیق هیچ مدرکی نشان نمیدهد، نگاه به صفحه نمایش کامپیوتر دید و بینایی شما را تضعیف میکند اما به هرحال اگر حداقل یک ساعت در محل کارتان با کامپیوتر کار میکنید، باید بهطور منظم آزمایش بینایی انجام دهید و بینایی خود را تست کرده و از سلامت آن باخبر شوید.
اهمیت یک بطری آب
دکتر بلاکنی میگوید: «وقتی مشغول کار با کامپیوتر هستید، تمام حواستان به آن است و به همین ترتیب میزان پلک زدن شما هم کم میشود و این برای چشمهایتان خطرناک است. این مسئله منجر به خشکی، درد و خارش چشمهایتان میشود. پلک زدن باعث میشود تا سطح بیرونی چشمهایتان مرطوب بماند. بنابراین به یاد داشته باشید تا هر 3 یا 5 ثانیه پلک بزنید و چشمهایتان را باز و بسته کنید. شستوشوی مرتب با آب نیز به جلوگیری از خشکی چشم کمک میکند. هنگام کار یک بطری آب روی میزتان قرار دهید تا هم آب بیشتری بنوشید و هم به یاد شستوشوی چشمهایتان بیفتید. به علاوه قطره چشم هم از خشکی و خستگی چشمهایتان پیشـگیری میکند.»
قانون مهمی به نام 20در20در20
هرازگاهی به محیط اطرافتان نگاهی بیندازید و از خیره شدن به کامپیوتر دست بردارید و سعی کنید هر 20دقیقه یکبار نگاهتان را از روی کامپیوتر بردارید و حداقل به 20 قدم آن طرفتر از خود به اندازه 20 ثانیه بیشتر نگاهی بیندازید و به چشمهایتان اجازه دهید تا استراحت کند و بعد دوباره روی کارتان متمرکز شوید. حتی میتوانید از زنگ ساعت یا تلفن همراهتان برای یادآوری این کار استفاده کنید. دکتر بلاکنی میگوید: «حتی اگر هنگام کار مشغول صحبت با تلفن هستید سعی کنید، در این زمان به صفحه کامپیوتر نگاه نکنید. اگر برای 2 ساعت بهطور مداوم با کامپیوتر کار میکنید حتما به مدت 10 تا 15 دقیقه به چشمهایتان استراحت دهید تا خسته نشوند تا بتوانید از عوارض بعد آن جلوگیری کنید.»
کامپیوترتان نباید سربالا باشد
برای اطمینان از نور مناسب صفحه کامپیوتر روشنایی آن را تنظیم کنید و از تابش نور شدید صفحه کامپیوتر به صورت سربالایی جلوگیری کنید و مطمئن شوید که تابش نور به طور مستقیم با چشمهایتان برخورد ندارد. دکتر بلاکنی در ادامه حرفهایش اضافه میکند: «باید مراقب باشید تا تحت بازتاب شدید نور کامپیوتر قرار نگیرید چون این مسئله صدمه بیشتری به چشمهایتان وارد میکند. سعی کنید تا هر روز صفحه کامپیوتر را تمیز کنید تا لک و گرد و غبار آن را نپوشاند، این مسئله در دید شما تاثیر میگذارد.» شما میتوانید اسپریهای مخصوص صفحه نمایش کامپیوتر را بخرید و تمیزی و همچنین میزان تابش نور را تنظیم کنید.
در فاصله درست بنشینید
صفحه نمایش کامپیوتر را طوری تنظیم کنید تا فاصله مناسبی بین شما و آن برقرار شود. 60 سانتیمتر یعنی طول یک بازو فاصله مناسبی است که باید آن را رعایت کنید. سعی کنید تا درست بنشینید، به صندلی خود تکیه دهید، شانههای خود را راحت بگذارید و مواظب حالت گرفتنتان باشید. هیچوقت روی صفحه کامپیوتر خم نشوید و پشتتان را کج نکنید زیرا باعث گردندرد و کوفتگی در کمرتان میشود. صفحه کامپیوتر باید برابر یا پایینتر از چشمهایتان قرار داشته باشد چون وقتی به پایین نگاه میکنید چشمتان اذیت نمیشود و دید بهتری خواهید داشت. دکتر بلاکنی به این مورد اشاره میکند که اگر عینکی هستید کامپیوتر را در فاصلهای قرار دهید که دید شما مناسب باشد و احساس راحتی کنید. در صورت لزوم اندازه بین خود و کامپیوتر را اندازه بگیرید و با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید با رعایت آن فاصله عینک به شما کمک میکند تا دید بهتری داشته باشید. ممکن است در موارد گفته شده شما به 2 عینک متفاوت برای استفاده از کامپیوترتان احتیاج داشته باشید.یادتان باشد این موضوع به دید مناسب برای موارد مختلف کمک میکند.
تاریخ : دوشنبه 90/5/17 | 8:48 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید