خدای تعالی با معرفی بعضی از برندگان میادین مسابقات در کارهای خیر برای آنها جوایز با ارزشی در نظر گرفته است.
در زندگی های روزانه مان گاه افرادی را می بینیم که در روابط اجتماعی و انجام یک سری امور خیر و نیک همیشه پیش قدم هستند. مقصودمان تنها امور خیر در مادیات نیست ... این افراد در مسائلی چون؛ خوبی کردن به دیگران، بخشیدن اشتباهات، آشتی کردن و ... پیش قدم می شوند. این افراد همیشه در میدان مسابقات نفر اول هستند ...
با توجه به این که عده ای از مردم در بدست آوردن مال و سرمایه و یا در رسیدن به پست و مقام در پی رقابت و پیشی گرفتن از یکدیگرند و عده ای نیز انرژی های خود را در راه اختلافات و دسته بندی های بی اهمیّت یا کم اهمّیت هدر می دهند، آیاتی از قرآن کریم نیز مردم را دعوت می کند که رقابت و مسابقه را به سمت و سوی امور با ارزش و کار های خیر سوق بدهند.
عمل به این دستور الهی، نه تنها باعث می شود کهکارهای خیر به انجام برسد بلکه حس سبقت و پیشی گرفتن بر دیگران که در ذات انسان به ودیعه گذاشته شده است، رنگ و جهت الهی گرفته و از هدر رفتن انرژی ها در موارد بی ارزش یا ضد ارزش جلوگیری شود.
با عنایت به بعضی از آیات قرآن، مشاهده می کنیم که خدای تعالی با معرفی بعضی از برندگان میادین مسابقات در کارهای خیر برای آنها جوایز با ارزشی در نظر گرفته است.
در سوره واقعه می فرماید: ( وَ السّابِقونَ السّابِقونَ أولَئِکَ المقَرَّبونَ) یعنی پیشی گیرندگان آن پیشی گیرندگان هم آنها نزد پروردگارشان مقربند. همچنین در سوره ی حدید آیه 10کسانی که قبل از فتح مکه ایمان آورده اند و از مال خود انفاق کرده اند را نظر درجه با کسانی که بعد از پیروزی مسلمانان در آن نبرد ایمان آورده و از مال خود انفاق نموده اند، مساوی ندانسته و پیشی گیرندگان را دارای درجه و رتبه بزرگتری معرفی مینماید. ( ...لا یَستَوِی مِنکم مَن أَنفَقَ مِنَ قَبلِ الفَتحِ وَ آمَنَ أولَئِکَ أَعظَم دَرَجَةً مِنَ الَّ