سفارش تبلیغ
صبا ویژن

فونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا سازفونت زیبا ساز

لطفا از تمام مطالب دیدن فرمایید.
حتی ماهی‌ها هم راه می‌روند. درحقیقت، گروهی از دانشمندان دانشگاه شیکاگو موفق شدند درحالی که یک ماهی ساکن آبهای شیرین که "ماهی ریه‌دار آفریقایی" نام دارد مشغول راه رفتن بر روی باله‌های نازک پشتی (باله‌های لگنی) خود بود از آن فیلمبرداری کنند.
این تیم تحقیقاتی با صبوری بالایی از رفتار این ماهی که با نام علمی Protopterus annectens شناخته می‌شود و در سنگال زندگی می‌کند تصویربرداری کردند. این ماهی همانطور که از نام آن پیدا است دارای ریه است و می‌تواند از هوا تنفس کند.
ماهی‌‌های ریه دار، منشای بسیار قدیمی دارند و اعتقاد بر این است که از 400 میلیون سال قبل در زمین ساکن هستند. به همین دلیل از این ماهی با عنوان "فسیل زنده" یاد می‌شود.
این ماهی قادر است بر عمق باتلاقی زیستگاه خود چند قدمی راه برود. اما دانشمندان از دیرباز نسبت به این توانایی تردید داشتند.
http://aftabnews.ir/images/docs/000141/n00141373-r-b-000.jpg
اکنون زیست‌شناسان آمریکایی توانستند به یک اثبات قطعی در این مورد دست یابند. این محققان با نصب دوربین‌های ویدیویی بر روی وانی که نمونه‌هایی از Protopterus annectens را داخل آن گذاشته بودند توانستند از راه رفتن عجیب این ماهی بر روی باله‌های پشتی خود فیلم تهیه کنند.
این فیلم نشان می‌دهد زمانی که ماهی راه می‌رود، حرکت باله‌های پشتی به صورت تناوبی و همانند حرکت پاهای انسانی است که کفش‌های غواصی پوشیده است. اما زمانی که ماهی جهش‌های کوچکی برمی‌دارد هر دو باله باهم حرکت می‌کنند.
براساس گزارش RedOrbit، رفتار این ماهی قدیمی نشان می‌دهد که توانایی راه رفتن چندین میلیون سال قبل از اینکه اولین حیوانات خشکی با چهار پای خود بر روی زمین راه بروند در واقع در زیر آب آغاز شده است.
http://aftabnews.ir/images/docs/000141/n00141373-r-b-002.jpg
این بررسی همچنین نشان می‌دهد فسیل‌هایی که تاکنون تصور می‌شد متعلق به چهارپایان اولیه است احتمالاً مربوط به اجداد اولیه ماهیان ریه‌دار هستند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "ما دریافتیم که حیوانات آبزی با ریخت‌شناسی کاملاً متفاوت که چهارپا نیستند می‌توانند الگوهای راه رفتن بسیار مشابه راه رفتن حیوانات ساکن خشکی داشته باشند."
بررسیهای این فیلم نشان می‌دهد که این ماهی‌ها عادت دارند از باله‌های (پاهای) پشتی برای جلوکشیدن بدن خود استفاده کنند.
این درحالی است که باله‌های جلویی که از نظر آناتومیکی شبیه به باله‌های پشتی هستند در این جابجایی حرکتی نقشی ندارند.منبع: mehrnews.com





تاریخ : یکشنبه 90/9/27 | 7:44 صبح | نویسنده : سیدسعیدبهروزجزین | نظرات ()
لطفا از دیگر مطالب نیز دیدن فرمایید
.: Weblog Themes By SlideTheme :.


  • بی بی مارکت
  • ttp://www.bachehayeghalam.ir/sitefiles/bgh_sound_player.php">