لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.


آمارها نشان میدهد، سالانه 37 میلیون نفر به نوعی دچار التهاب و عفونت در بخشهایی از سینوسشان میشوند.



احتمالا تا پیش از آن که خودتان دچار درد سینوس شدید شده باشید، به این که سینوس چیست اصلا توجهی نداشتهاید. واقعیت این است که مانند بسیاری از قسمتهای ناپیدای بدن، این راههای هوایی باریک در استخوانهای صورت تا وقتی مشکلی در کارکردشان ایجاد نشود، خود را نشان نمیدهند. آمارها نشان میدهد، سالانه 37 میلیون نفر به نوعی دچار التهاب و عفونت در بخشهایی از سینوسشان میشوند. هنگام عفونت سینوس یا راههای سینوسی که با احساس تورم در سر و حساسیت به فشار همراه است، باید توجه داشته باشید غذاهایی که میخورید به شکل معناداری در این شرایط شما تاثیر گذارند. بدن هر فرد پاسخ متفاوتی به بیماری دارد اما میتوان ارتباطی گسترده بین برخی غذاها و سینوس مسدود یافت؛ غذاهایی که باعث واکنشهای آلرژیک میشوند، آنهایی که باعث تحریک تولید خلط میشوند و نوشیدنیهای جاذب رطوبت تنها برخی از عوامل شایع تشدید سینوس هستند. در ادامه به کشف و انتخابهای سالم غذایی خواهید رسید که به شما کمک میکند راحتتر نفس بکشید.
SINUSIT
لبنیات را فراموش کنید
باید از مصرف مواد لبنی در زمان مبارزه با عفونت و مشکلات سینوس اجتناب کنید. زمانی که راههای ورودی و خروجی سینوس مسدود شده و با خلط همراه میشود، در راههای باریک سینوسها، خلط(خلط غلیظ و چسبناک) میتواند خشک شده و حتی منجر به بسته شدن و در نتیجه ورودش به راههای هوایی کوچک شده و محیطی مناسب برای تکثیر باکتریها فراهم شود. اینکه شیر و سایر محصولات لبنی باعث افزایش تولید خلط شوند یا غلظت آن را افزایش دهند، هنوز جای بحث دارد. با این حال در مورد سینوس نتیجه مشابه است. قطعا وجود خلط در سینوس شرایط سینوس را بدتر میکند، پس بهتر است لبنیات را فراموش کنید.
اگر هرگونه شکی درباره ارتباط دهان و سینوس دارید، زمانی را به یاد بیاورید که بال مرغ را به سس تند آغشته میکردید و میخوردید و بلافاصله چشمهایتان اشک آلود میشد و از بینیتان آب راه میافتاد. ادویه و اسید موجود در این مواد غذایی میتواند خیلی سریع تجزیه و موجب رها شدن موکوس در غشای مخاطی بینی شده و شما دچار آبریزش بینی شوید. باید بدانید در این زمانها باید از مصرف خردل هم دوری کنید، چون تقریبا همان کار را انجام میدهد و وضعیت سینوسهای شما را بدتر میکند.
غذاهای تند، سینوسها را هدف میگیرند
غذاهایی که باعث سوزش سردل و رفلاکس اسید میشوند، میتوانند بخشی از سینوس را هدف قرار دهند. دکتر جاشوا مایکور که در درمان سینوس مزمن فعالیت داشته است، میگوید: «مطالعات نشان داده وقتی اسید معده و غذاهای نیم هضم شده به گلو وارد میشوند، گوش، حلق، بینی و سینوس ها تحت تاثیر قرار میگیرند.» او میافزاید: «بدیهی است عوامل بسیاری در ایجاد عفونت سینوس و سینوزیت دخیل هستند اما نباید نقشی را که غذاها پیش از دارو و جراحی در مورد این بیماری ایفا میکنند، نادیده بگیریم.» مکانیسم عمل غذاها کاملا مشخص نیست اما تئوری محتمل این است که برگشت اسید معده باعث تحریک و التهاب در منطقه نازوفارنکس- منطقه اتصال حلق به بینی– میشود. عفونت در نهایت باعث خشک شدن مسیرها شده و این نواحی متورم و مسدود شده و سینوزیت ایجاد میشود.
وعدههای غذایی اواخر شب را حذف کنید
افراد مبتلا به رفلاکس معده میدانند که شرایطشان با آنچه میخورند، کاملا تحت تاثیر قرار میگیرد. اگر شما مشکل سینوس داشته و همچنین عادت به خوردن غذا کمی قبل از خواب دارید، رفلاکس ممکن است ارتباط بین این 2 را توضیح دهد. مایکور توضیح میدهد: «حفره بینی به دستگاه گوارش متصل است و هیچ خط جداکنندهای وجود ندارد. بنابراین وقتی شما به صورت افقی یا درازکش هستید و رفلاکس اتفاق میافتد، اطراف لوزه شما باقی نمیماند و کمی از آن اسید به دهان شما منتقل میشود و به همین دلیل طعم ترشی را احساس میکنید و کمی از اسید هم وارد حفره بینی میشود. این مخلوط اسید و بخشی از غذای هضم شده وارد حفره بینی شما شده و میتواند ایجاد عفونت کند یا عفونت مزمن سینوس شما را بدتر کند.»
داغها خیلی مفید هستند
یکی از درمانهای خانگی برای کاهش یا از بینبردن فشار سینوسها و برای از بین بردن خلط، بخور سینوسها در یک حمام داغ و تنفس بخار آب از یک کاسه آب جوش است. (باید در این حالت یک حوله روی سرتان قرار دهید) یک فنجان چای داغ هم به طور مشابه میتواند مثل یک سونای کوچک برای شما به کار رود. بخار و مایعات گرم در بینی و دهان و پشت گلوی شما جریان مییابد و به رقیق شدن ترشحات سخت شده کمک میکند. حواستان باشد چایتان کافئین نداشته باشد و از طعمدهندهها در آن استفاده شده باشد، چون این مواد موجب سوزش معده میشوند اما در عوض میتوانید از لیمو برای طعم دادن چای استفاده کنید.
نوشیدن یک فنجان قهوه به جای یک چای سالم میتواند وسوسه انگیز باشد. به ویژه زمانی که سینوسهای شما پر شده و احساس خوبی نداشته باشید. اما کافئین ادرارآور است و منجر به کم شدن آب بدن و آب موجود در غشای بینی میشود. علاوه بر این، قهوه اسیدی است و به عنوان یکی از علل سوزش معده شناخته شده است. از خوردن نوشیدنیهای گازدار هم باید خودداری کنید نه فقط برای اینکه بیشترشان کافئین دارند بلکه به این دلیل که این نوشیدنیها گاز زیادی وارد معده میکنند و میتوانند منجر به رفلاکس شوند.
آب همیشه دوا
به جز موارد خاص که نباید زیاد آب بنوشید، بدن به آب فراوان نیاز دارد. وقتی میخواهید سینوزیت را درمان کنید یکی از توصیههای مهم، نوشیدن آب فراوان است چون به رقیق شدن ترشحات کمک کرده و موجب تخلیه ترشحات سخت شده میشود. آبمیوه هم در این شرایط معمولا کمک کننده است. هرچند نوشیدن آبمیوه شیرین توصیه نمیشود چون به دلیل داشتن مواد افزودنی موجب سخت شدن مخاط میشود.
تاریخ : شنبه 90/5/1 | 8:3 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید